Medewerkerstevredenheid: Hoe bereik je dit?

6 april 2022 (Broer Hofman)

Medewerkerstevredenheid is een belangrijk onderwerp binnen de bedrijfscultuur. Zijn medewerkers tevreden? Dan heeft dit positieve invloed op de bedrijfsresultaten. Medewerkerstevredenheid verbeteren heeft ook positieve invloed op de interne communicatie binnen je organisatie.

Medewerkerstevredenheid kun je meten via een enquete online of via een ouderwetse vragenlijst. Medewerkers die tevreden zijn over hun werkomgeving en organisatie presteren beter en dragen bij aan het succes van de onderneming.

Als je als bedrijf niet op de hoogte bent van de tevredenheid van medewerkers binnen jouw bedrijf, kun je als werkgever nooit inzien of medewerkers het naar hun zin hebben.

Het medewerkerstevredenheidsonderzoek (MTO) geeft een goede indicatie hoe medewerkers in de organisatie staan. Het onderzoek geeft daarnaast ook een beeld van de prestaties die als bedrijf worden behaald. Zaken die voor het bedrijfsmanagement vaak onzichtbaar zijn komen juist in zo’n onderzoek naar boven.

Top 5 voor meer medewerkerstevredenheid

1. Workshop Werk-privé balans

Vind balans tussen jouw werk en privé leven. Hierdoor zal jij meer energie en productiviteit uit jouw leven halen.

2. Workshop verbindend communiceren

Interne communicatie binnen een bedrijf is erg belangrijk voor de medewerkersbetrokkenheid en de daarbij beoogde resultaten.

3. Workshop vitaal leiderschap

De band met de leidinggevende heeft veel invloed op de medewerkerstevredenheid. Investeer in deze band en voorkom werkstress! 

4. Teambuilding

Het is belangrijk dat medewerkers het goed met elkaar kunnen vinden. Met teambuilding leren medewerkers elkaar beter kennen. 

5. Workshop feedback geven

Open staan voor feedback, werknemers te helpen en iedereen een kans te geven zorgt ervoor dat werknemers zich gewaardeerd voelen. 


Wat is medewerkerstevredenheid?

Medewerkerstevredenheid is een term die uitdrukt hoe tevreden werknemers zijn over hun rol en de huidige situatie binnen de organisatie. Medewerkerstevredenheid is direct verbonden aan de productiviteit van een bedrijf.

Bedrijfsresultaten

Als je medewerkers gelukkig en betrokken zijn bij het bedrijf, zullen zij gemotiveerder zijn en harder werken voor betere resultaten. Hier staat tegenover dat ontevreden medewerkers juist minder willen doen als ze niet tevreden zijn over de werkplek. Ontevredenheid kan er uiteindelijk toe leiden dat medewerkers stoppen als deze situatie niet verbetert. Houdt de medewerkerstevredenheid daarom hoog. 

Er zijn meerdere factoren die van invloed zijn op de tevredenheid van werknemers. 

  • Inhoud van de werkzaamheden
  • Samenwerking met collega’s
  • Ontwikkelingsmogelijkheden
  • Goede arbeidsvoorwaarden
  • Salaris

Een belangrijk aspect is of medewerkers met respect behandeld worden. Werknemers voelen zich gerespecteerd als zij worden erkend voor hun prestaties en de beloning die ze daarvoor krijgen conform is met de geleverde prestatie.

Hoe ontstaat medewerkerstevredenheid?

Medewerkerstevredenheid ontstaat door verschillende factoren. De mate dat het werk overeenkomt met de behoeftes en verwachtingen van jouw medewerker is het belangrijkst. Het werk zorgt voor tevredenheid als het aan de verwachtingen voldoet.

Ook de interne communicatie is een belangrijk belangrijke factor voor tevreden medewerkers. Interne communicatie is niet een tijdelijke oplossing, maar is altijd fijn als dat goed op orde is. 

Daarnaast is het ook belangrijk om als werkgever te kijken naar de investeringen, de tijd die een medewerker er in het werk steekt, en de daaruit verkregen opbrengsten. Niet alleen de materiële opbrengsten, maar ook zeker de immateriële opbrengsten, zoals waardering zijn belangrijk.

binden en boeien

Hoe meet je de medewerkerstevredenheid?

Een medewerkerstevredenheidsonderzoek is de manier om te onderzoeken over medewerkers tevreden zijn in jouw bedrijf. Het is een hulpmiddel voor organisaties om feedback te krijgen over de betrokkenheid en de tevredenheid van werknemers en hun prestaties.

Met de informatie die je uit dit onderzoek krijgt, kan je verbeterpunten in kaart brengen en sterke punten verder uitbreiden. Medewerkerstevredenheid wordt meestal gemeten via een medewerkerstevredenheid enquête.

Er zijn verschillende soorten medewerkerstevredenheidsonderzoeken die je kan gebruiken:

  • Ideeënbus
  • (Groeps) interview
  • Vragenlijsten
  • Realtime meten

Meetinstrument 1: Ideeënbus

Een ideeënbus kan je bij jou in het kantoor ophangen. Medewerkers kunnen hier hun ideeën kwijt met daarop meningen en feedback die over de tevredenheid op de werkvloer gaan.

