Nationale Vitaliteitsweek? 9 Essentiële tips!

15 mei 2021 (Marline Brink)

Wat goed dat er een Nationale Vitaliteitsweek is! Hierdoor kunnen er zoveel bedrijven gezond worden en gezond blijven. Door medewerkers te vitaliseren verbetert de werksfeer, vermindert de stress, vergroot de productiviteit, vermindert ziekteverzuim, verhoogt de omzet en verblijdt een ieder van verdieping 1 tot en met 11 én thuis!

Oh ja, verzin een trapchallenge met collega’s: zowel thuis (indien een trap) als op kantoor ga je wat vaker met de trap (ook als je op de hoogste verdieping zit) degene die per week het meeste treden heeft gelopen krijgt een vitale attentie van de anderen! 

Bewust worden van vitaliteit

Hallo, mijn naam is Marline Brink en ik werk bij en met De Fitte Medewerker. De Fitte Medewerker is een organisatie die zich door heel Nederland inzet om zowel bedrijven als particulieren bewust te maken en te helpen van en met vitaliteit. Gezondheid, een heel breed begrip en een term die we veel gebruiken in ons dagelijks leven, we wensen het elkaar, zeggen het als iemand niest en weten dat het de pijler is van een lang leven! In de huidige tijd zijn we helemaal met onze neus op de feiten gedrukt hoe belangrijk gezondheid is.

Is het gezondheid of vitaliteit?

En is de betekenis objectief of subjectief? Ik denk dat als jullie zouden vertellen wat gezondheid voor jullie betekent er net zoveel antwoorden komen als er mensen aan meedoen. Want de betekenis in grote lijnen is wel hetzelfde maar iedereen geeft er toch een eigen invulling aan. Dan heb je natuurlijk ook nog de fysieke gezondheid en de mentale gezondheid én de combi van deze want alles is met elkaar verbonden. Letterlijk betekent gezondheid: Gezondheid is een gevoel van zowel lichamelijk, als geestelijk als maatschappelijk welzijn.

Vitaliteit: voeding, bewegen en ontspannen

Wij, binnen Het gezonde lichaam, vinden dat gezondheid gekenmerkt wordt door VITALITEIT. Dat jouw levensenergie door gezonde voeding, beweging, activiteit, inspanning versus ontspanning, humor, geluk, liefde, een fijn thuis, prettig werk en een goede werksfeer, zorgt voor een vitaal leven en dus een gezond leven. En wat we vooral belangrijk vinden is dat je alles met MATE doet, behalve genieten. Dat er balans is. Dus dat je gezond eet en af en toe dat stukje chocola of dat patatje neemt in volle overgave 😉. Dat je hardloopt en fitnest en je je lichaam ook laat herstellen.  Dat je een lange wandeling maakt en soms gerust een biertje kan drinken.  Dat je 40 uur per week werkt en daarnaast zorgt dat je het leuk hebt met collega’s, dat je iets leuks doet met je partner, je kinderen, of met jezelf! En last but not least, dat je je bewust bent van je leven en hoe je het leven kunt leven dat je wenst… 

Op zoek naar geluk

Veel mensen leven op de automatische piloot, hebben allerlei kwaaltjes en hebben geen idee of ze nou wel gelukkig zijn. Ze gaan maar door en denken dat dit (het) leven is. Got news for you; Nope! Dit is nu typisch een geval van óverleven. En omdat tij te keren is bewustwording noodzakelijk. En dan in kleine stappen jouw leven zo gaan aanpassen dat de lach op je gezicht weer terugkeert, dat het energiepeil omhoog veert, je uitgerust wakker wordt en je eindelijk begrijpt wat er zo leuk is om mens te zijn en om te leven. Dat werk, kantoor, collega’s niet meer een noodzakelijk kwaad zijn waar je ook nog eens zoveel uur mee zoet bent maar dat het plezierig wordt om daar te zijn, om met elkaar te creëren, te produceren, te bedenken, te doen, te verdienen, te zorgen, te kletsen, te lachen, te práten, te zijn! Dat je hierdoor gaat merken dat je lichaam geen aanhangsel is wat alleen maar last geeft maar dat hoofd en lijf één zijn, dat het stroomt, dat de klachten & kwaaltjes geleidelijk minder worden en uiteindelijk verdwijnen met de juiste tools!

Vitaliteit programma's

En om dit nu niet alleen te hoeven uitvinden en doen, biedt De Fitte Medewerker door heel Nederland op maat gemaakte tools aan binnen bedrijven en voor particulieren om stress te reduceren, productiviteit te vergroten zowel in je werkbare- als in je privéleven en om gelukshormonen te activeren. Op alle vlakken en middels vele activiteiten (allemaal Coronaproof):

Zodat jij als baas, werknemer, ondernemer, vader, moeder, partner, broer, zus, geliefde, compagnon, kind, MENS jouw mooiste leven leeft en een bucketlist niet meer iets voor in de toekomst of vlak voor je overlijden maar voor tijdens je gezonde & vitale LEVEN zodat je juist die dingen kunt doen waar je blij van wordt!

Over de auteur

Marline Brink
Marline BrinkVitaliteitcoach
Lees verder
Mijn naam is Marline en binnen De Fitte Medewerker ben ik verantwoordelijk voor alle vragen rondom de nationale vitaliteitsweek. Vanaf jongs af aan heeft bewegen en vitaliteit mij al geboeid. Het feit dat je door middel bewegen en het juiste beleid een groot verschil kan maken in het (werk)geluk van iemand, en dat fascineert mij. Mocht je vragen hebben voor mij, neem dan contact met ons op.
Share on linkedin
LinkedIn

Anderen bekeken ook:

Werkgeluk

Hoe creëer je werkgeluk? De 5 Beste tips! >

teambuilding

Work-life balance: 7 Tips voor de perfecte balans >

Hoe creëer je werkgeluk? De 5 Beste tips! >

 

Scroll naar top