22 mei, 2022

minuten

Tamara Nagtzaam

Wat is stoelmassage? Hoe werkt het?

Stoelmassage; wat is het eigenlijk? Wij krijgen heel vaak deze vraag. Logisch, want stoelmassage is één van de meest populaire bedrijfsactiviteiten. Niet gek: uit onderzoek blijkt dat met stoelmassage stress – en pijnklachten tot wel 40% dalen. Jij wilt toch ook een aantrekkelijke werkgever zijn én blijven?

Stoelmassage is een effectieve massage van ca. 20 minuten, door de kleren heen, uitgevoerd door een vakbekwame masseur/masseuse. Je zit op een speciaal ontworpen ergonomische massagestoel. Tijdens de massage worden jouw meest belaste spieren zoals rug, schouder en nek (geef vooraf gerust je specifieke wensen door) gemasseerd. Kortom: een snelle en effectieve manier om werkstress te voorkomen en aan je medewerkers te laten zien dat je ze waardeert.

Wij geven je in dit artikel antwoord op al je vragen zoals de voordelen, waar je op moet letten en uiteraard de kosten. 

Stoelmassage bij jou op kantoor?

Aandacht voor je medewerkers. Vraag eenvoudig en snel een stoelmassage aan voor bij jou op kantoor. Een snelle en effectieve manier om werkstress te voorkomen en waardering te tonen richting je medewerkers.

Wat is stoelmassage?

Zoals we al schreven duurt een stoelmassage zo’n 15 a 20 minuten waarbij er full focus is op de ‘probleemgebieden’ zoals nek, schouders en armen. Na deze korte tijd is de doorbloeding van betreffende spieren weer helemaal in orde. Want wanneer je meerdere uren in dezelfde houding werkt dan kan jouw lichaam hier negatieve effecten van ondervinden. Het is een populaire massage voor bedrijven omdat we deze gemakkelijk op locatie uitvoeren. Een stoelmassage  is kort, efficiënt en over de kleding heen. De drempel kan haast niet lager. De massage werkt preventief omdat het bijzonder geschikt is ter voorkoming van stress en een heleboel andere klachten, en buiten dat zorgt het ook voor een hoop ontspanning.

De medewerker gaat zitten op een speciaal ontworpen massagestoel en ontspant vrijwel direct. Hierna worden de vastzittende spieren in het lichaam gemasseerd door een gediplomeerde  masseur. Uiteraard wordt rekening gehouden met eventuele specifieke wensen. Denk bijvoorbeeld aan specifieke wensen qua druk en klachten. De Fitte Medewerker heeft ervaring in verschillende sectoren, denk bijv. zakelijke dienstverlening, zorginstellingen, opleidingsinstituten; van eenmalige tot terugkerende massages.

Wat is stoelmassage

Eenmalig of op regelmatige basis stoelmassage?

Eenmalige massages worden gegeven bij bedrijven om medewerkers te belonen en extra aandacht te geven. Als een bedrijf structureel de stress wil verlagen en fysieke klachten wil voorkomen dan bereik je dat door de massages terugkerend aan te bieden. De meeste bedrijven kiezen voor 1 stoelmassage sessie in de 2 of 4 weken.

Hoe werkt stoelmassage?

Voor een stoelmassage is maar weinig ruimte nodig. Zoals we al eerder aangaven kan de kleding tijdens de stoelmassage worden aangehouden. Hierdoor is bijna elke locatie geschikt voor een stoelmassage. Wel is het prettig om de massages in een afgesloten ruimte te laten plaatsvinden, zodat er niet te veel afleiding is en je volledig ontspant tijdens de massage.

hoe werkt stoelmassage

Waarom stoelmassage?

Zittend werk is niet goed voor je spieren, dat is over het algemeen wel bekend. Het werk wordt hierdoor ongemerkt zwaarder. Stoelmassage is de ultieme oppepper voor iedere medewerker. Ton van Attekum van de Universiteit van Maasstricht deed onderzoek naar de effecten van stoelmassage en concludeerde een afname van 62% in RSI klachten en 67% minder spanningsklachten.

