Wat is stoelmassage? Hoe werkt het?

Hoe lang duurt het, hoe vaak etc. We geven je overal antwoord op

Stoelmassage; wat is het eigenlijk? Wij krijgen heel vaak deze vraag. In onderstaande artikel geven we jou daar antwoord op. Inclusief natuurlijk de meest gestelde vragen, hoe zet je het zo effectief mogelijk in en waar moet je op letten. 

Wat is stoelmassage?

Stoelmassage op locatie is een effectieve manier voor het verminderen van stress en andere werkgerelateerde klachten aan bijvoorbeeld nek en schouders bij medewerkers. Want wanneer je meerdere uren in dezelfde houding werkt dan kan jouw lichaam hier negatieve effecten van ondervinden. Een stoelmassage duurt 15 a 20 minuten en is full focus op de ‘probleemgebieden’ zoals nek, schouders en armen. In deze korte tijd is de doorbloeding van betreffende spieren weer helemaal in orde. Het is een populaire massage voor bedrijven omdat we deze gemakkelijk op locatie uitvoeren. Een stoelmassage  is kort, efficiënt en over de kleding heen. De drempel kan haast niet lager. De massage werkt preventief omdat het bijzonder geschikt is ter voorkoming van stress en een heleboel andere klachten, en buiten dat zorgt het ook voor een hoop ontspanning.

De medewerker gaat zitten op een speciaal ontworpen massagestoel en ontspant vrijwel direct. Hierna worden de vastzittende spieren in het lichaam  gemasseerd door een gediplomeerde  masseur. Uiteraard wordt rekening gehouden met eventuele specifieke wensen. Denk bijvoorbeeld aan bepaalde een massage waar je al eerder ervaring mee gehad hebt, of je wilt graag een andere massagestoel voor de volgende sessie. De Fitte Medewerker heeft ervaring in verschillende sectoren, denk bijv. zakelijke dienstverlening, zorginstellingen, opleidingsinstituten; van eenmalige tot terugkerende massages.

Eenmalig of op regelmatige basis stoelmassage?

Eenmalige massages wordt gegeven veel bij bedrijven om medewerkers te belonen en extra aandacht te geven. Als een bedrijf structureel de stress wil verlagen en fysieke klachten wil voorkomen dan bereik je dat door de massages terugkerend aan te bieden. De meeste bedrijven kiezen voor 1 stoelmassage sessie in de 2 of 4 weken.

Waarom stoelmassage?

Zittend werk is niet goed voor je spieren, dat is over het algemeen wel bekend. Het werk wordt hierdoor ongemerkt zwaarder. Maar er is een oplossing. Een stoelmassage zorgt voor De ultieme oppepper voor iedere medewerker. Neem bedrijfsmassage mee in het vitaliteitsplan van jouw onderneming.

Slechts 15 minuutjes, gewoon even tussen de werkzaamheden door. Door een stoelmassage komt de doorbloeding van de verkrampte spieren weer op gang waardoor je je weer energiek voelt. Werkstress neemt af. En de voordelen zijn groter dan dat: een stoelmassage zorgt er voor dat medewerkers vitaler, gezonder en flexibeler worden. Zowel mentaal als lichamelijk. Plus, zij zullen zich erg gewaardeerd voelen.

Voordelen stoelmassage?

 • Voorkomt ziekteverzuim
 • Verlaagt burn-outs
 • Medewerkers presteren beter
 • Verlaagt werkstress
 • Betere werksfeer
 • Verbetert bedrijfsimago
 • Loyaliteit medewerker neemt toe
 • Vermindert stress en zorgt voor ontspanning
 • Laagdrempelig (je kunt je kleding aanhouden)
 • Voorkomt blessures
 • Geeft een energieboost
 • Verhoogt je weerstand
 • Maakt de spieren losser
 • Verbetert je concentratie

Hoe werkt stoelmassage?

Voor een stoelmassage is maar weinig ruimte nodig. Zoals we al eerder aangaven  kan de kleding tijdens de stoelmassage worden aangehouden. Hierdoor is bijna elke locatie geschikt voor een stoelmassage. Wel is het prettig om de massages in een afgesloten ruimte te laten plaatsvinden, zodat er niet te veel afleiding is en je volledig ontspant tijdens de massage.

Hoe lang duurt een stoelmassage?

