5 maart, 2022

minuten

Joris van Diepen

Wat is werkdruk en wat zijn de meest voorkomende oorzaken?

Een hoge werkdruk is gevaarlijk. Te hoge werkdruk kan uiteindelijk zelfs leiden tot overspannenheid en burn-out klachten. Bij sommige werknemers gebeurt dit sneller dan bij anderen. Ieder mens is nu eenmaal anders. Ook zal de één heftiger verschijnselen hebben dan de ander. Maar werkdruk is voor iedereen een belangrijk onderwerp en we moeten ons er altijd goed bewust van zijn.

Als werkgever kun je er ook behoorlijk mee in je maag zitten dat je team te veel werkdruk ervaart. Je wil ze natuurlijk veel liever met een glimlach op het werk (thuis of online) zien verschijnen. Tegelijkertijd wil je als medewerker jezelf zo vaak mogelijk van je beste kant laten zien. Maar soms wordt de werkdruk je gewoon teveel.

Wat is werkdruk en wanneer wordt het teveel?

Werkdruk kan te maken hebben met het werk zelf. Maar ook zijn vaak de sfeer en de onderlinge relaties (ook wel de “psychosociale arbeidsbelasting”) de oorzaak van problemen als een burn-out. Ook zaken als seksuele intimidatie en pesten leiden – niet verbazend – vaak tot burn-out klachten. Dit zijn echter andere en meer ingewikkelde problemen dan overbelasting door een hoge werkdruk, oftewel gewoon teveel werk.

Werkdruk mag je dus niet onderschatten als oorzaak van minder goed functioneren, burn-out en ziekteverzuim. Het is dus van belang om een vinger aan de pols te houden en tijdig in te grijpen als de werkdruk voor één of meer medewerkers te hoog blijkt te zijn. Voorkómen is ook hier beter dan genezen. Want als medewerkers het werk niet aankunnen en uiteindelijk zelfs ziek thuis blijven is dat in niemands belang.

Werkdruk voorkomen bij jou op kantoor

Werkdruk voorkomen bij jou in het team? Wacht niet langer en start vandaag nog. Wij helpen je graag verder met het voorkomen van de werkdruk aan de hand van vrijblijvend advies waarin we samen opzoek gaan naar de oplossing.

Advies aanvragen

 
Wat zijn de oorzaken van werkdruk

Met welke termen werkdruk ook wordt omschreven, werkstress ontstaat door twee soorten van werkdruk:

 

Kwantitatieve taakeisen

Enerzijds de hoeveelheid arbeid. Dit wordt ook wel de kwantitatieve taakeisen (productiviteitseisen). Als er een te hoge verwachting is ten aanzien de hoeveelheid werk die kan worden verricht leidt dit tot een te hoge werkdruk.

 

Kwalitatieve taakeisen

Maar het gaat ook om kwalitatieve taakeisen. Dat is de aard van de prestatie, dus wát moet de medewerker precies doen. Als dus van één van beide soorten werkdruk te hoog is, ontstaan de problemen. Je kunt als medewerker last krijgen van te hoge emotionele belasting, een meer dan gebruikelijke overgevoeligheid en vaak ook een verhoogde bloeddruk. Allemaal signalen van werkstress. Ook kunnen allerlei gedragsveranderingen optreden, zoals geïrriteerdheid, ongeduldigheid en emotionele uitbarstingen.

Mensen lijken te wennen aan een hogere werkdruk en deadlines” zegt onze vaste soft skills trainer Margriet Weeshuizen. “Deelnemers in mijn trainingen delen regelmatig hoe normaal het voor hen is om overuren te maken en te horen dat vrijwel iedereen in het bedrijf hiermee worstelt. Dat het ‘normaal’ lijkt te zijn, is in mijn ogen geen goed nieuws. Daardoor trek je als werknemer minder snel aan de bel en mis je als leidinggevende belangrijke eerdere signalen.

 

Voorbeelden van werkdruk

Werkdruk kan bijvoorbeeld ontstaan als een bepaalde productie moet worden gehaald. Ook kan het zijn dat er onverwacht grote drukte is in het werk, doordat er plotseling meer bestellingen binnenkomen. Een té hoge werkdruk kan dus leiden tot problemen. Daarnaast kunnen ook psychosociale omstandigheden (hoe gaat men met elkaar om?) de oorzaak werkstress zijn.

