12 april, 2022

minuten

Rene Leenstra

Lachworkshop: de 4 grootste voordelen

Een lachworkshop zorgt bij medewerkers voor een lach op hun gezicht. Wil je dit als werkgever bieden? Dan is een lachworkshop wat voor jou! Uit onderzoek van zorgverzekeraar Aevitae blijkt dat 87% van de arbeidskrachten het belangrijk vindt om tijdens een dag werken te lachen.

Uit dit onderzoek blijkt ook dat 26% zelfs zou overwegen om van werkgever te wisselen als er te weinig gelachen wordt op het werk. Een lachworkshop waar je met je medewerkers lekker kunt lachen zonder reden, is de perfecte oplossing. Meer hierover? Lees vooral verder.

Wat is een lachworkshop?

Een lachworkshop is een workshop waar je simpelweg hardop gaat lachen met elkaar. Dit rolt dan uit tot je in een deuk ligt van het lachen. Het wordt gedaan door bedrijven zodat medewerkers meer lachen, ook op de werkvloer. Volwassen mensen lachen te weinig, omdat ze te druk en serieus zijn. Hierdoor wordt het belangrijke van de lach soms vergeten. Lachen is namelijk gezond en zorgt voor ontspanning.

Met een collega werk je ook aan de teambuilding, om weer gemotiveerd naar werk te gaan. Een lachworkshop is dus een leuke aanvulling op een drukke werkdag of een dag waarin je als bedrijf bezig bent met het welzijn van je medewerkers.

Lachworkshop voor jouw organisatie

Op een effectieve manier zorgen voor de mentale en fysieke gezondheid van je medewerkers? Kies dan voor één van onze lachworkshop bij jouw op locatie of hybride (online). 

Offerte aanvragenWat zijn de 4 voordelen van lachen voor jouw bedrijf?

Lachen brengt veel voordelen met zich mee. Bekend is dat lachen gezond is, maar waarom is dat precies? En waarom is het stimuleren van een lach handig voor een bedrijf? Hieronder meer over de voordelen van lachen voor een bedrijf!

1. Het verhoogt creativiteit van de medewerkers

Door veel te lachen neem je meer zuurstof op. Deze zuurstof gaat via je bloed naar de hersenen wat ervoor zorgt dat je hersenen beter werken. Hierdoor wordt je creatiever, wat je op nieuwe ideeën brengt. Tijdens een lachworkshop wordt er gelachen dus ideaal als er daarna weer gewerkt moet worden!

2. Het vermindert stress op de werkvloer

Werkstress is een probleem wat bijna overal plaatsvindt door heel Nederland. Van een lachworkshop kan je ontspannen en de stress vergeten. Tijdens een lachsessie maken je hersenen namelijk een geluk hormoon genaamd endorfine aan. Dit kun je zien als een anti-stressmiddel, want je lichaam maakt automatisch minder stresshormonen aan. Meer lachen betekent dus minder stressen, ook op het werk! Dit zorgt voor positiviteit en betere prestaties.

3. Het zorgt voor een verbinding in een groep

Ook is het bij lachen zo dat het aanstekelijk werkt. Heb je wel is gelachen naar iemand op straat? je zult zien dat diegene hoogstwaarschijnlijk teruglacht. Lachen maakt je toegankelijker naar anderen waarin je sneller contact met elkaar krijgt. Dit zorgt voor een verbinding in een groep. Bij een lachworkshop groei je dus meer naar collega’s toe.

4. Lachen is een work-out

Van een lachworkshop wordt je mentaal gezonder, maar het is ook een soort cardio voor je lichaam. Je gebruikt namelijk al je spieren uit je romp, ook je armen en benen dus! Mensen werken hele lange dagen en zitten eigenlijk alleen maar achter hun bureau. Een lachworkshop is hierbij een goede oplossing tegen mentale en fysieke klachten. Ook verhoogd lachen de bloedcirculatie. Deze verhoogde bloedcirculatie biedt voordelen voor de spijsvertering en het lymfestelsel.

Waarom een lachworkshop altijd goed is...

Bij een lachworkshop ga je uit de comfortzone wat ervoor zorgt dat je altijd gaat lachen, al is het in het begin nep lachen. Nep lachen is ook al goed voor je en daarom werkt een lachworkshop zo goed. Je hersenen kunnen namelijk geen onderscheid maken tussen echt en nep lachen. Dus bij nep lachen komt ook het geluk hormoon vrij en ervaar je minder stress. Ook ontstaat vaak door hardop nep te lachen, een echte lach. Nep lachen is dus ook goed voor je!

Waarom een lachworkshop altijd goed is...

Wat is lachmeditatie?

Lachmeditatie is een meditatie die oorspronkelijk ontstaan is in India. Daar werd ontdekt door Dr. Madan Kataria dat je lichaam niet weet wanneer iemand spontaan of nep lacht. Bij zowel spontaan als nep lachen komen dezelfde processen in werking. Geluksstofjes zoals endorfine worden aangemaakt en stresshormonen zoals adrenaline en cortisol worden verlaagd.

