Workshop Mindfulness training voor bedrijven

Steeds meer bedrijven zien de meerwaarde in van de positieve effecten van mindfulness trainingen. Het draagt bij aan duurzame inzetbaarheid van je werknemers, zorgt voor minder stress op de werkvloer, helpt bij het voorkomen van een burn out en zorgt voor een betere focus tijdens het werken.

Dat mindfulness werkt blijkt uit meerdere wetenschappelijke onderzoeken die gedaan zijn in het vakgebied. De stressreductie en daarbij komende ontspanning zorgen voor meer productiviteit binnen je organisatie.

De Fitte Medewerker heeft speciaal voor op het werk een mindfulness workshop samengesteld. Deze workshop helpt je bewuster om te gaan met (stressvolle) uitdagingen op het werk waardoor je gezondere keuzes kunt maken. De balans bewaren tussen werk en privé is hier ook een onderdeel van.

Waarom een mindfulness workshop?

Daar waar de focus ligt op bewust leven en werken, voelen werknemers meer ruimte om te ontspannen. Zij zijn flexibel, vrolijk en genieten meer van het werk. Het ziekteverzuim daalt. Met deze mindfulness trainingen leer je om meer vanuit je persoonlijke kracht te werken. Je krijgt inzicht in de werking van mindfulness en het effect op je hersenen. Met de praktische oefeningen die we geven zorgen we voor een positieve mindset met meer zelfinzicht. Dit draagt allemaal bij aan de veerkracht en het zelfvertrouwen van de werknemers.

Er is trouwens een verschil tussen meditatie en mindfulness. Met mindfulness leer je om met je volle aandacht in het moment te zijn en meditatie kan je helpen om dit te trainen en daarmee meer rust en stilte te ervaren. Wil je weten wat deze trainingen voor jouw onderneming kunnen betekenen? Neem dan vooral contact op met De Fitte Medewerker.

Top 5 voordelen van mindfulness op het werk:

1. Vermindert het gevoel van stress

Mindfulness zorgt ervoor dat je werknemers minder stress ervaren tijdens de werkdag. Ze leren om te gaan met de waan van de dag, ontwikkelen een positieve mindset en werken aan hun zelfinzicht.

2. Vergroot de concentratie

Ook helpt de mindfulness workshop bij het vergroten van de concentratie en focus van je werknemers. Dit kan bijdragen aan de productiviteit.

3. Verbetert het geheugen

Doordat stress afneemt is de kans groot dat een aantal andere dingen ook verbetert, zoals de werking van het geheugen.

4. Verlaagt de bloeddruk

Doordat mindfulness het stressgevoel helpt verlagen, veranderen er ook dingen in het lichaam. De stressreacties worden minder en dit kan zich uiten in het feit dat hoge bloeddruk afneemt.

5. Meer regie

Werknemers worden zich bewuster van hoe ze met dingen omgaan. Dit betekent dat ze zich ook bewuster worden van de keuzes die ze kunnen maken, wat helpt in het nemen van de regie over hun eigen proces.

  • Meer dan 300 bedrijven gingen je voor 
  • Klanten waarderen ons met een 4,5 / 5,0
Mindfullness training voor bedrijven

Specificaties

  • Duur: sessies van 1 uur (inspiratie / kennismaking)
  • Voor optimaal effect: dagdeel of langer
  • Op locatie, online of hybride
  • In groepsverband
  • Onder begeleiding van een ervaren meditatiedocent
  • Mogelijkheid voor ESF subsidie

Enkele bedrijven die je voor gingen

"Relevant en pakkend"

Relevant en pakkend voor ons bedrijf met veel jonge ambitieuze mensen. Theorie en praktijk werden goed afgewisseld en daardoor toegankelijk.


Sjoerd Arkesteijn - Personal Development Leader Decathlon

"Groot succes, alles verliep uitstekend"

De workshops waren energiek en erg interessant. Onze collega's werden goed aan het denken gezet. Je merkte dat ze een hoop ervaring hebben en groepen goed kunnen enthousiasmeren.

Eva Rutten - HR Business Partner Coosto

Meest gestelde vragen

Wat zijn de kosten van een proefsessie?

Je kunt bij ons altijd een proefsessie aanvragen. De kosten zijn eenmalig en je zit nergens aan vast. Wel zo handig toch?

Zit ik er lang aan vast?

