Naar een succesvol vitaliteitsprogramma? 5 Stappen!

Essentieel voor een goedlopend bedrijf

Je hoort het steeds vaker binnen je netwerk: een vitaliteitsprogramma voor bedrijven. Is het echt belangrijk? Ja natuurlijk! Gezonde en gelukkige medewerkers zijn de kracht van een bedrijf. Een goede werksfeer, een veilige werkplek en een gezonde leefstijl van de werknemer zijn hiervoor essentieel!

De Fitte Werknemer zorgt voor duurzame inzetbaarheid. Dit betekent dat werknemers de mogelijkheid krijgen om energiek, fit en veerkrachtig te worden en te blijven. Daardoor wordt de inzetbaarheid zowel geestelijk als lichamelijk groter. Nu en in de toekomst blijft een fitte werknemer in staat om zijn werkzaamheden goed uit te kunnen voeren.

Je kunt een vitaliteitsprogramma inzetten om duurzame inzetbaarheid te kunnen waarborgen. Deze programma’s kunnen toegepast worden op de werkvloer of online gevolgd worden. Ben je eerder op zoek naar een snelle introductie? Dan kunnen zowel online als live workshops gevolgd worden.

Een succesvol vitaliteitsprogramma om duurzame inzetbaarheid te waarborgen

De Fitte Medewerker zorgt voor duurzame inzetbaarheid. Dit betekent dat werknemers de mogelijkheid krijgen om energiek, fit en veerkrachtig te worden en te blijven. Daardoor wordt de inzetbaarheid zowel geestelijk als lichamelijk groter. Nu en in de toekomst blijft een fitte werknemer in staat om zijn werkzaamheden goed uit te kunnen voeren.

Je kunt een vitaliteitsprogramma inzetten om hogere productiviteit te kunnen realiseren. Deze programma’s kunnen toegepast worden op de werkvloer of online gevolgd worden. Ben je eerder op zoek naar een snelle introductie? Dan kunnen zowel online als live workshops gevolgd worden.

Wat is een vitaliteitsprogramma?

Een ander woord voor vitaliteit is energie of werklust. Een combinatie van factoren zorgt ervoor dat iemand méér energie krijgt en daardoor beter in zijn vel zit en beter kan presteren. Die factoren hebben we gecombineerd en een aantal speciale trainingsprogramma’s opgezet. Zo kunnen we er voor zorgen dat iedere werknemer zich vitaler voelt en dus meer energie en werklust krijgt.

Het onderzoek naar het thema vitaliteit in jouw bedrijf wordt uit handen genomen. Lekker! Maar ook het betrokken maken én houden van zowel management als medewerkers nemen wij voor onze rekening. En dát is iets dat meestal vergeten wordt. Teams, afdelingen en individuen; iedereen krijgt de gewenste aandacht voor persoonlijke groei, vitaliteit en werkvermogen.

Wat zijn de voordelen van een vitaliteitsprogramma bedrijven?

Als werkgever profiteer je van een fitte werknemer, maar de werknemer zal in het algemeen ook meer energie hebben. Win – win dus! We zetten de grootste voordelen van onze vitaliteitsprogramma’s op een rijtje:

  • Met een medewerker die goed in zijn vel zit, is er meer energie, inspiratie, creativiteit en innovatie
  • De medewerkers zullen weer met meer plezier naar het werk gaan en hun werkzaamheden adequaat uit kunnen voeren
  • Meer levensenergie betekent een hogere productiviteit en minder ziekteverzuim. Geen verloren tijd aan overbelaste medewerkers meer
  • Door het vitaliteitsprogramma bedrijven ontstaat er meer betrokkenheid vanuit het management naar medewerkers. Dit werkt tweezijdig: de medewerker zal zich ook meer betrokken bij het werk voelen. Employee Loyalty is een feit.

Vitaliteitsprogramma op maat:

  • Programma & activatie
  • Gespecialiseerde duurzame inzetbaarheid strateeg en activatiemanager
  • Flexibel en schaalbaar (op – en af schaalbaar)
  • Inspelend op de trends van dit moment
  • Ook online mogelijk
  • Bespaar zakelijk door ESF-subsidie aan te vragen

Op de lange baan is het natuurlijk belangrijk dat het programma zich terugverdient. Gedragen door de werknemers en omarmt door het management. Het vitaliteitsprogramma gaat voor je werken.

