Wat is stoelmassage? Hoe werkt het?

Update: 22 mei 2022 (Tamara Nagtzaam)

Wat is stoelmassage? Hoe werkt het?

Update: 22 mei 2022 (Tamara Nagtzaam)

Stoelmassage; wat is het eigenlijk? Wij krijgen heel vaak deze vraag. Logisch, want stoelmassage is één van de meest populaire bedrijfsactiviteiten. Niet gek: uit onderzoek blijkt dat met stoelmassage stress – en pijnklachten tot wel 40% dalen. Jij wilt toch ook een aantrekkelijke werkgever zijn én blijven?

Stoelmassage is een effectieve massage van ca. 20 minuten, door de kleren heen, uitgevoerd door een vakbekwame masseur/masseuse. 
Je zit op een speciaal ontworpen ergonomische massagestoel. Tijdens de massage worden jouw meest belaste spieren zoals rug, schouder en nek (geef vooraf gerust je specifieke wensen door) gemasseerd. Kortom: een snelle en effectieve manier om werkstress te voorkomen en aan je medewerkers te laten zien dat je ze waardeert.

Wij geven je in dit artikel antwoord op al je vragen zoals de voordelen, waar je op moet letten en uiteraard de kosten. 

Wat is stoelmassage?

Zoals we al schreven duurt een stoelmassage zo’n 15 a 20 minuten waarbij er full focus is op de ‘probleemgebieden’ zoals nek, schouders en armen. Na deze korte tijd is de doorbloeding van betreffende spieren weer helemaal in orde. Want wanneer je meerdere uren in dezelfde houding werkt dan kan jouw lichaam hier negatieve effecten van ondervinden. Het is een populaire massage voor bedrijven omdat we deze gemakkelijk op locatie uitvoeren. Een stoelmassage  is kort, efficiënt en over de kleding heen. De drempel kan haast niet lager. De massage werkt preventief omdat het bijzonder geschikt is ter voorkoming van stress en een heleboel andere klachten, en buiten dat zorgt het ook voor een hoop ontspanning.

De medewerker gaat zitten op een speciaal ontworpen massagestoel en ontspant vrijwel direct. Hierna worden de vastzittende spieren in het lichaam  gemasseerd door een gediplomeerde  masseur. Uiteraard wordt rekening gehouden met eventuele specifieke wensen. Denk bijvoorbeeld aan specifieke wensen qua druk en klachten. De Fitte Medewerker heeft ervaring in verschillende sectoren, denk bijv. zakelijke dienstverlening, zorginstellingen, opleidingsinstituten; van eenmalige tot terugkerende massages.

Wat is stoelmassage

Eenmalig of op regelmatige basis stoelmassage?

Eenmalige massages worden gegeven bij bedrijven om medewerkers te belonen en extra aandacht te geven. Als een bedrijf structureel de stress wil verlagen en fysieke klachten wil voorkomen dan bereik je dat door de massages terugkerend aan te bieden. De meeste bedrijven kiezen voor 1 stoelmassage sessie in de 2 of 4 weken.

Overzicht voordelen stoelmassage

Hoe werkt stoelmassage?

Voor een stoelmassage is maar weinig ruimte nodig. Zoals we al eerder aangaven  kan de kleding tijdens de stoelmassage worden aangehouden. Hierdoor is bijna elke locatie geschikt voor een stoelmassage. Wel is het prettig om de massages in een afgesloten ruimte te laten plaatsvinden, zodat er niet te veel afleiding is en je volledig ontspant tijdens de massage.

Waarom stoelmassage?

Zittend werk is niet goed voor je spieren, dat is over het algemeen wel bekend. Het werk wordt hierdoor ongemerkt zwaarder. Stoelmassage is de ultieme oppepper voor iedere medewerker. Ton van Attekum van de Universiteit van Maasstricht deed onderzoek naar de effecten van stoelmassage en concludeerde een afname van 62% in RSI klachten en 67% minder spanningsklachten.

Slechts 15 minuutjes, gewoon even tussen de werkzaamheden door. Door een stoelmassage komt de doorbloeding van de verkrampte spieren weer op gang waardoor je je weer energiek voelt. Werkstress neemt af. En de voordelen zijn groter dan dat: een stoelmassage zorgt er voor dat medewerkers vitaler, gezonder en flexibeler worden. Zowel mentaal als lichamelijk. Plus, zij zullen zich erg gewaardeerd voelen.

Voordelen stoelmassage?

 • Voorkomt ziekteverzuim
 • Verlaagt burn-outs
 • Medewerkers presteren beter
 • Verlaagt werkstress
 • Betere werksfeer
 • Verbetert bedrijfsimago
 • Loyaliteit medewerkers neemt toe
 • Vermindert stress en zorgt voor ontspanning
 • Laagdrempelig (je kunt je kleding aanhouden)
 • Voorkomt blessures
 • Geeft een energieboost
 • Verhoogt je weerstand
 • Maakt de spieren losser
 • Verbetert je concentratie

Hoe lang duurt een stoelmassage?

