21 november, 2022

minuten

Joris van Diepen

Vitaliteitsweek organiseren?

Op 12 mei 2023 valt de dag van de zorg. Dit is de internationale dag waar verpleegkundigen in het zonnetje worden gezet. Tijdens corona zijn er voor veel mensen deuren open gegaan in de wereld van de verpleegkundigen. De waardering is enorm toegenomen en dat maakt het belang groter om het goede werk van de verpleging te belonen. 

Wat is de reden dat verpleegkundigen op 12 mei 2023 in het zonnetje gezet moeten worden?

De moderne verpleging kunnen tegenwoordig vrijwel iedere patiënt helpen. Echter is Florence Nightingale de grondlegger hiervan. De jonge Florence heeft de eerste verpleegstersschool opgericht en daar valt de koppeling met deze speciale dag en Florence Nightingale te maken. De dag van de zorg valt namelijk op de geboortedag van Florence Nightingale. Zij staat er onder andere bekend om het belang van afzonderlijke afdelingen en het belang van goede ventilatie aangekaart te hebben. 

international council

Hoe zet je op de dag van de zorg jouw verpleegkundige in het zonnetje?

Om jouw verpleging op deze dag bijzondere aandacht te geven zijn er meerdere opties. Het personeel in de zorgsector blijkt uit onderzoek heeft de meeste lichamelijke klachten. Daarbij komt ook kijken dat er jaarlijks flinke bezuinigingen worden gemaakt op de zorg. Hiermee wordt de gezondheidszorg tekort gedaan. Veel zorginstellingen zetten zich hiervoor in. Nu is het tijd om jouw personeel en onze helden te verwennen.

Stoelmassage

Zo bieden wij onder andere een stoelmassage aan waarmee jouw verpleegkundige in 15 minuten tot rust komt en een stuk minder fysieke klachten ervaart. Zeker als je naar de onderzoeken kijkt is dit belangrijk om dit voor de verpleging te realiseren. Hierdoor kunnen ze zich beter inzetten voor de patiënten.

Health check

Op de dag van de zorg is het voor jou als zorgverlener ook belangrijk om de zorg van de verpleging op je te nemen. Dit kan bij De Fitte Medewerker door middel van een health check. Hier wordt jou personeel op alles gecheckt en komen er eventueel dingen naar voren waar zelfs personeel uit de zorg niet aan gedacht zouden hebben. Daarnaast zouden ze deze kennis weer over kunnen brengen op hun patiënten.

Smoothies maken

Gezien de drukte die er de laatste jaren in de zorg heerst is het van belang om aan teambuilding te doen binnen het personeel. Een workshop smoothies maken is iets wat daar aan kan bijdragen. De verpleging zal moeten samenwerken om zo tot het beste resultaat te komen als het gaat om smoothies. Daarnaast is dit een kennismaking om zo gezond te leven. Uit onderzoek blijkt dat gezonde medewerkers productiever, flexibeler en vrolijker zijn. In de gezondheidszorg is dit van enorm belang om zo de beste zorg aan te kunnen bieden aan hun cliënten.

Inspirerende workshops voor bedrijven

Op de dag van de zorg is het bijwonen van een workshop ideaal voor jouw zorgmedewerkers. Zo hebben wij met 24 workshops genoeg keuze voor jou als werkgever. Hierbij kun je kiezen tussen een fysieke workshop, mentale workshop of een uitje met daarbij bijvoorbeeld koken met collega's. 

international nurses day

Neem als zorginstelling de verzorging voor jouw verpleegkundigen op je

Op de geboortedag van Florence Nightingale is het voor jou als werkgever het moment om jouw verpleging in het zonnetje te zetten. Het organiseren van leuke activiteiten is daarvoor een goede start. Dit kun je tevens laten zien op een open dag om zo verpleegkunde te promoten. Naast leuke activiteiten is het voor jou als werkgever ook belangrijk om ook geschenken te geven aan jouw medewerkers. Zeker in de zorg branche wat bekend staat als een zwaar beroep en waar de tekorten op dit moment groot zijn. Kortom besteed aandacht aan de dag van de zorg en wees niet bang om te groots uit te pakken want jouw medewerkers verdienen het. Zij hebben bewezen de afgelopen jaren harde werkers te zijn.

ambassadeurs

Over de auteur

Mijn naam is Joris van Diepen en binnen De Fitte Medewerker ben ik verantwoordelijk voor alle vragen rondom hybride werken en vitaal blijven. Vanaf jongs af aan heeft gezondheid en vitaliteit mij al geboeid. Mocht je vragen hebben voor mij, neem dan contact met ons op.

Joris van Diepen

Over de auteur

Mijn naam is Joris van Diepen en binnen De Fitte Medewerker ben ik verantwoordelijk voor alle vragen rondom hybride werken en vitaal blijven. Vanaf jongs af aan heeft gezondheid en vitaliteit mij al geboeid. Mocht je vragen hebben voor mij, neem dan contact met ons op.

Joris van Diepen

Download productsheet over dit onderwerp

Mauris laoreet convallis ante. Vivamus dignissim, enim sit amet ultrices convallis, mauris dui luctus ante, ut vulputate sem erat ac diam. Sed molestie in odio a suscipit nunc sapien.

Download productsheet over dit onderwerp

Mauris laoreet convallis ante. Vivamus dignissim, enim sit amet ultrices convallis, mauris dui luctus ante, ut vulputate sem erat ac diam. Sed molestie in odio a suscipit nunc sapien.

Andere bekeken ook:

28 september, 2022

Als wendbare medewerkers ben je voortdurend instaat om je aan te passen aan de veranderingen in jouw omgeving. Wendbaarheid gaat over met jezelf in beweging ...

Lees verder
3 Tips voor wendbare medewerkers in een wendbare organisatie
22 juni, 2022

Waardering uitspreken naar je medewerkers is goed voor je als organisatie. Organisaties die hier serieus werk van maken zorgen voor betrokkenheid, hogere productiviteit, positieve feedback ...

Lees verder
Waardering uiten aan je medewerkers? 7 Effectieve manieren
1 augustus, 2022

De Dag van de Leraar is de Nederlandse variant van de World Teacher Day. Op deze dag wordt er wereldwijd stilgestaan bij het belang leerkrachten, ...

Lees verder
Wat is de Dag van de Leraar? 3 Populairste activiteiten
2 december, 2022

Een goede werkethiek, ook wel arbeidsethos genoemd, is belangrijk voor de professionaliteit van jouw organisatie. Werkethiek bepaald de houding van ...

Lees verder
29 november, 2022

Wil je je werknemers een uitdaging geven om zich verder te ontwikkelen? Is het tijd dat je team eens gaat ...

Lees verder
28 november, 2022

De Dag van het Werkplezier klinkt in ieder geval al heel leuk, right? De Dag van het Werkplezier is de ...

Lees verder
Heb je een vraag?

Stuur een  Whatsapp bericht of bel ons op: 
085 - 303 81 94 of mail: info@defittemedewerker.nl

Offerte aanvragen

Meer dan 300 bedrijven gingen je al voor. 
Vraag een gratis offerte aan.

Heb je een vraag?

Stuur een  Whatsapp bericht of bel ons op: 085 - 303 81 94 of mail: info@defittemedewerker.nl

Offerte aanvragen

Meer dan 300 bedrijven gingen je al voor. Vraag een gratis offerte aan.