Lees verder hoe we in 5 stappen een passend programma in jouw bedrijf toe gaan passen.

vitaliteitsprogramma

In 5 stappen naar een succesvol vitaliteitsprogramma

Als je er klaar voor bent om uw werknemer vitaler te maken, krijgt je van ons een passend programma. Dit gebeurt in de volgende 5 stappen:

Stap 1: Het kennismaking- en intakegesprek

Tijdens een eerste gesprek word geïnventariseerd wat uw bedrijf doet, hoe uw medewerkers werken en waar op dit moment eventuele knelpunten zitten. Wat zijn de wensen om de werknemer weer fit en gemotiveerd te krijgen? Natuurlijk stellen wij ons tijdens dit gesprek ook voor. En laten wij zien hoe het thema vitaliteit binnen jouw bedrijf kan worden geïntroduceerd. 

Stap 2: Plan van aanpak

Wij gaan ons verder verdiepen in de organisatie en maken een analyse van de werkvloer. Na deze analyse kunnen we beter aangeven waar volgens ons knelpunten zitten. Wat goed gaat laten we natuurlijk ook weten.

vitaliteitsprogramma

3tap 3: Samenstellen programma op maat

Als we weten waar de behoeftes liggen, kunnen we een vitaliteitsprogramma voorbeeld geven. Dit is een programma op maat gemaakt voor uw bedrijf. We bespreken de te nemen stappen samen en bepalen hoe we tijdens het programma blijven communiceren.

Stap 4: Toepassing van het programma in uw bedrijf

Een goed plan start altijd vanuit de directie. Als die niet maximaal bij het opstellen ervan betrokken is, is dit plan uiteindelijk tot mislukken gedoemd. In de realiteit is de directie vaak anders, en wordt de directie weinig of niet bij het opstellen van zo een plan. Daar heb je een actieve ‘voortrekker’ voor nodig. Heb je die nog altijd niet gevonden? Ga er dan eerst naar op zoek voor je met het opstellen van je vitaliteitsplan écht start.

Stap 5. Evalueren genomen stappen en resultaten

Na een periode die we samen bepalen, zal er een evaluatie plaatsvinden. Wat gaat goed? Wat is minder goed toepasbaar en waar is extra instructie nodig? We doen er alles aan om een blijvend resultaat te waarborgen.

Vitaliteitsprogramma's en hybride werken

Hoe ziet de ultieme werkomgeving eruit na Corona? Dat is wat we ons allemaal afvragen. Thuiswerken brengt allerlei uitdagingen met zich mee. Hoe houden we bijvoorbeeld onze medewerkers vitaal, productief, bevlogen en maximaal inzetbaar? De Fitte Werknemer biedt een vitaliteitsprogramma voor bedrijven die hybride werken aanmoedigen. Zo kan uw werknemer zowel thuis als op de werkvloer gaan sporten en doen we ook online aan teambuilding.

Succesvol vitaliteitsprogramma voorbeeld

Grofweg delen we onze diensten in de volgende categorieën in:

1: Vitaliteitsmanagement

Onze specialiteit! Hierin analyseren we de mentale gezondheid en fysieke gezondheid van jouw werknemers. Daarna volgt een vitaliteitsbeleid die je kunt toepassen op de werkvloer, waarbij het thema vitaliteit wordt voorgelegd.

2: Thuiswerken & fit blijven

In het tijdperk waarin we veel thuis gewerkt hebben is het lastig de vinger aan de pols te houden. Van online workshops, naar sporten tot teambuildingsactiviteiten; wij hebben allerlei tools om thuiswerken aangenamer te maken. Meer fitheid en werkplezier levert minder ziekteverzuim.

3. Vitaliteit op de werkvloer

Verlaag de werkdruk door onze tools toe te passen op de werkvloer. Bedrijfsfitness kennen we, maar wat denk je van een ontspannende stoelmassage of een inspirerende workshop?

4. Hybride werken

Zoals eerder besproken is een combinatie van verschillende toepassing mogelijk. Zowel op de werkvloer als online.

Waarom De Fitte Werknemer?

De Fitte Medewerker heeft ervaring in verschillende bedrijfstakken en kan daarom een perfect passend programma maken. Ook de tussentijdse begeleiding is bij ons in goede handen. De Fitte Medewerker zorgt ervoor dat iedereen gemotiveerd en betrokken blijft, van werknemer tot manager. Zo geeft een succesvol vitaliteitprogramma betekenis aan je werknemer en het bedrijf. Het vitaliteitsprogramma gaat optimaal voor je werken en verdient zichzelf daarmee terug! Informeer naar de mogelijkheden en kies het programma of de workshop die past bij jouw bedrijf.

