Dé 6 Factoren om jouw werktevredenheid te verhogen

10 juni 2022 (Daniel Huizinga)

Werktevredenheid is de mate waarin je medewerkers tevreden zijn met het werk dat zij verrichten en alle externe factoren die daar bij horen. Werktevredenheid heeft meerdere positieve effecten waaronder: Loyaliteit, motivatie en productiviteit. Verder levert het ook bij aan de intrinsieke motivatie van je medewerker. Uiteindelijk zorgt het ervoor dat je medewerkers met plezier en een glimlach naar het werk komen. Werktevredenheid is afhankelijk van meerdere factoren, benieuwd naar deze factoren? Je leest er alles over in onderstaand artikel. 

Wat is werktevredenheid?

Werktevredenheid is mate waarin je werknemers tevreden zijn over hun werk(omgeving). Tevreden werknemers zijn belangrijk voor de organisatie: zowel voor de werkgevers als voor de werknemers. Met andere woorden zijn medewerkers sterk afhankelijk van elkaar en juist daarom is het van belang dat hier de juiste balans in gevonden wordt.

Als leidinggevende kun dit op de juiste manier aansturen, om zo de relatie tussen de twee te onderhouden. Op deze manier hou je je werknemers gemotiveerd en zorg je voor de juiste band tussen werknemer en werkgever. Wat een enorme bijdragen is voor de werktevredenheid op de werkvloer.

intrinsieke motivatie

Dé 6 factoren om jouw werktevredenheid te verhogen

Hieronder zijn de 8 factoren te vinden om de werktevredenheid bij jou op de werkvloer te verhogen. Door hieraan te werken verhoog je het werkgeluk en zorg je ervoor dat je werknemers met een glimlach naar het werk komen.

Factor 1: Goede relatie met je leidinggevende

De relatie tussen de werknemers en hun leidinggevende speelt een grote rol als het gaat om werktevredenheid. Indien deze band namelijk wat minder loopt ga jij als werknemer met minder plezier naar je werk toe.

Voor de optimale band tussen de twee is het van belang dat er van beide kanten wordt geïnvesteerd in deze relatie. De verbondenheid moet gevoelsmatig goed zijn tussen de twee en dit creëer je door er voor een langere tijd aan het werken. Investeer dus in de band met jouw werknemers.

Factor 2: Behalen van doelen

Door doelen te stellen en deze te behalen als team zorg je voor een bepaalde teamspirit met je collega’s. Verder levert het behalen van doelen ook bij aan het werkgeluk.

Het is dan ook goed om successen te vieren samen met je werknemers. Vergeet hierbij niet dat je ook juist de kleine successen gevierd mogen worden, want vaak zijn juist dit de momentjes om waardering te tonen richting je werknemers. Zorg hierbij ook voor dat je werknemers op de hoogte zijn  van wat goed gaat binnen de organisatie. Als jij bijvoorbeeld trots bent op bepaalde doelen die jullie bereikt hebben, deel dit met je werknemers. Dit zorgt er namelijk voor dat je werknemers trots zijn op wat ze doen en levert ook gelijk bij aan je bedrijfsimago.

Factor 3: Werk-privé balans

Werktevredenheid heeft niet alleen effect op de situatie op de werkvloer. Zodra de balans tussen het werk en privé verstoord wordt voor je als werknemer of werkgever heeft dit effect op beide partijen. Zodra deze balans verstoord is heeft dit dus effect op de werktevredenheid.

Bekijk dus samen met jouw werknemers naar de werkdruk die ze beleven. De balans tussen werk en privé is namelijk voor iedereen anders. Als deze twee te veel door elkaar gaan lopen is het belangrijk dat er grenzen worden gesteld. Voor jou als werkgever maar ook zeker voor je werknemers.

Factor 4: Werkgeluk

Werkgeluk speelt een grote factor als het gaat om de werktevredenheid van je werknemers. De vraag die wij wel vaker krijgen is; hoe creëer je precies werkgeluk? Werkgeluk is afhankelijk van meerdere factoren maar de meest bepalende zijn een opgeruimde werkplek, mindfulness, bewegen, één ding tegelijk doen en je collega’s helpen. Doe eens een check bij jou op kantoor om te kijken hoe jullie het doen wat betreft deze vijf factoren van werkgeluk.

Factor 5: Persoonlijke ontwikkeling

Ook is de persoonlijke ontwikkeling van je werknemers een belangrijke factor van de werktevredenheid. Wanneer jouw werknemers merken dat er ruimte is voor hun eigen persoonlijke ontwikkeling zorgt dat voor een positieve balans tussen werk en hun ontwikkeling.

Factor 6: Voldoende beweging tijdens de werkdagen

Veel van jullie als werknemer geven nog wel eens aan bij de werkgevers dat er te weinig aan beweging wordt gedaan tijdens een werkdag. Een belangrijk onderdeel van de werktevredenheid is dus dan ook de beweging van jouw medewerkers.

Meer tevreden werknemers bij jou in de organisatie?

Ben jij opzoek naar meer tevreden werknemers binnen jouw organisatie? Want elke werkgever ziet zijn medewerkers graag met een glimlach naar het werk komen toch? Bekijk hier alle opties om te werken aan de werktevredenheid binnen jouw team.

Meer dan 200 bedrijven uit Nederland gingen je al voor

Over de auteur

Daniel Huizinga
Daniel HuizingaHead of digital marketing
Lees verder
Mijn naam is Daniel Huizinga. Naast mijn werk als Digital Marketeer vind ik het tof om te golfsurfen. Dit doe ik dan ook regelmatig in Nederland of in het buitenland. Ook hou ik mij veel bezig met fit zijn en alles wat met duurzame inzetbaarheid te maken heeft. Ik vind het daarom ook leuk om mijn kennis te delen aan de hand van interessante blogs bij Defittemedewerker.nl.
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Anderen bekeken ook:

Werkgeluk

Hoe creëer je werkgeluk? De 5 Beste tips! >

teambuilding

Work-life balance: 7 Tips voor de perfecte balans >

Hoe zorg je voor vitaliteit op de werkvloer? 5 Essentiële tips! >

 

Scroll naar top