Slechts 15 minuutjes, gewoon even tussen de werkzaamheden door. Door een stoelmassage komt de doorbloeding van de verkrampte spieren weer op gang waardoor je je weer energiek voelt. Werkstress neemt af. En de voordelen zijn groter dan dat: een stoelmassage zorgt er voor dat medewerkers vitaler, gezonder en flexibeler worden. Zowel mentaal als lichamelijk. Plus, zij zullen zich erg gewaardeerd voelen.

Voordelen stoelmassage?

Voordelen voor de werkgever:

 • Voorkomt ziekteverzuim

 • Verlaagt burn-outs

 • Medewerkers presteren beter

 • Verlaagt werkstress

 • Betere werksfeer

 • Verbetert bedrijfsimago

 • Loyaliteit medewerkers neemt toe

Voordelen voor de medewerker:

 • Vermindert stress en zorgt voor ontspanning

 • Laagdrempelig (je kunt je kleding aanhouden)

 • Voorkomt blessures

 • Geeft een energieboost

 • Verhoogt je weerstand

 • Maakt de spieren losser

 • Verbetert je concentratie

Hoe lang duurt een stoelmassage?

Een stoelmassage duurt meestal 15 tot 20 minuten. Maar zou ook korter (10 a 12 minuten) of langer (30 minuten) kunnen duren. Voordat de masseur begint met de massage, zal hij kort informeren naar eventuele klachten en contra-indicaties waar rekening mee gehouden moet worden.

Je kunt dan aangeven of je last hebt van bepaalde spieren of dat je bijvoorbeeld spierpijn of een blauwe plek hebt. Dankzij de efficiënte massagetechniek is een stoelmassage zeer geschikt om tijdens werktijd in te zetten. Het masseren heel flexibel ingesteld, naar jouw wensen.

 

Stoelmassage is zeer geschikt voor medewerkers die:

 • Veel achter de computer werken & verkeerde houding aannemen
 • Regelmatig hoge werkdruk ervaren
 • Veel in dezelfde houding zitten
 • Lichamelijk zwaar werk verrichten

 
Voor vragen over onze stoelmassages of tarieven kun je contact opnemen via 085 – 303 81 94 of info@defittemedewerker.nl. Ook is het mogelijk om een offerte of proefmassage aan te vragen.

 

Hoe kunnen medewerkers zich aanmelden?

Als HR-professional kun je gebruik maken van een fysieke planning (door ons verzorgd) of een online inschrijfmodule. Dit zodat je medewerkers zich  gemakkelijk in kunnen schrijven. Voordeel van online: medewerkers plannen zelf plannen, verplaatsen en annuleren. Incl. koppeling met Outlook en automatische herinnering. 

Planning stoelmassage

Wat zijn de kosten van stoelmassage?

De kosten stoelmassage zijn afhankelijk van de omvang van de opdracht en hoe lang de massage mag duren. Hoe meer massages er op maandbasis worden afgenomen, hoe scherper het tarief. Stoelmassage is natuurlijk mensenwerk. Alles eromheen hebben we geautomatiseerd. Met service als belangrijkste uitgangspunt. Vraag vandaag nog een offerte aan voor de voordelige tarieven.

De kosten van stoelmassage zijn relatief laag in vergelijking met een zieke medewerker. Een zieke werknemer kost tussen de 250 en 400 euro per dag. De extra voordelen van stoelmassage is dat je medewerkers productiever zijn en lekkerder in hun vel zitten.

Over onze stoelmasseurs

De stoelmasseurs van De Fitte Medewerker zijn stuk voor stuk vakspecialisten. De meeste van onze specialisten hebben minimaal 5 jaar massage ervaring. Ook houden ze hun kennis up to date door op de hoogte te zijn van de nieuwste ontwikkelingen op de markt. Alles wordt geregeld, je hoeft zelf niks te doen. De masseur kan op iedere locatie aan de slag en zorgt ervoor dat alle benodigdheden worden meegebracht.

