Waardering uiten aan je medewekers? 7 Effectieve manieren

22 juni 2022 (Daniel Huizinga)

Waardering uitspreken naar je medewerkers is goed voor je als organisatie. Organisaties die hier serieus werk van maken zorgen voor betrokkenheid, hogere productiviteit, positieve feedback en waardering op de werkvloer. Al van deze positieve gevolgen leiden tot betere bedrijfsresultaten. Ben je benieuwd hoe je deze waardering moet uitspreken naar je medewerkers? We hebben alles voor je samengevat in deze blog.

Waardering uitspreken

Waardering uitspreken kan op verschillende manieren, maar de meest voorkomende manier op de werkvloer is complimenten geven. Met een compliment uit je je waardering op een persoonlijke manier.

Dit kan betrekking hebben tot persoonlijke eigenschap, prestaties, inspanning of ideeën die je collega’s hebben bedacht. Complimenten zijn voor iedereen van belang tijdens werk. De persoonlijke erkenning en emotionele band die je hiermee creëert levert veel meer op dan velen denken binnen organisaties.

Hogere productiviteit

Door waardering te tonen aan je medewerkers zorg je er indirect voor dat de productiviteit bevordert zal worden. Het personeel voelt zich namelijk gewaardeerd en ziet dat hun werk wat oplevert buiten het maandelijkse loon. Uit onderzoek blijkt ook dat personeel meer waarde hecht aan de complimenten dan aan hun loon. Het is de erkenning die een goed compliment oplevert.

Uiteindelijk wil je op de werkvloer situaties creëren waarin het team naar een hoger niveau wordt getild. Ook hierin zijn de persoonlijke ontwikkelingen en doelen belangrijk, deze leiden namelijk tot een betere teamprestatie. Waarbij ook het ziekteverzuim zal afnemen.

Jij als leidinggevende

Leidinggevende spelen een grote rol in deze verbeterde productiviteit van de medewerkers. Het is namelijk aan hen om dit ‘beleid’ toe te passen in de bedrijfscultuur. Ook speelt het mee dat de managers en leidinggevende deze complimenten op een volwassen maar gemeende manier moeten overbrengen naar het personeel. Dit zorgt namelijk voor dat extra beetje vertrouwen en laat merken dat het gevoel van waardering naar je medewerkers toe ook binnen de bedrijfscultuur thuishoort.

Schriftelijke communicatie

Nieuwe werknemers en gewaardeerd voelen

Ook voor nieuwe werknemers die net bij je organisatie komen werken kan je je gewaardeerd voelen erg belangrijk zijn. Als ze er al vroeg achter komen hoe deze bedrijfscultuur een positieve impact kan hebben op de productiviteit, realiseren ze zich hoeveel erkenning kan doen met een mens. Dit zorgt er dan ook voor dat werknemers langer blijven en ze zich meer op hun plek voelen nadat ze net terecht zijn gekomen bij een nieuwe organisatie.

De 7 manieren om je medewerkers waardering te tonen

Hieronder hebben wij voor jou de 7 manieren opgeschreven om waardering te tonen richting je werknemers. Aan de hand hiervan geef je de werknemers een gevoel van waardering en erkenning.

Tip 1: Belonen

Als eerste is de beloning die jij je personeel geeft van belang. Dit kan natuurlijk op verschillende manieren. Vele denken bij beloning gelijk aan salaris of extra salaris door goede prestaties, maar er zijn zoveel meer soorten beloningen die voor erkenning en waardering zorgen bij je personeel. Al eerder in deze blog brachten we de complimenten naar voren, omdat dit de beloning is die voor meerdere positieve gevolgen zorgt.

Je kan bij een beloning ook denken aan meer vakantiedagen, meer vrije tijd of financiële incentives. Ook al is het natuurlijk niet de bedoeling dat je deze beloningen iedere week inzet, maar op regelmaat kan dit zeker tot erkenning zorgen bij de werknemer. Bijvoorbeeld na dat een werknemer een grote taak of opdracht heeft uitgevoerd waarvan jij weet dat diegene hier veel tijd en energy in heeft gestoken om het te behalen. Als deze deal of opdracht dan met succes is uitgevoerd, kun jij hem of haar belonen aan de hand van de prestaties.

compliment

Tip 2: Teambuilding

Als tweede kan je voor meer waardering zorgen onder je werknemers aan de hand van teambuilding. Hoe meer er aan teambuilding gedaan wordt binnen je organisatie, hoe beter de waardering onder elkaar zal zijn. Dit levert dus niet alleen bij aan de waardering vanuit de leidinggevende maar ook vanuit het personeel zelf. Door maandelijks aan je teambuilding te werken zorg je ervoor dat alle collega’s zich als een team zien en niet als individuen.

Hierbij laat de werknemer die waardering toont naar de andere werknemers ook zien dat het heel normaal is om dat uit te stralen en te laten weten aan je collega’s dat waardering en erkenning uitgesproken mag worden. Op deze manier zorg je er dus echt voor dat het in de bedrijfscultuur thuishoort.

