1 augustus, 2022

minuten

Rene Leenstra

Wat is de Dag van de Leraar? 3 Populairste activiteiten

De Dag van de Leraar is de Nederlandse variant van de World Teacher Day. Op deze dag wordt er wereldwijd stilgestaan bij het belang leerkrachten, scholen en onderwijs. De Dag van de Leraar valt en vieren we elk jaar op 5 oktober, tenzij de dag op zaterdag of zondag valt, dan vieren we het de vrijdag ervoor of maandag erna. Zet de datum dus alvast in de agenda.

De Dag van de Leraar is een officiële feestdag en dus vieren we deze dag. De Dag van de Leraar werd in 1994 in het leven geroepen op 5 oktober (UNESCO 1994), maar wordt al sinds 1962 gevierd door toen zo’n 88 landen. Het wordt inmiddels in meer dan 100 verschillende landen gevierd. Wil je meer weten over het vieren van deze dag en de activiteiten hiervoor? Lees snel verder. 

Wat is de dag van de leraar?

De Dag van de Leraar is dè dag en kans er is om leraren in het zonnetje te zetten. Deze Dag van de Leraar is een dag om je waardering voor het vak leraar of lerares te tonen. Terechte waardering, want leraren zijn essentieel voor de maatschappij. De dag staat dus puur alleen in het teken van leraren. Uiteraard zijn er op deze dag leuke activiteiten te doen. Jaarlijks zijn er steeds meer nieuwe activiteiten voor te bedenken.

Jouw leerkrachten in het zonnetje zetten?

Wij helpen je graag verder om op kantoor of online je leerkrachten te trakteren op leuke activiteiten. Vraag hier een gratis offerte aan en dan komen wij gelijk met je in contact.

Offerte aanvragen

Waarom is er een internationale Dag van de Leraar?

Leraren hebben een belangrijke rol in de ontwikkeling van kinderen en een verantwoordelijke functie in de maatschappij van de toekomst. Dit geldt ook voor de andere landen, dus wordt er wereldwijd stilgestaan bij het belang ervan.


Een bedankje voor je leraren

Als leraar/leerkracht sta je altijd klaar voor je leerlingen en op de dag van de leraar is het moment om leraren, leraressen en docenten eens daarvoor te bedanken. Op school maak je een belangrijke ontwikkeling door. Door deze dag wordt dat meer gerealiseerd. De dag staat ook in het teken om eventueel nieuwe leerkrachten aan te trekken, maar is in het leven geroepen voor het respecteren en besef van het belang ervan hebben.


Jouw werkgeluk in het zonnetje

Wat is de Nationale onderwijsweek?

De Dag van de Leraar (5 oktober 2022) valt in de Nationale Onderwijsweek (4 t/m 8 oktober). Van deze eerste volle week van oktober is de Dag van de Leraar een onderdeel. Deze nationale onderwijsweek staat in het teken van het gehele onderwees en het belang hiervan. De Dag van de Leraar is hierin een speciale dag waar andere activiteiten voor zijn om alleen docenten in het zonnetje te zetten.


Wat gebeurt er in de Nationale Onderwijsweek?

In de Nederlandse variant van de onderwijsweek zijn er verschillende evenementen om leraren te bedanken. Deze evenementen kunnen verschillen van ontspannende of entertainende evenementen. In de Nationale Onderwijsweek dus genoeg keuze om cadeaus te geven in de vorm van door De Fitte Medewerker aangeboden diensten voor deze feestdag.


Populaire activiteiten

Wat zijn effecten na de Dag van de Leraar?

  • Het belang van onderwijs is duidelijk en je leerkrachten zijn in het zonnetje gezet

  • Leraren gaan weer enthousiast aan het werk

  • Leraren kunnen zich goed blijven ontwikkelen wat ervoor zorgt studenten goed onderwijs blijven krijgen om er sociaal en economisch sterker voor te staan


De 3 populairste activiteiten tijdens de Dag van de Leraar!

Leerkrachten zijn nodig voor de maatschappij, zover is duidelijk. Aan de hand van het onderzoek van UNESCO op 5 oktober bleek dat de kwaliteit van het onderwijs daalt door een lerarentekort. Om een lerarentekort te voorkomen staat de wereld stil bij het belang van onderwijs. Om leraren in het zonnetje te zetten, maar dus ook weer met een glimlach en gemotiveerd aan de slag te laten gaan, biedt De Fitte Medewerker activiteiten. Ook zodat je dit als bedrijf niet zelf hoeft te organiseren, terwijl leerkrachten het door hun stressvolle beroep wel nodig hebben. Hieronder de 3 populairste activiteiten om jouw leerkrachten aan te bieden:


Activiteit 1: Stoelmassage

Stoelmassage werkt ontspannend voor jouw leerkrachten en bij werken in het onderwijs zal dit dus zeer toepasselijk zijn en effectief werken. Onderwijs is een stressvolle sector om in te werken en hierin is een leerkracht zijn, een stressvol beroep. Van de Nederlandse leraren geeft 34% aan door hun werk te veel stress te ervaren, zo blijkt uit een internationale rapportage over het beroep van de Organisatie voor economische samenwerking en ontwikkeling (Oeso). Stoelmassage dus voor de ontspanning en de stressvermindering om weer met een glimlach aan het werk te gaan! 

