2 februari, 2022

minuten

Joris van Diepen

Succesvol vitaliteitsbeleid? 8 Cruciale stappen!

Vitaliteitsbeleid of vitaliteitsplan, wat is het en hoe pak je dat aan? We staan allemaal meer en meer onder druk. Presteren is overal de boodschap en dat zorgt voor meer stress. Stress is nadelig voor ons presteren. We weten het allemaal, maar doen er nog altijd veel te weinig aan. Hoe gezonder, vitaler en gemotiveerder je medewerkers zijn, hoe succesvoller je bedrijf. Een eigen beleid is daarvoor onmisbaar.

Maar niet eens de helft van alle Nederlandse werkgevers beschikt er over. Wat verstaan we onder zo een vitaliteitsbeleid en hoe we een integraal vitaliteitsbeleid ontwikkelen.

Wat is een strategisch vitaliteitsbeleid?

Regelmatig, doordacht en doelgericht werken aan de vitaliteit van alle medewerkers werkt niet alleen in het voordeel van je werknemers, maar zeker in dat van je bedrijf. Gemotiveerde werknemers werken beter en sneller en daar heeft iedereen voordeel van. De Fitte Medewerker helpt iedere werkgever bij het opstellen van een aangepast plan. Dat zorgt voor meer werkplezier, energie en betrokkenheid op de werkvloer.

Advies nodig voor jouw vitaliteitsbeleid?

Opzoek naar een passend vitaliteitsbeleid voor jouw organisatie? Neem contact met ons op en wij voorzien je van alle informatie en aansluitend advies.

Offerte aanvragen


De voordelen van een passend vitaliteitsbeleid

Door constant aan de vitaliteit van je medewerkers te werken, vergroot je de kans dat ze zo lang mogelijk gezond kunnen blijven werken. Zo kunnen ziektes als overgewicht, aderverkalking, hart- en vaataandoeningen en diabetes type II mogelijk voorkomen worden.

1. Medewerkers voelen zich beter in hun vel

Bijna 40 procent van alle werkgerelateerde ziekteverzuim in Nederland wordt veroorzaakt door stress. Door de vitaliteit je werknemers te verhogen houd je als werkgever zowel hun lichamelijke als hun geestelijke gezondheid op peil, en dat levert je bedrijf niets dan voordelen op. Je medewerkers voelen zich op die manier beter in hun vel, zijn stressbestendiger en hebben veel minder kans op het ontwikkelen van een burn-out.

Dit leidt ertoe dat vroege signalen van tekortkoming niet opgepakt worden. Hierdoor moeten achteraf zwaardere maatregelen ingezet worden. En dat terwijl het juist voorkomen had kunnen worden.

2. Met een goed vitaliteitsbeleid bereiken bedrijven makkelijker doelen

Met gemotiveerde en veerkrachtige werknemers bereik je makkelijker je vooropgestelde doelen. Op die manier daar je als werkgever ook bij in hun persoonlijke ontwikkeling.

3. Medewerkers zijn zelfverzekerder

Wanneer je als bedrijfsleider en je naast medewerkers vitaal en alert voelen, straal je dat ook uit naar anderen. Vitale werknemers hebben meestal goede relaties met hun klanten en met hun collega’s, en zoeken naar nieuwe uitdagingen.

4. Vergroot werkplezier

Een gezonde leefstijl van iedereen die bij je activiteiten nauw betrokken is, vergroot ieders werkplezier. En omdat je medewerkers een belangrijk deel van de week hun werkplek verblijven, verbetert dat ook de sfeer thuis en de kwaliteit van hun sociaal leven. En dat weerspiegelt zich dan weer in hun werkprestaties.

5. Medewerkers werken aangenaam en gezond door tot hun pensioen

Investeren in een goed plan maakt je zowel je naaste medewerkers als je werknemers meer flexibel, waardoor ze eventuele werkveranderingen of wijzigingen op persoonlijk vlak beter aankunnen. Zo vergroot je hun kans om zonder ernstige gezondheidsklachten te blijven doorwerken tot hun pensioen. Verder verbeter je de leefstijl en de fysieke fitheid van je medewerkers, wat onderdeel uitmaakt van een succesvolle organisatie.

Plan van aanpak - passend vitaliteitsbeleid voor bedrijven

1. Alles start met ambitie

In het leven heb je niets zonder ambitie. Dat is ook zo bij het opstellen van een goed plan. Wanneer je werknemers niet gemotiveerd zijn om mee te werken aan zo’n vooruitstrevend beleid, heb je weinig of geen kans op slagen.