Dit kan aan de hand van verschillende manieren gedaan worden. Denk bijvoorbeeld aan een haka workshop, bedrijfsbootcamp en inspirerende workshops voor bedrijven. Aan de hand van deze activiteiten lever je bij aan de teambuilding binnen jouw organisatie. Waar alle collega’s samen moeten werken op verschillende manieren.

Tip 3: Waarderingsprogramma of vitaliteitsweek

Over een meer langdurige periode kan je de waardering naar je medewerkers ook uiten aan de hand van een soort waarderingsprogramma of een vitaliteitsweek. Aan de hand hiervan zorg je ervoor dat je medewerkers fit blijven en geef je ook aan dat je om hen geeft. Verder levert een verbeterde vitaliteit ook bij aan de productiviteit van de medewerkers en zorgt het ervoor dat het personeel met een glimlach naar het werk gaat! Uiteindelijk is die glimlach het allerbelangrijkste als het gaat om de waardering en het behouden van jouw personeel.

De ‘originele’ vitaliteitsweek valt jaarlijks in de maand september. Maar eigenlijk zou dit de norm moeten worden voor bedrijven om hier meerdere keren per jaar aan te werken. Op deze manier hou je je personeel op langere termijn fit en niet alleen op korte duur. Deze week bestaat uit meerdere activiteiten rondom vitaliteit en gezondheid van je medewerkers. Denk hierbij aan inspirerende workshops, stoelmassages en bootcamps

goed gedaan

Tip 4: Hybride werken en flexibel zijn

Het hybride werken was bijna niet meer weg te denken na de coronaperiode van afgelopen tijd. Voor degene die het nog niet wisten: hybride werken houdt in dat je én vanuit huis werkt en op kantoor. Deze flexibele manier van werken is voor vele organisaties niet meer weg te denken, omdat we er zo aan gewend zijn geraakt na de pandemie. Veel kwamen erachter dat dit eigenlijk veel beter voor hen werkt, terwijl andere juist liever al hun dagen op kantoor spenderen.

Het is belangrijk om elkaar hierin de ruimte te geven zodat ieder zijn eigen doelen kan realiseren. Het doel van het gehele proces is om van los zand te groeien naar een flexibel en krachtig team waar effectiviteit voorop staat.

Tip 5: Vertrouwen geven aan je medewerkers

Tevreden en bevlogen werknemers zijn ook extra gemotiveerde werknemers. Maar wat kun jij doen om je team en de samenwerking te verbeteren? Werkplezier kan op meerdere manieren vergroot worden. Het wordt dan ook onderverdeeld in de volgende drie aspecten: medewerkers eigenschappen, organisatie eigenschappen en wettelijke regels. Zodra jij binnen jouw organisatie aan werkgeluk gaat werken zal dit ook bijleveren aan de teamspirit binnen het team. 

waardeert

Tip 6: Investeer in je medewerker

Het is erg belangrijk voor de werknemers  om te kunnen vertrouwen op hun leidinggevende. Wanneer de leidinggevende een bepaalde werksfeer creëert waarin de werknemers zich veilig voelen, zorg je ervoor dat de teamgeest wordt bevorderd. Vraag dus aan de werknemers wat hen dwars zit en maak de problemen bespreekbaar binnen het team of als individu.

 

Tip 7: Self-care op kantoor

Het is erg belangrijk voor de werknemers binnen het team om te kunnen vertrouwen op hun leidinggevende. Wanneer de leidinggevende een bepaalde werksfeer creëert waarin de werknemers zich veilig voelen, zorg je ervoor dat de teamgeest wordt bevorderd. Vraag dus aan de werknemers wat hen dwars zit en maak de problemen bespreekbaar binnen het team of als individu.

 

Meer weten over welke diensten bijleveren aan de waardering voor jouw medewerkers?

Heb je advies nodig bij het verbeteren van jouw waardering binnen het team? Neem contact op en wij voorzien je graag van meer informatie.

Meer dan 200 bedrijven uit Nederland gingen je al voor

Over de auteur

Daniel Huizinga
Daniel HuizingaHead of digital marketing
Lees verder
Mijn naam is Daniel Huizinga. Naast mijn werk als Digital Marketeer vind ik het tof om te golfsurfen. Dit doe ik dan ook regelmatig in Nederland of in het buitenland. Ook hou ik mij veel bezig met fit zijn en alles wat met duurzame inzetbaarheid te maken heeft. Ik vind het daarom ook leuk om mijn kennis te delen aan de hand van interessante blogs bij Defittemedewerker.nl.
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Anderen bekeken ook:

Werkgeluk

Hoe creëer je werkgeluk? De 5 Beste tips! >

teambuilding

Work-life balance: 7 Tips voor de perfecte balans >

Hoe zorg je voor vitaliteit op de werkvloer? 5 Essentiële tips! >

 

Scroll naar top