Stoelmassage is zeer geschikt voor medewerkers die:

Een stoelmassage duurt meestal 15 tot 20 minuten. Maar zou ook korter (10 a 12 minuten) of langer (30 minuten) kunnen duren. Voordat de masseur begint met de massage, zal hij kort informeren naar eventuele klachten en contra-indicaties waar rekening mee gehouden moet worden.

Je kunt dan aangeven of je last hebt van bepaalde spieren of dat je bijvoorbeeld spierpijn of een blauwe plek hebt. Dankzij de efficiënte massagetechniek is een stoelmassage zeer geschikt om tijdens werktijd in te zetten. Het masseren heel flexibel ingesteld, naar jouw wensen.

 • Veel achter de computer werken & verkeerde houding aannemen
 • Regelmatig hoge werkdruk ervaren
 • Veel in dezelfde houding zitten
 • Lichamelijk zwaar werk verrichten
Voor vragen over onze stoelmassages of tarieven kun je contact opnemen via 085 – 303 81 94 of info@defittemedewerker.nl. Ook is het mogelijk om een offerte of proefmassage aan te vragen.

Hoe lang duurt een stoelmassage?

Een stoelmassage duurt meestal 15 tot 20 minuten. Maar zou ook korter (10 a 12 minuten) of langer (30 minuten) kunnnen duren.  Voordat de masseur begint met de massage, zal hij kort informeren naar eventuele klachten en contra-indicaties waar rekening mee gehouden moet worden.

Je kunt dan aangeven of je last hebt van bepaalde spieren of dat je bijvoorbeeld spierpijn of een blauwe plek hebt. Dankzij de efficiënte massagetechniek is een stoelmassage zeer geschikt om tijdens werktijd in te zetten.

Zeer geschikt voor medewerkers die:

 • Veel achter de computer werken of fysiek zwaar werk verrichten
 • Regelmatig hoge werkdruk ervaren
 • Veel in dezelfde houding zitten
 • Lichamelijk zwaar werk verrichten

Voor vragen over onze stoelmassages of tarieven kun je contact opnemen via 085 303 81 94 of info@defittemedewerker.nl. Ook is het mogelijk om een offerte of proefmassage aan te vragen.

Hoe kunnen medewerkers zich aanmelden?

Als HR-professional kun je gebruik maken van een fysieke planning (door ons verzorgd) of een online inschrijfmodule. Dit zodat je medewerkers zich  gemakkelijk in kunnen schrijven. Voordeel van online: medewerkers plannen zelf plannen, verplaatsen en annuleren. Incl. koppeling met Outlook en automatische herinnering. 

Online inschrijfmodule Stoelmassage

In welke situaties kan je een stoelmasseur inhuren?

Wat zijn de kosten van stoelmassage?

De kosten stoelmassage zijn afhankelijk van de omvang van de opdracht en hoe lang de massage mag duren. Hoe meer massages er op maandbasis worden afgenomen, hoe scherper het tarief. Stoelmassage is natuurlijk mensenwerk. Alles eromheen hebben we geautomatiseerd. Met service als belangrijkste uitgangspunt. Vraag vandaag nog een offerte aan voor de voordelige tarieven.

De kosten van stoelmassage zijn relatief laag in vergelijking met een zieke medewerker. Een zieke werknemer kost tussen de 250 en 400 euro per dag. De extra voordelen van stoelmassage is dat je medewerkers productiever zijn en lekkerder in hun vel zitten. 

Over onze stoelmasseurs

De stoelmasseurs van De Fitte Medewerker zijn stuk voor stuk vakspecialisten. De meeste van onze specialisten hebben minimaal 5 jaar massage ervaring. Ook houden ze hun kennis up to date door op de hoogte te zijn van de nieuwste ontwikkelingen op de markt. Alles wordt geregeld, je hoeft zelf niks te doen. De masseur kan op iedere locatie aan de slag en zorgt ervoor dat alle benodigdheden worden meegebracht. Neem contact met ons op voor een stoelmassage op locatie.

Meer dan 150 bedrijven uit Nederland gingen je al voor

Meer dan 200 bedrijven uit Nederland gingen je al voor

Meest gestelde vragen:

Tijdens een stoelmassage voel je zachte golven door je hele lichaam stromen. De masseur maakt gebruik van drukpunten, strekking van de spieren en mobilisatie van de gewrichten. Hierdoor wordt de doorbloeding gestimuleerd en worden blokkades in je lichaam opgeheven. 

Een masseur behandeld de spieren die het meest te lijden hebben onder stress en een slechte werkhouding. Hierdoor worden de meest voorkomende probleemgebieden aangepakt. 

Tijdens de stoelmassage zit je in een speciale ontwikkelde op maat gemaakte massagestoel met het gezicht in een zachte steun met opening. Uw armen en benen hebben ook een steun, zodat het hele lichaam ontspannen kan worden.