Het voordeel van zo’n ideeënbus is dat dit anoniem is. Nadeel van deze anonimiteit is dat de ideeënbus een klaagbus kan worden. Collega’s kunnen makkelijker negativiteit uiten. Verder kun je als werkgever de anonieme opmerkingen niet verder uitvragen.

Meetinstrument 2: Interview

In een interview kan je medewerkers direct vragen naar hun werkbeleving. Het voordeel van een interview is dat je tijdens het interview goed kan doorvragen om er precies achter te komen wat er speelt onder je medewerkers. Deze vorm van onderzoek zorgt voor veel betrokken medewerkers. Nadeel is dat het een hogere drempel is om je mening te uiten.

Meetinstrument 3: Medewerkerstevredenheid enquête

Een lange vragenlijst is de meest gebruikte vorm van een medewerkerstevredenheidonderzoek. Een goed ontworpen vragenlijst laat eenvoudig en meetbaar zien hoe de situatie bij jou op de werkvloer is. Verder kunnen de resultaten goed gebruikt worden om proactief te sturen op resultaat.

Anonimiteit

Bij deze onderzoeksvorm is anonimiteit gewaarborgd en kan je op een snelle manier aan feedback komen door de betrokken medewerker. Nadeel van deze onderzoeksmethode is dat het moeilijk te bepalen is wat de oorzaak is van bepaalde problemen op de werkvloer. Vaak zien medewerkers ook op tegen het invullen van lange vragenlijsten.

Meetinstrument 4: Realtime meten

Software heeft het voor bedrijven mogelijk gemaakt om realtime de werkbeleving van medewerkers te meten. Dit kan doormiddel van een app, hierin wordt tevredenheid wekelijks gemeten en kunnen problemen sneller in kaart gebracht worden. Hierdoor heb je constant in de gaten of de zaken in de organisatie goed verlopen. Realtime betekent dat als iets verandert dat je dat als werkgever meteen kan terugzien in de resultaten.

Een ander groot voordeel van deze realtime meting is dat de vragenlijst kan worden aangepast op de actuele situatie. Er wordt snel en relevante data verzamelt. Dit geeft waardevolle inzichten.

Wat levert medewerkerstevredenheid op?

Interne communicatie

Tevreden medewerkers zijn van grote waarde voor een organisatie. Als collega’s tevreden zijn en de betrokkenheid hoog is zijn zij duurzaam inzetbaar. Er wordt met plezier gewerkt en zijn gemotiveerd om goede resultaten te halen voor het bedrijf. Gemotiveerde medewerkers willen zich blijven ontwikkelen. Op lange termijn levert dat succes op. Hierbij heeft interne communicatie een belangrijke rol. Als je als bedrijf een goede interne communicatie hebt levert dat een verbeterde medewerkersbetrokkenheid op.

Hogere klanttevredenheid

Onderzoek heeft aangetoond dat betere resultaten binnen het bedrijf een positieve sfeer oplevert. Dit klinkt logisch, maar hier komt nog eens bij dat tevreden medewerkers ook weer zorgen voor tevreden klanten. Medewerkers die tevreden zijn, zijn naast dat ze productiever en creatiever zijn, ook een stuk gastvrijer.

Meer weten over medewerkerstevredenheid?

Heb je advies nodig voor het creëren van meer medewerkerstevredenheid? Neem contact op en wij voorzien je graag van meer informatie.

Meer dan 200 bedrijven uit Nederland gingen je al voor

Over de auteur

Broer Hofman
Broer HofmanStagiair
Lees verder
Mijn naam is Broer Hofman en ik studeer aan de Hogeschool van Amsterdam. Ik zit in mijn derde jaar van Commerciële Economie en ben bezig met de afstudeerrichting Sportmarketing. Ik heb een passie voor sport en marketing en tijdens mijn stage ben ik momenteel bezig met het ontwikkelen van mijn skills op dit gebeid.
Share on linkedin
LinkedIn

Enkele bedrijven die je voor gingen

Anderen bekeken ook:

Werkdruk

Wat is werkdruk? 5 Manieren om werkdruk te verlagen​ >

Wat is surmenage? De 4 Belangrijkste oorzaken >

Hoe voorkom je een burn-out? 6 Cruciale tips! >

 

Scroll naar top

Gratis adviesgesprek aanvragen

Gratis adviesgesprek

Ontdek hoe je medewerkers fit en vitaal blijven.

Vul hieronder de Gratis Adviesgesprek formulier in en klik op ‘verzenden’ . Onze experts adviseren jou direct hoe je medewerkers vitaal en energiek worden. Juist nu tijdens deze crisis. #fightthecrisis.

Al meer dan 300 bedrijven hebben het formulier al ingevuld en konden direct makkelijk starten op basis van ons gratis advies:

Vitaliteitprogramma's op maat

Direct contact?

Vraag een offerte aan

Offerte aanvragen

Ontdek hoe je medewerkers vitaal en energiek blijven.

Vul hieronder het Gratis Offerte formulier in en klik op ‘verzenden’ . Onze experts adviseren jou direct hoe je medewerkers vitaal en energiek worden. Juist nu tijdens deze crisis. #fightthecrisis.

Al meer dan 200 bedrijven hebben het formulier al ingevuld en konden direct makkelijk starten op basis van ons gratis advies:

Vitaliteitprogramma's op maat

Direct contact?