Stoelmassage is zeer geschikt voor medewerkers die:

Een stoelmassage duurt meestal 15 tot 20 minuten. Maar zou ook korter (10 a 12 minuten) of langer (30 minuten) kunnen duren.  Voordat de masseur begint met de massage, zal hij kort informeren naar eventuele klachten en contra-indicaties waar rekening mee gehouden moet worden.

Je kunt dan aangeven of je last hebt van bepaalde spieren of dat je bijvoorbeeld spierpijn of een blauwe plek hebt. Dankzij de efficiënte massagetechniek is een stoelmassage zeer geschikt om tijdens werktijd in te zetten. Het masseren heel flexibel ingesteld, naar jouw wensen.

 • Veel achter de computer werken & verkeerde houding aannemen
 • Regelmatig hoge werkdruk ervaren
 • Veel in dezelfde houding zitten
 • Lichamelijk zwaar werk verrichten

Voor vragen over onze stoelmassages of tarieven kun je contact opnemen via 085 303 81 94 of info@defittemedewerker.nl. Ook is het mogelijk om een offerte of proefmassage aan te vragen.

Hoe lang duurt een stoelmassage?

Een stoelmassage duurt meestal 15 tot 20 minuten. Maar zou ook korter (10 a 12 minuten) of langer (30 minuten) knnnen duren.  Voordat de masseur begint met de massage, zal hij kort informeren naar eventuele klachten en contra-indicaties waar rekening mee gehouden moet worden.

Je kunt dan aangeven of je last hebt van bepaalde spieren of dat je bijvoorbeeld spierpijn of een blauwe plek hebt. Dankzij de efficiënte massagetechniek is een stoelmassage zeer geschikt om tijdens werktijd in te zetten.

Zeer geschikt voor medewerkers die:

 • Veel achter de computer werken of fysiek zwaar werk verrichten
 • Regelmatig hoge werkdruk ervaren
 • Veel in dezelfde houding zitten
 • Lichamelijk zwaar werk verrichten

Voor vragen over onze stoelmassages of tarieven kun je contact opnemen via 085 303 81 94 of info@defittemedewerker.nl. Ook is het mogelijk om een offerte of proefmassage aan te vragen.

Wat zijn de kosten van stoelmassage?

De kosten stoelmassage zijn afhankelijk van de omvang van de opdracht en hoe lang de massage mag duren. Hoe meer massages er op maandbasis worden afgenomen, hoe scherper het tarief. Stoelmassage is natuurlijk mensenwerk. Alles eromheen hebben we geautomatiseerd. Met service als belangrijkste uitgangspunt. Vraag vandaag nog een offerte aan voor de voordelige tarieven.

De kosten van stoelmassage zijn relatief laag in vergelijking met een zieke medewerker. Een zieke werknemer kost tussen de 250 en 400 euro per dag. De extra voordelen van stoelmassage is dat je medewerkers productiever zijn en lekkerder in hun vel zitten. 

In welke situaties kan je een stoelmasseur inhuren?

Over onze stoelmasseurs

De stoelmasseurs van De Fitte Medewerker zijn stuk voor stuk vakspecialisten. De meeste van onze specialisten hebben minimaal 5 jaar massage ervaring. Ook houden ze hun kennis up to date door op de hoogte te zijn van de nieuwste ontwikkelingen op de markt. Alles wordt geregeld, je hoeft zelf niks te doen. De masseur kan op iedere locatie aan de slag en zorgt ervoor dat alle benodigdheden worden meegebracht. Neem contact met ons op voor een stoelmassage op locatie.

Hoe werkt stoelmassage vooraf

Meer dan 150 bedrijven uit Nederland gingen je al voor

Meer dan 200 bedrijven uit Nederland gingen je al voor

De overheid stimuleert werkgevers gezonde arbeidsomstandigheden te creëren voor hun werknemers. Zo blijft iedereen gemotiveerd, gezond en inzetbaar. Massages op het werk worden erkend als Arbo-voorziening.

Klik hier en lees meer over hoe je zakelijk tot wel 40% bespaart.