Neem contact met ons op voor een stoelmassage op locatie.

Enkele bedrijven die je voor gingen

"Ontspannen en heerlijke stoelmassage"

Alle medewerkers die dit hebben mogen ondergaan vonden het super. Ieder kwartaal gaan we vervolgen.  

Sabrina van Heerden - Verzorgende verantwoordelijke Omring

"Goede en geïnteresseerde masseurs"

Fijn en flexibel bedrijf, goede en geïnteresseerde masseurs die graag hun bijdrage leveren.

Wobke Jongerden - HR Manager BovenIJ Ziekenhuis

Meest gestelde vragen

Wat zijn de kosten van een proefsessie?

Je kunt bij ons altijd een proefsessie aanvragen. De kosten zijn eenmalig en je zit nergens aan vast. Wel zo handig toch?

Heb ik voldoende ruimte in mijn WKR?

Met de werkkostenregeling (WKR) kun je als organisatie een gedeelte van het fiscale loon onbelast besteden. Het nadeel van het gebruiken van de WKR is dat de werkkostenregeling beperkt is waardoor andere activiteiten hier niet meer binnen passen. Bedrijven die medewerkers met regelmaat vitaliteitsactiviteiten zoals stoelmassages aanbieden adviseren wij dan ook om de massages op te nemen in het arbo-plan waardoor het forfait van de werkkostenregeling ongemoeid blijft. En het dus niet onder de WKR regeling valt.

Zit ik er lang aan vast?

Dat bepaal jezelf. Het is wel zo dat de kosten lager kunnen zijn bij een langer jaarprogramma. De keuze is aan jou. Een jaarprogramma heeft trouwens een aantal voordelen:

Voordeel 1: Met jaar programma’s bereik je als klant de beste resultaten

Doordat er genoeg tijd is om in detail te werken kunnen we samen opzoek gaan naar het beste resultaat en hebben we samen alle tijd en mogelijkheden om naar de juiste oplossing te zoeken.

Voordeel 2: Jaarprogramma’s geven stabiliteit en voorspelbaarheid aan je bedrijf.

Je kunt namelijk van jaar tot jaar makkelijker indelen, met voldoende vrijheid en aanpassingstijd.

Voordeel 3: Verder is een jaarprogramma ook veel voordeliger vergeleken met een eenmalige afnamen

Je kunt namelijk van jaar tot jaar makkelijker indelen, met voldoende vrijheid en aanpassingstijd.

Wie is verantwoordelijk voor promotie/communicatie?

Wij helpen in voorbeeldcommunicatie en planning. Indien gewenst kunnen wij je ook de gehele promotie en communicatie oppakken. Jij hebt immers nog 101 andere taken.

Hoe regel ik de planning/inschrijvingen?

Daar helpen wij mee. Je ontvangt van ons een planning. Dit kan een fysieke planning zijn of een online inschrijf systeem. 

Wat als Corona weer om de hoek komt kijken?

Wij werken strikt volgens de RIVM richtlijnen. Mocht Corona ervoor zorgen dat wij niet meer verantwoord activiteiten kunnen uitvoeren, dan staken we de activiteiten totdat dit weer mogelijk is. Nogmaals alles in het teken van tevreden medewerkers.

Wat gebeurt er precies bij een stoelmassage?

Tijdens een stoelmassage voel je zachte golven door je hele lichaam stromen. De masseur maakt gebruik van drukpunten, strekking van de spieren en mobilisatie van de gewrichten. Hierdoor wordt de doorbloeding gestimuleerd en worden blokkades in je lichaam opgeheven. 

Een masseur behandeld de spieren die het meest te lijden hebben onder stress en een slechte werkhouding. Hierdoor worden de meest voorkomende probleemgebieden aangepakt. 