Te hoge werkdruk leidt vroeger of later tot gezondheidsklachten. Als leidinggevende kan het zijn dat het je niet meteen opvalt. Als de taakeisen en het werktempo voor sommigen van de collega’s te hoog zijn, moet je ervoor zorgen dat dit in een gesprek ter sprake gebracht kan worden. Voor veel mensen zal dit moeite kosten omdat het toch gezien wordt als een teken van zwakte als je toegeeft dat je je werk niet aan kan. Ook zal men misschien bang zijn voor negatieve gevolgen en liever op andere manieren onder het probleem uitkomen. Dit kan bijvoorbeeld leiden tot ‘de kantjes ervan af lopen’, agressie of oncollegiaal gedrag. Dit is voor iedereen ongewenst, niet in minst voor het team en het bedrijf. Daarom moet de werkdruk bespreekbaar zijn. De werknemer moet zich vrij voelen om dit, zonder consequenties voor zijn positie, bespreekbaar te maken. Aandacht opeisen voor te hoge werkdruk is geen overbodige luxe.

 

Het verschil tussen werkdruk en werkstress

Er is een verschil tussen werkdruk en werkstress. Werkdruk is de hoeveelheid druk die iemand ervaart en die kan hoog zijn of laag. Een hoge werkdruk is ook nog normaal en hoeft geen problemen op te leveren zolang de werkdruk niet té hoog wordt en dan ook nog te lang duurt. In dat geval ontstaat werkstress. De termen stress en spanning worden wel door elkaar gebruikt. Bij ieder soort werk hoort een gezonde hoeveelheid spanning. Enige spanning is nodig om te kunnen presteren en dat geldt trouwens voor zowel werkgever als werknemer.

Een te grote hoeveelheid spanning kan echter leiden tot ziekteverzuim. De medewerker wordt gedurende langere tijd door de taakeisen overbelast en op een bepaald moment breekt het lijntje. Het is zaak om dit moment vóór te zijn. Eén van de tekenen dat werkstress aan de orde kan zijn is het snel geïrriteerd of zelf agressief zijn van de persoon in kwestie. En, zoals gezegd, het is niet perse de hoeveelheid werk die zorgt voor werkstress. Het is belangrijk om een goede balans te vinden tussen jouw werk- en privéleven.

Werktijden kunnen een factor zijn, onderlinge verhoudingen en de manier waarop waardering wel of niet wordt uitgesproken. Waardering en positieve feed back van de werkgever zijn ontzettend belangrijk voor functioneren en kunnen klachten voorkomen. Negatieve kritiek moet op opbouwende wijze en zeker zonder agressie gebracht worden. Ook psychosociale arbeidsbelasting, de manier waarop men met elkaar omgaat, moet bespreekbaar zijn want psychosociale arbeidsbelasting is ook vaak een oorzaak van psychische klachten.

 

5 manieren om werkdruk te verlagen

Als het toch hoeveelheid werk zelf is, die te hoog is, probeer die dan als werkgever te verlagen met één van onderstaande maatregelen.

 

1. Bespreek het

Bespreek het probleem van de werkdruk met de persoon in kwestie en bied steun aan. Maar bespreek stress en oorzaken van werkdruk en stress ook met het hele team. Door een gezamenlijk gesprek over het werktempo wordt het taboe van werkdruk af gehaald. Er kunnen ook goede ideeën naar voren komen om de werkdruk te verlagen.

werkdruk

2. Betere werkverdeling

Zorg voor een betere werkverdeling tussen de collega’s als dat mogelijk is. Een andere mogelijkheid is om te zorgen voor een uitbreiding van het aantal medewerkers dan wel voor een een verlaging van het aantal taken.

werkdruk

3. bespreek werkorganisatie

Bouw meer momenten in om de werkdruk te bespreken, zodat je de werkorganisatie eventueel bij kunt sturen

werkdruk

4. Efficiency maatregelen

Iemand zal zich vaker zonder concrete reden ziek melden. Ook kan het zijn dat iemand afwezig overkomt en kortaf kan zijn in de communicatie. Iemand kan ook onzeker worden of juist harder gaan werken. In gesprek komen hierover lijkt onmogelijk, omdat de burn-out klachten vaak ontkent worden. Medewerkers denken vaak dat er een vakantie nodig is en ze er dan wel weer zijn. Signalen worden vaak niet gevoeld, genegeerd of gebagatelliseerd, waardoor een burn-out te laat wordt voorkomen.

5. zelfstandigheid

Geef meer autonomie en zelfstandigheid aan medewerkers om zelf hun werk en taken in te delen.

Werkdruk

Met deze maatregelen kun je als leidinggevende de werkdruk bij de werknemers bespreekbaar maken. Dat is de eerste stap om de werkdruk te verlagen als dit nodig is, want te hoge werkdruk kan leiden tot gezondheidsklachten en werkstress bij de werknemers.