Jazeker, op basis van de richtlijnen van het RIVM hebben we de volgende maatregelen genomen:

 • De klant moet gezond zijn (check bij inschrijving en bij aanvang)
 • Wij desinfecteren onzen handen na iedere behandeling
 • Het materiaal wordt na iedere massage gereinigd
 • Totdat klant op de stoel zit houden wij afstand
 • Wij dragen lange mouwen, volledig bedekt
 • Wij hebben een mondkapje voor handschoenen aan (wat volgens het RIVM niet noodzakelijk is)

Over de auteur

Tamara Nagtzaam
Tamara NagtzaamCoördinator Stoelmassage
Lees verder
Mijn naam is Tamara Nagtzaam en binnen De Fitte Medewerker ben ik verantwoordelijk voor alle vragen rondom stoelmassage. Vanaf jongs af aan heeft gezondheid en vitaliteit mij al geboeid. Het feit dat je met stoelmassage een groot verschil kan maken in het (werk)geluk van medewerkers fascineert mij. Mocht je vragen hebben voor mij, neem dan contact met mij op.

Anderen bekeken ook:

Fiscaal voordeel >

RIVM-hygiëne >

Thuis Massage Bon >

Enkele bedrijven die je voor gingen

René Fernhout: Manager GVB
René Fernhout: Manager GVB
"Bijzonder stimulerend"
Lees verder
De gedrevenheid en het enthousiasme waarmee zij dit doen is bijzonder stimulerend. De deelnemers waren zeer te spreken over de stoelmassages en sportactiviteiten.
Eszter: BovenIJ Ziekenhuis
Eszter: BovenIJ Ziekenhuis
"Fijn en flexibel bedrijf"
Lees verder
Fijn en flexibel bedrijf, goede en vooral geïnteresseerde masseurs die graag hun bijdrage leveren aan een dag werkplezier voor medewerkers in de zorg.
Daphne de Haan: Vibe Group
Daphne de Haan: Vibe Group
"Goede prijs/kwaliteit"
Lees verder
Fijne en duidelijke communicatie. Goede prijs kwaliteit verhouding. Aanbeveling!
Frank Dekker: Rijksoverheid
Frank Dekker: Rijksoverheid
"Vanuit de wensen van de klant"
Lees verder
Het Gezonde Lichaam denkt vanuit de wensen van de klant mee om een gaaf programma neer te zetten. Onze medewerkers kijken positief terug op de vitaliteitsdag!
Jana Kalenda: Arbo Yarden
Jana Kalenda: Arbo Yarden
"Iedereen was enthousiast"
Lees verder
Tijdens een drukke periode hebben wij onze medewerkers verwend met stoelmassages van Het Gezonde Lichaam. Alle deelnemers waren enthousiast en voelden zich na afloop energiek.
Linda: Vervangingsfonds
Linda: Vervangingsfonds
"Voor herhaling vatbaar"
Lees verder
Het was erg fijn samenwerken met de enthousiaste en professionele medewerkers van Het Gezonde Lichaam. Voor herhaling vatbaar!
Rozemarijn Pols: HAP Rijnmond
Rozemarijn Pols: HAP Rijnmond
"Discreet en toegankelijk"
Lees verder
Masseurs waren discreet en toegankelijk. Prettige begeleiding van de planning gehad en leuke ideeën meegekregen voor vitaliteit op het werk.
Rob Vivié: PZ mboRijnland
Rob Vivié: PZ mboRijnland
"Een echte aanrader"
Lees verder
Alles was tot in de puntjes geregeld. Kortom een echte aanrader!!
Wendy Baars: HR Eventim
Wendy Baars: HR Eventim
"Gezondheidsdag groot succes"
Lees verder
Onze gezondheidsdag was een groot succes. De workshops waren goed georganiseerd, de (gehoor)testen met de vingerprik een groot succes en vooral de stoelmassages waren heerlijk!
Previous
Next

Aanvragen Gratis Offerte

Ontdek hoe je medewerkers vitaal en energiek blijven. Dat is wat veel bedrijven zich afvragen.

Vul hieronder het Gratis Offerte formulier in en klik op ‘verzenden’ . Onze experts adviseren jou direct hoe je medewerkers vitaal en energiek houden. 

Vraag een Gratis Offerte aan. Meer dan 300 bedrijven gingen je al voor.

Gratis Offerte Aanvragen

Wil je liever direct een antwoord?

Scroll naar top

Vraag een offerte aan

Offerte aanvragen

Ontdek hoe je medewerkers vitaal en energiek blijven.

Vul hieronder het Gratis Offerte formulier in en klik op ‘verzenden’ . Onze experts adviseren jou direct hoe je medewerkers vitaal en energiek worden. Juist nu tijdens deze crisis. #fightthecrisis.

Al meer dan 200 bedrijven hebben het formulier al ingevuld en konden direct makkelijk starten op basis van ons gratis advies:

Vitaliteitprogramma's op maat

Direct contact?