Bij zowel lachmeditatie als een lachworkshop wordt er gebruik gemaakt van verschillende ademhalings- en lachoefeningen. Dit zorgt ervoor dat je in een goede sfeer terecht komt, ook op het werk. 

Wat leer je van een lachworkshop?

Bij een lachworkshop leer je dat je geen reden hoeft te hebben om te lachen. Er hoeft niet perse wat grappigs te gebeuren. Het is belangrijk om te lachen en dit moet je als volwassene vaker doen. Het is bewezen dat het erg gezond voor je is. Ben je bereid om te lachen en neem je eigen initiatief, dan brengt dat voordelen met zich mee; Het zal ervoor zorgen dat je minder afhankelijk van omstandigheden wordt om je heen. Je veerkracht wordt vergroot en je gaat beter met tegenslagen om.

Wat leer je van een lachworkshop?

Wat doet een lachcoach?

Een lachcoach is degene die de workshop geeft en ervoor zorgt dat jij gaat lachen. Dit doet de lachcoach doormiddel van verschillende oefeningen zoals rekken en strekken om het lichaam soepel te maken en ademhalings- en lachoefeningen. De lachcoach verplicht mensen niet om te lachen en iedereen is vrij om te doen wat hij wilt.

Een lachworkshop online of op locatie

Een lachworkshop is zowel online als op locatie te volgen. Online gaat het via zoom of Microsoft teams. Ben je namelijk toch nog niet veel als bedrijf fysiek aan het werken, dan is de lachworkshop op deze manier vaak beter geschikt. Bedrijven en organisaties hebben meer dan alleen de optie tussen online en op locatie. De lachworkshop kan namelijk ook in het Engels gevolgd worden. Iets wat voor internationale bedrijven erg handig is.

Populaire activiteiten

Lachworkshops bieden wij door heel het land. Zo hebben we lachworkshops in Rotterdam, Amsterdam en Nijmegen gehad. Dit gebeurt veel online, maar ook op veel op locaties op het werk zelf. 

Over de auteur

Mijn naam is René Leenstra en van jongs af aan ligt mijn passie bij sporten en fit zijn. Dagelijks ben ik bij De Fitte Medewerker bezig om bij te dragen aan het stimuleren van andere bedrijven om zo gezond en fit mogelijk te worden. Mocht je vragen hebben, neem dan gerust contact met mij op.

Rene Leenstra

Over de auteur

Mijn naam is René Leenstra en van jongs af aan ligt mijn passie bij sporten en fit zijn. Dagelijks ben ik bij De Fitte Medewerker bezig om bij te dragen aan het stimuleren van andere bedrijven om zo gezond en fit mogelijk te worden. Mocht je vragen hebben, neem dan gerust contact met mij op.

Rene Leenstra

Download productsheet over dit onderwerp

Mauris laoreet convallis ante. Vivamus dignissim, enim sit amet ultrices convallis, mauris dui luctus ante, ut vulputate sem erat ac diam. Sed molestie in odio a suscipit nunc sapien.

Download productsheet over dit onderwerp

Mauris laoreet convallis ante. Vivamus dignissim, enim sit amet ultrices convallis, mauris dui luctus ante, ut vulputate sem erat ac diam. Sed molestie in odio a suscipit nunc sapien.

Andere bekeken ook:

29 juli, 2022

Samenwerken in een team is voor elk bedrijf van belang voor het behalen van succes. Toch kan samenwerken best een uitdaging zijn. Jij als teamlid, ...

Lees verder
Samenwerken in een team? 9 Succesvolle tips
22 juni, 2022

Waardering uitspreken naar je medewerkers is goed voor je als organisatie. Organisaties die hier serieus werk van maken zorgen voor betrokkenheid, hogere productiviteit, positieve feedback ...

Lees verder
Waardering uiten aan je medewerkers? 7 Effectieve manieren
31 maart, 2022

Teamspirit, wat houdt het nou precies in en hoe verbeter je het binnen jouw organisatie? Teamspirit is een bepaald positief gevoel dat voorkomt uit vertrouwen ...

Lees verder
6 Tips om de teamspirit binnen jouw organisatie te verbeteren
29 november, 2022

Wil je je werknemers een uitdaging geven om zich verder te ontwikkelen? Is het tijd dat je team eens gaat ...

Lees verder
21 november, 2022

Op 12 mei 2023 valt de dag van de zorg. Dit is de internationale dag waar verpleegkundigen in het zonnetje ...

Lees verder
19 oktober, 2022

De motivatie van jouw werknemers binnen jouw organisatie is sterk afhankelijk van jouw manier van leidinggeven. Een goede leider motiveert ...

Lees verder
Heb je een vraag?

Stuur een  Whatsapp bericht of bel ons op: 
085 - 303 81 94 of mail: info@defittemedewerker.nl

Offerte aanvragen

Meer dan 300 bedrijven gingen je al voor. 
Vraag een gratis offerte aan.

Heb je een vraag?

Stuur een  Whatsapp bericht of bel ons op: 085 - 303 81 94 of mail: info@defittemedewerker.nl

Offerte aanvragen

Meer dan 300 bedrijven gingen je al voor. Vraag een gratis offerte aan.