Wat zijn vitale mensen? 4 werkgeversvoordelen!

16 juni 2022 (Daniel Huizinga)

Vitale mensen maken het verschil; ze zijn fit, productief, energiek, creatief en komen met een glimlach naar het werk toe. Allemaal ingrediënten die nodig zijn voor innovatie binnen je team. Zij vormen de basis van jouw vitale organisatie. Door je werknemers fit te houden zorgen je ervoor dat doelen sneller bereikt worden en het samenwerken versoepelt. Ben jij benieuwd hoe je de vitaliteit binnen jouw organisatie kan verbeteren? Lees hieronder het artikel.

Wat betekend vitaliteit precies?

Vitaliteit staat voor het gevoel dat je met veel energie en enthousiasme door het leven gaat. Vitale werknemers zeggen dat ze zich levend voelen, vol met energie en passie hebben voor wat ze doen. Vitaliteit heeft eigenlijk niet één definitie maar wordt omschreven aan de hand van drie elementen: veerkracht, fysieke energie en motivatie om persoonlijke doelen te behalen.

 

De 4 voordelen van vitale mensen

We hebben de vier grootste voordelen van vitale medewerkers op een rijtje gezet voor je. Na het lezen van deze voordelen weet je zeker dat de vitaliteit binnen jouw organisatie niet te missen is.

Voordeel 1: Al je medewerkers met een glimlach naar het werk

Door iedereen op binnen je team vitaal te houden zorg je ervoor dat iedereen met een glimlach naar het werk komt. Je medewerkers voelen zich fitter en hebben meer energie. Dit zorgt er dan ook voor dat je team gemotiveerd is en er met passie gewerkt wordt.

Voordeel 2: Productiviteit verhoogt

Die energie levert uiteindelijk natuurlijk betere productiviteit op. Je medewerkers houden meer energie over gedurende de dag en weten beter hun energie te verdelen over alle taken.

Voordeel 3: Passie

Om gepassioneerd te blijven, moet je wel vitaal zijn. Je hebt de mentale en fysieke vitaliteit nodig om je werk met passie en energie te kunnen doen.

Voordeel 4: Loyaliteit

Door te investeren in de vitaliteit van je medewerkers zorg je voor meer loyaliteit. Het is namelijk zo dat als je medewerkers realiseren dat jij tijd en energie in hun eigen persoonlijke ontwikkeling steekt, zij dit erg kunnen waarderen.

Hoe herken je vitale organisaties?

Vitale organisaties zijn snel te herkennen aan de energie die er is binnen het team. Het omschrijft een organisatie die de mindset heeft om de medewerkers binnen het team te versterken in vitaliteit, werkvermogen en hun energie. Met als doel dat iedereen met een glimlach naar het werk komt. Want dit levert zoveel meer op dan alleen de productiviteit. De passie en motivatie die het met zich meebrengt is zoveel ontzettend veel waard.

Wacht dus niet langer met het werken aan de vitaliteit binnen jouw organisatie. Buiten de vele genoemde voordelen zorgt het ook nog eens voor een lager ziekteverzuim en levert het bij aan de mentale gezondheid van je team. Oftewel hou jouw team vitaal en laten we samen dit de norm van het bedrijfsleven maken.

Vitaal leiderschap

De vitaliteit begint van bovenaf. Een vitale leider heeft visie en vertoond het juiste voorbeeldgedrag en neemt hier ook de verantwoordelijkheid in. Het is dan ook erg belangrijk dat deze persoon dit ook echt uitstraalt naar zijn of haar werknemers. Op deze manier kan je het heel praktisch overbrengen.

relaties

Werken aan de vitaliteit binnen jouw organisatie

Begin dus vandaag met het verbeteren van jouw vitaliteit binnen je team. Vitale organisaties zijn betere organisaties omdat zij beter presteren en succesvoller zijn. Een vitaal team maakt het verschil: ze zijn in staat energiek, fit, veerkrachtig en bevlogen te werken. Wij helpen je graag verder en zorgen ervoor dat al je medewerkers met een glimlach naar het werk komen. Dat wil iedereen toch? Vraag hieronder vrijblijvend advies aan.

Meer dan 200 bedrijven uit Nederland gingen je al voor

Over de auteur

Daniel Huizinga
Daniel HuizingaHead of digital marketing
Lees verder
Mijn naam is Daniel Huizinga. Naast mijn werk als Digital Marketeer vind ik het tof om te golfsurfen. Dit doe ik dan ook regelmatig in Nederland of in het buitenland. Ook hou ik mij veel bezig met fit zijn en alles wat met duurzame inzetbaarheid te maken heeft. Ik vind het daarom ook leuk om mijn kennis te delen aan de hand van interessante blogs bij Defittemedewerker.nl.
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Anderen bekeken ook:

Werkgeluk

Hoe creëer je werkgeluk? De 5 Beste tips! >

teambuilding

Work-life balance: 7 Tips voor de perfecte balans >

Hoe zorg je voor vitaliteit op de werkvloer? 5 Essentiële tips! >

 

Scroll naar top