Dat bepaal jezelf. Het is wel zo dat de kosten lager kunnen zijn bij een langer jaarprogramma. De keuze is aan jou. Een jaarprogramma heeft trouwens een aantal voordelen:

Voordeel 1: Met jaar programma’s bereik je als klant de beste resultaten

Doordat er genoeg tijd is om in detail te werken kunnen we samen opzoek gaan naar het beste resultaat en hebben we samen alle tijd en mogelijkheden om naar de juiste oplossing te zoeken.

Voordeel 2: Jaarprogramma’s geven stabiliteit en voorspelbaarheid aan je bedrijf.

Je kunt namelijk van jaar tot jaar makkelijker indelen, met voldoende vrijheid en aanpassingstijd.

Voordeel 3: Verder is een jaarprogramma ook veel voordeliger vergeleken met een eenmalige afnamen

Je kunt namelijk van jaar tot jaar makkelijker indelen, met voldoende vrijheid en aanpassingstijd.

Kan ik tussendoor wijzigen in het aanbod?

Absoluut! Wij kijken continue wat het beste past bij je medewerkers. 

Wat als er geen gebruik van gemaakt gaat worden?

Net zo makkelijk je bij ons kunt opschalen, kun je ook bij ons afschalen. Dat kun helemaal zelf, maar we denken ook graag met je mee.

Wat als Corona weer om de hoek komt kijken?

Wij werken strikt volgens de RIVM richtlijnen. Mocht Corona ervoor zorgen dat wij niet meer verantwoord activiteiten kunnen uitvoeren, dan staken we de activiteiten totdat dit weer mogelijk is. Nogmaals alles in het teken van tevreden medewerkers.

Wie is verantwoordelijk voor promotie/communicatie?

Wij helpen in voorbeeldcommunicatie en planning. Indien gewenst kunnen wij je ook de gehele promotie en communicatie oppakken. Jij hebt immers nog 101 andere taken.

Hoe regel ik de planning/inschrijvingen?

Daar helpen wij mee. Je ontvangt van ons een planning. Dit kan een fysieke planning zijn of een online inschrijf systeem. 

Heb ik voldoende input om het MT te overtuigen?

Dit is aan jou. Maar uiteraard kun je ons vragen directiestukken aan te leveren om je MT mee te krijgen.

Heb ik voldoende ruimte in mijn WKR?

Met de werkkostenregeling (WKR) kun je als organisatie een gedeelte van het fiscale loon onbelast besteden. Het nadeel van het gebruiken van de WKR is dat de werkkostenregeling beperkt is waardoor andere activiteiten hier niet meer binnen passen. Bedrijven die medewerkers met regelmaat vitaliteitsactiviteiten zoals stoelmassages aanbieden adviseren wij dan ook om de massages op te nemen in het arbo-plan waardoor het forfait van de werkkostenregeling ongemoeid blijft. En het dus niet onder de WKR regeling valt.

Andere bekeken ook:

Het woord ‘werkgeluk’ klinkt wel heel erg blij. Maar dat mag ook, toch? Voelen jouw medewerkers werkgeluk tijdens hun werkdagen? Zorgt

Bekijk
Wat is werkgeluk? Ontdek het nu!

Alle collega’s in vorm? Kies voor bootcamp op het werk. Met de focus op conditie, kracht en uithoudingsvermogen, schudt iedereen de

Bekijk
Bedrijfsbootcamp | Werk aan je teambuilding

Zittend werk is niet goed voor je spieren, dat is over het algemeen wel bekend. De oplossing kan simpel zijn: denk

Bekijk
Zeer gewaardeerd: stoelmassage

Mindfulness EnergizerStap in het nu en begin (of eindig) jouw werkdag mindful. Laat de gejaagde wereld ver achter je en stuur

Bekijk
Mindfulness Energizer
Heb je een vraag?

Stuur een  Whatsapp bericht of bel ons op: 
085 - 303 81 94 of mail: info@defittemedewerker.nl

Offerte aanvragen

Meer dan 300 bedrijven gingen je al voor. 
Vraag een gratis offerte aan.

Heb je een vraag?

Stuur een  Whatsapp bericht of bel ons op: 085 - 303 81 94 of mail: info@defittemedewerker.nl

Offerte aanvragen

Meer dan 300 bedrijven gingen je al voor. Vraag een gratis offerte aan.