2 mei, 2022

minuten

Joris van Diepen

Naar een succesvol vitaliteitsprogramma? 5 Stappen!

Je hoort het steeds vaker binnen je netwerk: een vitaliteitsprogramma voor bedrijven. Is het echt belangrijk? Ja natuurlijk! Gezonde en gelukkige medewerkers zijn de kracht van een bedrijf. Een goede werksfeer, een veilige werkplek en een gezonde leefstijl van de werknemer zijn hiervoor essentieel!

De Fitte Werknemer zorgt voor duurzame inzetbaarheid. Dit betekent dat werknemers de mogelijkheid krijgen om energiek, fit en veerkrachtig te worden en te blijven. Daardoor wordt de inzetbaarheid zowel geestelijk als lichamelijk groter. Nu en in de toekomst blijft een fitte werknemer in staat om zijn werkzaamheden goed uit te kunnen voeren.

Je kunt een vitaliteitsprogramma inzetten om duurzame inzetbaarheid te kunnen waarborgen. Deze programma’s kunnen toegepast worden op de werkvloer of online gevolgd worden. Ben je eerder op zoek naar een snelle introductie? Dan kunnen zowel online als live workshops gevolgd worden.

Wat is een vitaliteitsprogramma?

Een ander woord voor vitaliteit is energie of werklust. Een combinatie van factoren zorgt ervoor dat iemand méér energie krijgt en daardoor beter in zijn vel zit en beter kan presteren. Die factoren hebben we gecombineerd en een aantal speciale trainingsprogramma’s opgezet. Zo kunnen we er voor zorgen dat iedere werknemer zich vitaler voelt en dus meer energie en werklust krijgt.

Het onderzoek naar het thema vitaliteit in jouw bedrijf wordt uit handen genomen. Lekker! Maar ook het betrokken maken én houden van zowel management als medewerkers nemen wij voor onze rekening. En dát is iets dat meestal vergeten wordt. Teams, afdelingen en individuen; iedereen krijgt de gewenste aandacht voor persoonlijke groei, vitaliteit en werkvermogen.


Aan de slag met een vitaliteitsprogramma?

Opzoek naar een vitaliteitsprogramma voor jouw organisatie? Neem contact met ons op en wij voorzien je van alle informatie.

Offerte aanvragen


Wat zijn de voordelen van een vitaliteitsprogramma bedrijven?

Als werkgever profiteer je van een fitte werknemer, maar de werknemer zal in het algemeen ook meer energie hebben. Win – win dus! We zetten de grootste voordelen van onze vitaliteitsprogramma’s op een rijtje:

  • Met een medewerker die goed in zijn vel zit, is er meer energie, inspiratie, creativiteit en innovatie
  • De medewerkers zullen weer met meer plezier naar het werk gaan en hun werkzaamheden adequaat uit kunnen voeren
  • Meer levensenergie betekent een hogere productiviteit en minder ziekteverzuim. Geen verloren tijd aan overbelaste medewerkers meer
  • Door het vitaliteitsprogramma bedrijven ontstaat er meer betrokkenheid vanuit het management naar medewerkers. Dit werkt tweezijdig: de medewerker zal zich ook meer betrokken bij het werk voelen. Employee Loyalty is een feit.

In 5 stappen naar een succesvol vitaliteitsprogramma

Als je er klaar voor bent om uw werknemer vitaler te maken, krijgt je van ons een passend programma. Dit gebeurt in de volgende 5 stappen:

Stap 1: Het kennismaking- en intakegesprek

Tijdens een eerste gesprek word geïnventariseerd wat uw bedrijf doet, hoe uw medewerkers werken en waar op dit moment eventuele knelpunten zitten. Wat zijn de wensen om de werknemer weer fit en gemotiveerd te krijgen? Natuurlijk stellen wij ons tijdens dit gesprek ook voor. En laten wij zien hoe het thema vitaliteit binnen jouw bedrijf kan worden geïntroduceerd. 

Het kennismaking- en intakegesprek

Stap 2: Plan van aanpak

Wij gaan ons verder verdiepen in de organisatie en maken een analyse van de werkvloer. Na deze analyse kunnen we beter aangeven waar volgens ons knelpunten zitten. Wat goed gaat laten we natuurlijk ook weten.

3tap 3: Samenstellen programma op maat

Als we weten waar de behoeftes liggen, kunnen we een vitaliteitsprogramma voorbeeld geven. Dit is een programma op maat gemaakt voor uw bedrijf. We bespreken de te nemen stappen samen en bepalen hoe we tijdens het programma blijven communiceren.

Stap 4: Toepassing van het programma in uw bedrijf

Een goed plan start altijd vanuit de directie. Als die niet maximaal bij het opstellen ervan betrokken is, is dit plan uiteindelijk tot mislukken gedoemd. In de realiteit is de directie vaak anders, en wordt de directie weinig of niet bij het opstellen van zo een plan. Daar heb je een actieve ‘voortrekker’ voor nodig. Heb je die nog altijd niet gevonden? Ga er dan eerst naar op zoek voor je met het opstellen van je vitaliteitsplan écht start.

Stap 5. Evalueren genomen stappen en resultaten

Na een periode die we samen bepalen, zal er een evaluatie plaatsvinden. Wat gaat goed? Wat is minder goed toepasbaar en waar is extra instructie nodig? We doen er alles aan om een blijvend resultaat te waarborgen.