Ben jij klaar voor een plan dat ziekteverzuim en uitval voorkomt en het werkvermogen verhoogt? Dan gaan we er samen voor! Neem nu meteen contact met ons op.

De overheid stimuleert werkgevers gezonde arbeidsomstandigheden te creëren voor hun werknemers. Zo blijft iedereen gemotiveerd, gezond en inzetbaar. Duurzame inzetbaarheid interventies op het werk worden erkend als Arbo-voorziening.

Klik hier en lees meer over hoe je zakelijk tot wel 40% bespaart.

Anderen bekeken ook:

Vitaliteitscan worden afgenomen als inzetbaarheidscan binnen het bedrijf

Vitaliteitsscan? Je zet medewerkers in hun kracht! >

Duurzame inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid? 5 Succesfactoren! >

Fiscaal voordeel >

Over de auteur

Dorien de Wit
Dorien de WitProjectadviseur Duurzame Inzetbaarheid & Vitaliteit
Lees verder
Mijn naam is Dorien de Wit en binnen De Fitte Medewerker ben ik verantwoordelijk voor alle vragen rondom HR en vitaliteit succesvol te implementeren binnen ambitieuze bedrijven. Vanaf jongs af aan heeft gezondheid en vitaliteit mij al geboeid.Mocht je vragen hebben voor mij, neem dan contact met mij op.

Enkele bedrijven die je voor gingen

René Fernhout: Manager GVB
René Fernhout: Manager GVB
"Bijzonder stimulerend"
Lees verder
De gedrevenheid en het enthousiasme waarmee zij dit doen is bijzonder stimulerend. De deelnemers waren zeer te spreken over de stoelmassages en sportactiviteiten.
Eszter: BovenIJ Ziekenhuis
Eszter: BovenIJ Ziekenhuis
"Fijn en flexibel bedrijf"
Lees verder
Fijn en flexibel bedrijf, goede en vooral geïnteresseerde masseurs die graag hun bijdrage leveren aan een dag werkplezier voor medewerkers in de zorg.
Daphne de Haan: Vibe Group
Daphne de Haan: Vibe Group
"Goede prijs/kwaliteit"
Lees verder
Fijne en duidelijke communicatie. Goede prijs kwaliteit verhouding. Aanbeveling!
Frank Dekker: Rijksoverheid
Frank Dekker: Rijksoverheid
"Vanuit de wensen van de klant"
Lees verder
Het Gezonde Lichaam denkt vanuit de wensen van de klant mee om een gaaf programma neer te zetten. Onze medewerkers kijken positief terug op de vitaliteitsdag!
Jana Kalenda: Arbo Yarden
Jana Kalenda: Arbo Yarden
"Iedereen was enthousiast"
Lees verder
Tijdens een drukke periode hebben wij onze medewerkers verwend met stoelmassages van Het Gezonde Lichaam. Alle deelnemers waren enthousiast en voelden zich na afloop energiek.
Linda: Vervangingsfonds
Linda: Vervangingsfonds
"Voor herhaling vatbaar"
Lees verder
Het was erg fijn samenwerken met de enthousiaste en professionele medewerkers van Het Gezonde Lichaam. Voor herhaling vatbaar!
Rozemarijn Pols: HAP Rijnmond
Rozemarijn Pols: HAP Rijnmond
"Discreet en toegankelijk"
Lees verder
Masseurs waren discreet en toegankelijk. Prettige begeleiding van de planning gehad en leuke ideeën meegekregen voor vitaliteit op het werk.
Rob Vivié: PZ mboRijnland
Rob Vivié: PZ mboRijnland
"Een echte aanrader"
Lees verder
Alles was tot in de puntjes geregeld. Kortom een echte aanrader!!
Wendy Baars: HR Eventim
Wendy Baars: HR Eventim
"Gezondheidsdag groot succes"
Lees verder
Onze gezondheidsdag was een groot succes. De workshops waren goed georganiseerd, de (gehoor)testen met de vingerprik een groot succes en vooral de stoelmassages waren heerlijk!
Previous
Next

Strategisch vitalteitsbeleid?

Ben je nog geen klant bij ons, maar wil je wel graag even een keer sparren over jouw vitaliteitsbeleid? Jouw uitdaging aan ons voorleggen? Vraag gerust gratis en vrijblijvend een Strategiegesprek aan.

Vraag het strategie gesprek aan. Meer dan 200 bedrijven gingen je al voor.

vitaliteitsprogramma

Wil je liever direct een antwoord?

Scroll naar top