Alles starten met ambitie

2. Maak het vitaliteitplan onderdeel van je bedrijfsstrategie

Bedrijven worden vandaag constant op de proef gesteld. Concurrentie is er voortdurend en komt vaak uit onverwachte hoek. Je enige wapen daartegen Het is innovatie, optimale dienstverlening en snelheid van denken en handelen. Bedrijven die zich niet aanpassen worden uit de markt geconcurreerd. Dat voorkomen vraagt het maximum van iedereen die bij je bedrijf betrokken is. Vitale medewerkers maken het uiteindelijke verschil. Een goed beleid past zeker in je bedrijfsstrategie.

3. Kies een doelstelling voor je vitaliteitsbeleid met gezondheid als basis

Start het opstellen van je eigentijds integraal vitaliteitsbeleid met het nauwkeurig in kaart brengen van alle interne en externe factoren die zowel op korte als op lange termijn een belangrijke invloed zullen hebben op je bedrijf. Hou daarbij maximaal rekening met:

  • De toenemende vergrijzing van de bevolking
  • Ontgroening
  • De sterke toename van toename van allerlei chronische aandoeningen
  • Het nieuwe werken
  • Het decentraliseren van organisaties
  • Duurzame inzetbaarheid
  • Het groeiend verzuim en reorganisaties


Op het moment dat dit alles accuraat in kaart is gebracht, kun je een juiste inschatting maken van de impact de toekomstige werking en organisatiedoelstellingen van je bedrijf. Deze aanpak brengt duurzame oplossingen, die écht bijdragen aan je doelstellingen.

4. Bij een goed vitaliteitsbeleid is de bedrijfsdirectie maximaal betrokken

Een goed plan start altijd vanuit de directie. Als die niet maximaal bij het opstellen ervan betrokken is, is dit plan uiteindelijk tot mislukken gedoemd. In de realiteit is de directie vaak anders, en wordt de directie weinig of niet bij het opstellen van zo een plan. Daar heb je een actieve ‘voortrekker’ voor nodig. Heb je die nog altijd niet gevonden? Ga er dan eerst naar op zoek voor je met het opstellen van je vitaliteitsplan écht start.

5. Stel een Chief Vitality Officer aan

Een goed en integraal beleid wordt opgestart vanuit de directie. Je Hr-directeur is de eerste die ermee in aanraking komt. Maar die heeft het vaak veel te druk met eventueel aankomende reorganisaties, onderhandelingen met de ondernemingsraad en de vakbonden, met strategiemeetings en- of met de invoering van nieuwe HRM-systemen. Daarom is het aanstellen van een Chief Vitality Officer onmisbaar voor het vlot uittekenen van een succesvol beleid.

6. Het juiste team samenstellen

Het succes van het beleid hangt af van hoe goed de Chief Vitality Officer is omringd. Verlang je van je medewerkers dat ze voortaan meer zelfsturend zijn? Dan is een klassieke arbodienst wellicht voorbijgestreefd. Denk in dit kader aan het invoeren van bijvoorbeeld een bedrijfsfitness om bijvoorbeeld extra jongeren aan te trekken. In dit geval laat je je best omringen door een bedrijfsfitness provider. Beschik je over een personeelsbestand van meer dan 400 werknemers? Denk dan het aantrekken van een  bedrijfsfysiotherapeut.

7. Strategie vertalen naar realistische doelen 

Is alles uitgewerkt? Dan is het tijd om de uitgetekende strategie te vertalen naar duidelijke en vooral realiseerbare doelen. Wil je met je vitaliteitsplan het groeiend werkverzuim terugdringen, het verloop van medewerkers beperken of de werkdrukbeleving verbeteren? Of geef je liever de voorkeur aan tevreden medewerkers met een grotere betrokkenheid, betere klantervaringen of aan een het verbeteren van je werkgeversimago? Het gaat hier in de eerste plaats om een persoonlijke keuze. Uiteindelijk zul jij als bedrijfsleider, na nauwe samenspraak met je naaste medewerkers, de knoop moeten doorhakken.

8. Branding en communicatie, twee pijlers van een herkenbaar beleid

Branding en een goed en duidelijke communicatie zijn dé pijlers van een goed beleid. Branding maakt dat het beleid niet beperkt blijft bij woorden dat alleen is te lezen op het intranet en door niemand wordt teruggevonden. Een combinatie van branding en een goede communicatie maakt zowel het gezondheids- als het betrokkenheidsbeleid herkenbaar voor iedereen.

Branding en communicatie, twee pijlers van een herkenbaar beleid

Denk groot, start klein, handel snel 

Heb je al deze stappen goed doorlopen? Dan is het een zaak van gewoon beginnen. Denk groot, start small, en handel snel is het motto. Hou constant het uiteindelijke doel voor ogen en stuur bij waar nodig. Leer van mogelijke fouten en bouw verder aan een succesvol beleid.