Tijdens de stoelmassage zit je in een speciale ontwikkelde op maat gemaakte massagestoel met het gezicht in een zachte steun met opening. Uw armen en benen hebben ook een steun, zodat het hele lichaam ontspannen kan worden.

Wanneer mag iemand niet gemasseerd worden?

In bepaalde gevallen is het verstandig om geen stoelmassage te ondergaan. Als je griep of een ander infectieziekte hebt raden we af om een stoelmassage te ondergaan. Dit komt omdat de stoelmassage de bloedcirculatie beïnvloedt. Hierdoor kunnen de symptomen verergeren. 

Ook huidirritaties, ernstige rugpijn en kneuzingen zijn redenen om niet gemasseerd te worden.

Over de auteur

Mijn naam is Tamara Nagtzaam en binnen De Fitte Medewerker ben ik verantwoordelijk voor alle vragen rondom stoelmassage. Vanaf jongs af aan heeft gezondheid en vitaliteit mij al geboeid. Het feit dat je met stoelmassage een groot verschil kan maken in het (werk)geluk van medewerkers fascineert mij. Mocht je vragen hebben voor mij, neem dan contact met mij op.

Tamara Nagtzaam

Over de auteur

Mijn naam is Tamara Nagtzaam en binnen De Fitte Medewerker ben ik verantwoordelijk voor alle vragen rondom stoelmassage. Vanaf jongs af aan heeft gezondheid en vitaliteit mij al geboeid. Het feit dat je met stoelmassage een groot verschil kan maken in het (werk)geluk van medewerkers fascineert mij. Mocht je vragen hebben voor mij, neem dan contact met mij op.

Tamara Nagtzaam

Download productsheet over dit onderwerp

Mauris laoreet convallis ante. Vivamus dignissim, enim sit amet ultrices convallis, mauris dui luctus ante, ut vulputate sem erat ac diam. Sed molestie in odio a suscipit nunc sapien.

Download productsheet over dit onderwerp

Mauris laoreet convallis ante. Vivamus dignissim, enim sit amet ultrices convallis, mauris dui luctus ante, ut vulputate sem erat ac diam. Sed molestie in odio a suscipit nunc sapien.

Andere bekeken ook:

11 november, 2022

Stressmanagement gaat over het 'managen' van je stress in stressvolle situaties. Hoe ga je met stress om? Stress is normaal en kan er juist voor ...

Lees verder
De 5 Beste tips voor Stressmanagement
3 februari, 2022

Surmenage, wat houdt het in? Het is een moeilijk woord voor overspannenheid die langere tijd aanhoudt. Het ontstaat door stressklachten die opstapelen omdat de balans ...

Lees verder
Wat is surmenage? De 4 belangrijkste oorzaken
30 maart, 2022

In Nederland heerst er zonder twijfel een echte prestatie maatschappij. Dat is helemaal niet zo erg, want onder een vleugje stress presteert de mens net ...

Lees verder
3 Leuke gadgets voor het verlagen van stress!
11 november, 2022

Stressmanagement gaat over het 'managen' van je stress in stressvolle situaties. Hoe ga je met stress om? Stress is normaal ...

Lees verder
29 september, 2022

Druk op de werkvloer komt steeds vaker voor. Ongeveer 1 op de 3 werknemers heeft last van werkdruk. Een te ...

Lees verder
31 augustus, 2022

Werkplekonderzoek, voor vele nog onbekend of lang geleden. Maar dit onderzoek is van groot belang voor de fysieke gezondheid van ...

Lees verder
Heb je een vraag?

Stuur een  Whatsapp bericht of bel ons op: 
085 - 303 81 94 of mail: info@defittemedewerker.nl

Offerte aanvragen

Meer dan 300 bedrijven gingen je al voor. 
Vraag een gratis offerte aan.

Heb je een vraag?

Stuur een  Whatsapp bericht of bel ons op: 085 - 303 81 94 of mail: info@defittemedewerker.nl

Offerte aanvragen

Meer dan 300 bedrijven gingen je al voor. Vraag een gratis offerte aan.