In bepaalde gevallen is het verstandig om geen stoelmassage te ondergaan. Als je griep of een ander infectieziekte hebt raden we af om een stoelmassage te ondergaan. Dit komt omdat de stoelmassage de bloedcirculatie beïnvloedt. Hierdoor kunnen de symptomen verergeren. 

Ook huidirritaties, ernstige rugpijn en kneuzingen zijn redenen om niet gemasseerd te worden.

Jazeker, op basis van de richtlijnen van het RIVM hebben we de volgende maatregelen genomen:

 • De klant moet gezond zijn (check bij inschrijving en bij aanvang)
 • Wij desinfecteren onzen handen na iedere behandeling
 • Het materiaal wordt na iedere massage gereinigd
 • Wij hebben een mondkapje voor indien gewenst (wat volgens het RIVM niet noodzakelijk is)

De overheid stimuleert werkgevers gezonde arbeidsomstandigheden te creëren voor hun werknemers. Zo blijft iedereen gemotiveerd, gezond en inzetbaar. Massages op het werk worden erkend als Arbo-voorziening.

Klik hier en lees meer over hoe je zakelijk tot wel 40% bespaart.

Over de auteur

Tamara Nagtzaam
Tamara NagtzaamStoelmasseur
Lees verder
Mijn naam is Tamara Nagtzaam en binnen De Fitte Medewerker ben ik verantwoordelijk voor alle vragen rondom stoelmassage. Vanaf jongs af aan heeft gezondheid en vitaliteit mij al geboeid. Het feit dat je met stoelmassage een groot verschil kan maken in het (werk)geluk van medewerkers fascineert mij. Mocht je vragen hebben voor mij, neem dan contact met mij op.

Anderen bekeken ook:

Fiscaal voordeel >

RIVM-hygiëne >

Thuis Massage Bon >

Enkele bedrijven die je voor gingen

René Fernhout: Manager GVB
René Fernhout: Manager GVB
"Bijzonder stimulerend"
Lees verder
De gedrevenheid en het enthousiasme waarmee zij dit doen is bijzonder stimulerend. De deelnemers waren zeer te spreken over de stoelmassages en sportactiviteiten.
Eszter: BovenIJ Ziekenhuis
Eszter: BovenIJ Ziekenhuis
"Fijn en flexibel bedrijf"
Lees verder
Fijn en flexibel bedrijf, goede en vooral geïnteresseerde masseurs die graag hun bijdrage leveren aan een dag werkplezier voor medewerkers in de zorg.
Daphne de Haan: Vibe Group
Daphne de Haan: Vibe Group
"Goede prijs/kwaliteit"
Lees verder
Fijne en duidelijke communicatie. Goede prijs kwaliteit verhouding. Aanbeveling!
Frank Dekker: Rijksoverheid
Frank Dekker: Rijksoverheid
"Vanuit de wensen van de klant"
Lees verder
Het Gezonde Lichaam denkt vanuit de wensen van de klant mee om een gaaf programma neer te zetten. Onze medewerkers kijken positief terug op de vitaliteitsdag!
Jana Kalenda: Arbo Yarden
Jana Kalenda: Arbo Yarden
"Iedereen was enthousiast"
Lees verder
Tijdens een drukke periode hebben wij onze medewerkers verwend met stoelmassages van Het Gezonde Lichaam. Alle deelnemers waren enthousiast en voelden zich na afloop energiek.
Linda: Vervangingsfonds
Linda: Vervangingsfonds
"Voor herhaling vatbaar"
Lees verder
Het was erg fijn samenwerken met de enthousiaste en professionele medewerkers van Het Gezonde Lichaam. Voor herhaling vatbaar!
Rozemarijn Pols: HAP Rijnmond
Rozemarijn Pols: HAP Rijnmond
"Discreet en toegankelijk"
Lees verder
Masseurs waren discreet en toegankelijk. Prettige begeleiding van de planning gehad en leuke ideeën meegekregen voor vitaliteit op het werk.
Rob Vivié: PZ mboRijnland
Rob Vivié: PZ mboRijnland
"Een echte aanrader"
Lees verder
Alles was tot in de puntjes geregeld. Kortom een echte aanrader!!
Wendy Baars: HR Eventim
Wendy Baars: HR Eventim
"Gezondheidsdag groot succes"
Lees verder
Onze gezondheidsdag was een groot succes. De workshops waren goed georganiseerd, de (gehoor)testen met de vingerprik een groot succes en vooral de stoelmassages waren heerlijk!
Previous
Next

Aanvragen Gratis Offerte

Ontdek hoe je medewerkers vitaal en energiek blijven. Dat is wat veel bedrijven zich afvragen.

Vul hieronder het Gratis Offerte formulier in en klik op ‘verzenden’ . Onze experts adviseren jou direct hoe je medewerkers vitaal en energiek houden. 

Vraag een Gratis Offerte aan. Meer dan 300 bedrijven gingen je al voor.

Stoelmassage

Wil je liever direct een antwoord?

Scroll naar top