Stoelmassage voor leraren

Activiteit 2: Workshops

Je kunt ook workshops aanbieden voor je leerkrachten om ze zo fit en gezond te laten houden. Hierbij zijn er wat actievere workshops zoals: stretch, mindfulness, lachworkshop en meer. Je kunt ook kiezen voor meer leerzame en interactieve workshops zoals de workshops werkgeluk, overtuigend presenteren, werk-privé balans en meer. Vooral die laatste kan erg helpen. Leraren ervaren namelijk vaak een hoge werkdruk. Ruim vier op de tien leraren missen een goede balans tussen werk en privé. Dat blijkt uit onderzoek van Dyade Academy. Door deze workshops stimuleer je leerkrachten om te bewegen en werkstress te verminderen.

Workshop voor leraren

Activiteit 3: Sporten

Ook is het leuk om te sporten voor leraren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een yogales. Hoe creatiever de ideeën om leraren als cadeau aan te bieden, hoe beter. Bij een yogales zet je je docent extra in het zonnetje op 5 oktober aangezien je er echt wat aan hebt. Je kan namelijk weer effectief, gemotiveerder en blijer aan de slag. Daarnaast ben je energieker door sporten, kan je beter ontspannen en wordt ook de werkstress verlaagd. Ideaal voor als je leerkrachten langer wilt behouden en ze goed wil laten presteren.

Advies nodig?

Neem contact op voor meer informatie over de bijbehorende diensten. 

Over de auteur

Mijn naam is René Leenstra en van jongs af aan ligt mijn passie bij sporten en fit zijn. Dagelijks ben ik bij De Fitte Medewerker bezig om bij te dragen aan het stimuleren van andere bedrijven om zo gezond en fit mogelijk te worden. Mocht je vragen hebben, neem dan gerust contact met mij op.

Rene Leenstra

Over de auteur

Mijn naam is René Leenstra en van jongs af aan ligt mijn passie bij sporten en fit zijn. Dagelijks ben ik bij De Fitte Medewerker bezig om bij te dragen aan het stimuleren van andere bedrijven om zo gezond en fit mogelijk te worden. Mocht je vragen hebben, neem dan gerust contact met mij op.

Rene Leenstra

Download productsheet over dit onderwerp

Mauris laoreet convallis ante. Vivamus dignissim, enim sit amet ultrices convallis, mauris dui luctus ante, ut vulputate sem erat ac diam. Sed molestie in odio a suscipit nunc sapien.

Download productsheet over dit onderwerp

Mauris laoreet convallis ante. Vivamus dignissim, enim sit amet ultrices convallis, mauris dui luctus ante, ut vulputate sem erat ac diam. Sed molestie in odio a suscipit nunc sapien.

Andere bekeken ook:

19 oktober, 2022

Op 12 mei 2023 valt de dag van de zorg. Dit is de internationale dag waar verpleegkundigen in het zonnetje worden gezet. Tijdens corona zijn ...

Lees verder
Dag van de Zorg 2023: Jouw personeel verdiend aandacht
10 februari, 2022

Wat goed dat er een Nationale Vitaliteitsweek is! Hierdoor kunnen er zoveel bedrijven gezond worden en gezond blijven. Door medewerkers te vitaliseren verbetert de werksfeer, vermindert ...

Lees verder
Nationale Vitaliteitsweek? 9 Essentiële tips!
21 maart, 2022

Week van de werkstress 2022 komt er weer aan. Als je niet ontspant of beweegt, dan maak je (schrik niet) 25% kans op een burn-out ...

Lees verder
Week van de Werkstress 2022
28 november, 2022

De Dag van het Werkplezier klinkt in ieder geval al heel leuk, right? De Dag van het Werkplezier is de ...

Lees verder
21 november, 2022

Op 12 mei 2023 valt de dag van de zorg. Dit is de internationale dag waar verpleegkundigen in het zonnetje ...

Lees verder
19 oktober, 2022

Op 12 mei 2023 valt de dag van de zorg. Dit is de internationale dag waar verpleegkundigen in het zonnetje ...

Lees verder
Heb je een vraag?

Stuur een  Whatsapp bericht of bel ons op: 
085 - 303 81 94 of mail: info@defittemedewerker.nl

Offerte aanvragen

Meer dan 300 bedrijven gingen je al voor. 
Vraag een gratis offerte aan.

Heb je een vraag?

Stuur een  Whatsapp bericht of bel ons op: 085 - 303 81 94 of mail: info@defittemedewerker.nl

Offerte aanvragen

Meer dan 300 bedrijven gingen je al voor. Vraag een gratis offerte aan.