Vervolgens kun je dit uitwerken in concrete maatregelen tegen werkdruk. Daarna is het zaak het onderwerp werkdruk op de agenda te houden en te blijven volgen of iemand werkstress ervaart. Als er een juiste balans is tussen de draagkracht van de medewerkers en de werkdruk waar ze aan worden blootgesteld, is dit voor de lange termijn de beste situatie. Uiteindelijk komt een gebalanceerde werkdruk het werkplezier van de werknemer en zijn productiviteit ten goede. Werknemers, management, leidinggevende en de organisatie als geheel zullen hier van profiteren!

Vervolgens kun je dit uitwerken in concrete maatregelen tegen werkdruk. Daarna is het zaak het onderwerp werkdruk op de agenda te houden en te blijven volgen of iemand werkstress ervaart. Als er een juiste balans is tussen de draagkracht van de medewerkers en de werkdruk waar ze aan worden blootgesteld, is dit voor de lange termijn de beste situatie. Uiteindelijk komt een gebalanceerde werkdruk het werkplezier van de werknemer en zijn productiviteit ten goede. Werknemers, management, leidinggevende en de organisatie als geheel zullen hier van profiteren!

Populaire activiteiten

Werkdruk verlagen?

We vroegen Margriet wat je hier als manager mee kunt. “Door zelf proactief het gesprek aan te gaan over hoe ze in jouw team hun werkdruk ervaren. Wil je hier snel een open gesprek over kunnen voeren? Vraag dan eens op een geschikt moment op de man af “Hoeveel plezier ervaar jij in je werk?” En let daarbij natuurlijk vooral op de extra signalen die je tussen de woorden door opvangt om een volledig beeld te krijgen. Dat is een hele mooie eerste stap voor een echt gesprek. Zorg natuurlijk dat je dit gesprek dus fysiek of door middel van videobellen voert.”.

Heb je hulp of advies nodig om werkdruk te verlagen? Neem contact op en wij voorzien je graag van meer informatie en zelfs een plan op maat. Geheel vrijblijvend natuurlijk.

Over de auteur

Mijn naam is Joris van Diepen en binnen De Fitte Medewerker ben ik verantwoordelijk voor alle vragen rondom hybride werken en vitaal blijven. Vanaf jongs af aan heeft gezondheid en vitaliteit mij al geboeid. Mocht je vragen hebben voor mij, neem dan contact met ons op.

Joris van Diepen

Download productsheet over dit onderwerp

Mauris laoreet convallis ante. Vivamus dignissim, enim sit amet ultrices convallis, mauris dui luctus ante, ut vulputate sem erat ac diam. Sed molestie in odio a suscipit nunc sapien.

Download productsheet over dit onderwerp

Mauris laoreet convallis ante. Vivamus dignissim, enim sit amet ultrices convallis, mauris dui luctus ante, ut vulputate sem erat ac diam. Sed molestie in odio a suscipit nunc sapien.

Andere bekeken ook:

22 mei, 2022

Stoelmassage; wat is het eigenlijk? Wij krijgen heel vaak deze vraag. Logisch, want stoelmassage is één van de meest populaire bedrijfsactiviteiten. Niet gek: uit onderzoek blijkt dat ...

Lees verder
Wat is stoelmassage? Hoe werkt het?
31 augustus, 2022

Werkplekonderzoek, voor vele nog onbekend of lang geleden. Maar dit onderzoek is van groot belang voor de fysieke gezondheid van je werknemer. Maar hoe gaat ...

Lees verder
Ergonomisch Werkplekonderzoek
13 september, 2022

Werkhouding is geen onbekend begrip meer. Nu we hybride werken als “het nieuwe normaal” zien, weet iedereen waar het overgaat. De juiste werkhouding creëer je ...

Lees verder
Wat is de juiste werkhouding?
13 september, 2022

Werkhouding is geen onbekend begrip meer. Nu we hybride werken als “het nieuwe normaal” zien, weet iedereen waar het overgaat. ...

Lees verder
31 augustus, 2022

Werkplekonderzoek, voor vele nog onbekend of lang geleden. Maar dit onderzoek is van groot belang voor de fysieke gezondheid van ...

Lees verder
30 juni, 2022

Efficiënt werken is voor jouw organisatie erg belangrijk om positieve bedrijfsresultaten te halen. Efficiënt is iets anders dan effectief werken, ...

Lees verder
Heb je een vraag?

Stuur een  Whatsapp bericht of bel ons op: 
085 - 303 81 94 of mail: info@defittemedewerker.nl

Offerte aanvragen

Meer dan 300 bedrijven gingen je al voor. 
Vraag een gratis offerte aan.

Heb je een vraag?

Stuur een  Whatsapp bericht of bel ons op: 085 - 303 81 94 of mail: info@defittemedewerker.nl

Offerte aanvragen

Meer dan 300 bedrijven gingen je al voor. Vraag een gratis offerte aan.