Samenwerken met De Fitte Medewerker

Om de gezondheid en vitaliteit de meeste kans op slagen te geven, is het nauw samenwerken met De Fitte Medewerker via bijvoorbeeld sparringpartner, als projectmanager, strateeg of zelfs volledige uitvoerder is een goed idee.

Joris Van Diepen van De Fitte Medewerker verduidelijkt: “Je visie als bedrijfsleider op duurzame inzetbaarheid heeft een doorslaggevende invloed op de gezondheid van je onderneming. Werk systematisch en doelgericht aan de vitaliteit van alle medewerkers. Dat is in het voordeel van zowel je bedrijf als je medewerkers. De Fitte Medewerker ontwikkelt dit plan en jullie genieten van meer werkplezier, energie en betrokkenheid. Een combinatie van een aangepast beleid, een doelgericht gekoppeld aan activatie leidt tot een gespecialiseerde en duurzame inzetbaarheid van iedereen. De juiste man of vrouw op de juiste plaats doet je tot maar liefst 40 procent besparen! Dit bedrijfsplan is namelijk fiscaal voordelig en geeft je de mogelijkheid om maximaal gebruik te maken van meerdere subsidies of andere belastingtechnische voordelen.”

Populaire activiteiten


Advies nodig?

Ben je nieuwsgierig hoe je kunt werken aan een vitaliteitsbeleid binnen je organisatie? Wij helpen je hier graag in verder. Vraag hieronder je start informatie aan.

Over de auteur

Mijn naam is Joris van Diepen en binnen De Fitte Medewerker ben ik verantwoordelijk voor alle vragen rondom hybride werken en vitaal blijven. Vanaf jongs af aan heeft gezondheid en vitaliteit mij al geboeid. Mocht je vragen hebben voor mij, neem dan contact met ons op.

Joris van Diepen

Over de auteur

Mijn naam is Joris van Diepen en binnen De Fitte Medewerker ben ik verantwoordelijk voor alle vragen rondom hybride werken en vitaal blijven. Vanaf jongs af aan heeft gezondheid en vitaliteit mij al geboeid. Mocht je vragen hebben voor mij, neem dan contact met ons op.

Joris van Diepen

Download productsheet over dit onderwerp

Mauris laoreet convallis ante. Vivamus dignissim, enim sit amet ultrices convallis, mauris dui luctus ante, ut vulputate sem erat ac diam. Sed molestie in odio a suscipit nunc sapien.

Download productsheet over dit onderwerp

Mauris laoreet convallis ante. Vivamus dignissim, enim sit amet ultrices convallis, mauris dui luctus ante, ut vulputate sem erat ac diam. Sed molestie in odio a suscipit nunc sapien.

Andere bekeken ook:

2 april, 2022

Weg met de werkstress en de burn out voorkomen! Vitale medewerkers met veel energie en een positief imago. De werkdruk omlaag door een vitaliteitsprogramma of ...

Lees verder
Hoe zorg je voor vitaliteit op de werkvloer? 5 Essentiële tips!
15 juni, 2022

In het onderwijs is er een hoog percentage van leerkrachten die uitvallen door de werkdruk. Denk aan klachten als een burn-out of depressie. Er zijn ...

Lees verder
Alles over duurzame inzetbaarheid in het onderwijs
30 maart, 2022

Het welzijn op de werkplek is een belangrijk onderwerp op de agenda van bedrijven, daarom is ergonomie een belangrijk gespreksonderwerp. Goede ergonomie zorgt ervoor dat ...

Lees verder
Wat is ergonomie? 5 Eisen voor een ergonomische werkplek
2 december, 2022

Een goede werkethiek, ook wel arbeidsethos genoemd, is belangrijk voor de professionaliteit van jouw organisatie. Werkethiek bepaald de houding van ...

Lees verder
23 november, 2022

Het lijkt alsof er elke dag meer termen bijkomen wat betreft het meten van de gezondheid van medewerkers. Health checks, ...

Lees verder
21 november, 2022

Op 12 mei 2023 valt de dag van de zorg. Dit is de internationale dag waar verpleegkundigen in het zonnetje ...

Lees verder
Heb je een vraag?

Stuur een  Whatsapp bericht of bel ons op: 
085 - 303 81 94 of mail: info@defittemedewerker.nl

Offerte aanvragen

Meer dan 300 bedrijven gingen je al voor. 
Vraag een gratis offerte aan.

Heb je een vraag?

Stuur een  Whatsapp bericht of bel ons op: 085 - 303 81 94 of mail: info@defittemedewerker.nl

Offerte aanvragen

Meer dan 300 bedrijven gingen je al voor. Vraag een gratis offerte aan.