Evalueren genomen stappen en resultaten

Vitaliteitsprogramma's en hybride werken

Hoe ziet de ultieme werkomgeving eruit na Corona? Dat is wat we ons allemaal afvragen. Thuiswerken brengt allerlei uitdagingen met zich mee. Hoe houden we bijvoorbeeld onze medewerkers vitaal, productief, bevlogen en maximaal inzetbaar? De Fitte Werknemer biedt een vitaliteitsprogramma voor bedrijven die hybride werken aanmoedigen. Zo kan uw werknemer zowel thuis als op de werkvloer gaan sporten en doen we ook online aan teambuilding.

Succesvol vitaliteitsprogramma voorbeeld

Grofweg delen we onze diensten in de volgende categorieën in:

1: Vitaliteitsmanagement

Onze specialiteit! Hierin analyseren we de mentale gezondheid en fysieke gezondheid van jouw werknemers. Daarna volgt een vitaliteitsbeleid die je kunt toepassen op de werkvloer, waarbij het thema vitaliteit wordt voorgelegd.

2: Thuiswerken & fit blijven

In het tijdperk waarin we veel thuis gewerkt hebben is het lastig de vinger aan de pols te houden. Van online workshops, naar sporten tot teambuildingsactiviteiten; wij hebben allerlei tools om thuiswerken aangenamer te maken. Meer fitheid en werkplezier levert minder ziekteverzuim.

3. Vitaliteit op de werkvloer

Verlaag de werkdruk door onze tools toe te passen op de werkvloer. Bedrijfsfitness kennen we, maar wat denk je van een ontspannende stoelmassage of een inspirerende workshop?

4. Hybride werken

Zoals eerder besproken is een combinatie van verschillende toepassing mogelijk. Zowel op de werkvloer als online.

Populaire activiteiten

Waarom De Fitte Medewerker?

De Fitte Medewerker heeft ervaring in verschillende bedrijfstakken en kan daarom een perfect passend programma maken. Ook de tussentijdse begeleiding is bij ons in goede handen. De Fitte Medewerker zorgt ervoor dat iedereen gemotiveerd en betrokken blijft, van werknemer tot manager. Zo geeft een succesvol vitaliteitprogramma betekenis aan je werknemer en het bedrijf. Het vitaliteitsprogramma gaat optimaal voor je werken en verdient zichzelf daarmee terug! Informeer naar de mogelijkheden en kies het programma of de workshop die past bij jouw bedrijf.

Ben jij klaar voor een plan dat ziekteverzuim en uitval voorkomt en het werkvermogen verhoogt? Dan gaan we er samen voor! Neem nu meteen contact met ons op.

Over de auteur

Mijn naam is Joris van Diepen en binnen De Fitte Medewerker ben ik verantwoordelijk voor alle vragen rondom hybride werken en vitaal blijven. Vanaf jongs af aan heeft gezondheid en vitaliteit mij al geboeid. Mocht je vragen hebben voor mij, neem dan contact met ons op.

Joris van Diepen

Over de auteur

Mijn naam is Joris van Diepen en binnen De Fitte Medewerker ben ik verantwoordelijk voor alle vragen rondom hybride werken en vitaal blijven. Vanaf jongs af aan heeft gezondheid en vitaliteit mij al geboeid. Mocht je vragen hebben voor mij, neem dan contact met ons op.

Joris van Diepen

Download productsheet over dit onderwerp

Mauris laoreet convallis ante. Vivamus dignissim, enim sit amet ultrices convallis, mauris dui luctus ante, ut vulputate sem erat ac diam. Sed molestie in odio a suscipit nunc sapien.

Download productsheet over dit onderwerp

Mauris laoreet convallis ante. Vivamus dignissim, enim sit amet ultrices convallis, mauris dui luctus ante, ut vulputate sem erat ac diam. Sed molestie in odio a suscipit nunc sapien.

Andere bekeken ook:

8 juni, 2022

Het belang van vitale medewerkers komt steeds meer bovenaan te staan bij bedrijven, zeker nu het onderwerp vitaliteit steeds populairder wordt. Het gaat er bij ...

Lees verder
Het belang van vitale medewerkers
2 december, 2022

Een goede werkethiek, ook wel arbeidsethos genoemd, is belangrijk voor de professionaliteit van jouw organisatie. Werkethiek bepaald de houding van jouw werknemers. Een goede werkethiek ...

Lees verder
3 Handige tips om je werkethiek te verbeteren
8 augustus, 2022

Sporten draagt bij aan een gezonde levensstijl. Niet alleen heeft het voordelen voor jouw medewerkers, ook heeft het voordelen voor jou als werkgever. Hieronder hebben ...

Lees verder
Sporten voor werknemers: wat zijn de voordelen?
2 december, 2022

Een goede werkethiek, ook wel arbeidsethos genoemd, is belangrijk voor de professionaliteit van jouw organisatie. Werkethiek bepaald de houding van ...

Lees verder
23 november, 2022

Het lijkt alsof er elke dag meer termen bijkomen wat betreft het meten van de gezondheid van medewerkers. Health checks, ...

Lees verder
21 november, 2022

Op 12 mei 2023 valt de dag van de zorg. Dit is de internationale dag waar verpleegkundigen in het zonnetje ...

Lees verder
Heb je een vraag?

Stuur een  Whatsapp bericht of bel ons op: 
085 - 303 81 94 of mail: info@defittemedewerker.nl

Offerte aanvragen

Meer dan 300 bedrijven gingen je al voor. 
Vraag een gratis offerte aan.

Heb je een vraag?

Stuur een  Whatsapp bericht of bel ons op: 085 - 303 81 94 of mail: info@defittemedewerker.nl

Offerte aanvragen

Meer dan 300 bedrijven gingen je al voor. Vraag een gratis offerte aan.