De Week van het Werkgeluk? 4 Populaire activiteiten

6 mei 2022 (René Leenstra)

In de Week van het Werkgeluk geven organisaties aandacht aan het werkgeluk. Iedereen wil gelukkig zijn op het werk en daarom is er naast de geluksweek en The International Day of Happiness nu ook aandacht voor deze themaweek. In de week van 19-25 september 2022 is het zover. Om zoveel mogelijk organisaties te inspireren is de laatste week van september uitgeroepen. Belangrijk is wel hierbij om te vertellen wat het inhoudt en wat je kunt doen in deze week. Hierover meer in deze blog.

Top 4 voor de Week van het Werkgeluk

1. Workshop Werkgeluk

Zorgt jouw organisatie voor voldoende werkgeluk? In de workshop werkgeluk ontdek je wat ‘geluk’ is.

2. Stoelmassage

De ideale manier om te ontspannen: Stoelmassage. Geen verkrampte spieren en werkstress meer.

3. Mindfulness

Mindfulness is effectief bij het bewuster en gezonder omgaan met werkdruk uitdagingen. Het gevolg: meer werkplezier!

4. Haka

De Haka is een traditie die komt uit Rugby om de tegenstander te imponeren. Ideaal om je team op te warmen en klaar te stomen voor de dag.


Doe mee met de Week van het Werkgeluk 2022

Deze Week van het Werkgeluk is de uitgelezen kans om werkgeluk hoog op de agenda te zetten. Tenslotte breng jezelf namelijk een groot deel van je dag op het werk door, dus daar wil je graag gelukkig zijn. Gelukkige medewerkers zijn van grote invloed op organisaties. Ze presteren beter voor je bedrijf en maken je bedrijf succesvoller.

Happiness at work

Het meedoen met de Week van het Werkgeluk bied je organisatie activiteiten aan om werkgeluk te stimuleren. Dit maakt je medewerkers gezonder en fitter. Alles om het welzijn, plezier en vertrouwen te bevorderen. Gelukkige mensen en happiness at work is hierbij het doel voor de organisaties. Tenslotte brengen weken als deze meer bewustzijn bij werkgevers. Het is belangrijk om bezig met werkgeluk te zijn.

Welke activiteiten kun je inzetten tijdens de Week van het Werkgeluk?

In de Week van het Werkgeluk kunnen organisaties verschillende activiteiten doen om geluk te stimuleren van je werknemers. Het onderwerp werkgeluk biedt namelijk veel opportuniteiten. Hieronder vier richtingen welke je kunt kiezen als bedrijf om werkgeluk hoog in het vaandel te hebben en houden:

Activiteit 1: Stoelmassage

Als bedrijf kan je ervoor kiezen om stoelmassages in de Week van het Werkgeluk aan te bieden voor je medewerkers. Stoelmassage is een korte, maar zeer effectieve manier om medewerkers te laten ontspannen.

Stoelmassage zorgt ervoor dat je als medewerker je job met volle energie kunt blijven beoefenen. Geen verkrampte spieren en werkstress meer, dat betekent: werkgeluk!

 

Stoelmassage

Activiteit 2: In gesprek gaan

Een Week van het Werkgeluk kan gebruikt worden om een gesprek te faciliteren tussen medewerkers en werkgever om te verbinden. Je vertelt aan elkaar je persoonlijke visie en missie en bekijkt samen of deze aansluit op het bedrijf. Dit om in de toekomst productiever te zijn en werkgeluk te stimuleren.

In gesprek gaan biedt voordelen voor zowel de werkgever en werknemer. Om succesvol te worden en blijven is de balans hiertussen erg belangrijk. Goed werkgeverschap hoort nagestreefd te worden in het belang van werknemer en het bedrijf. Dit kan door mee te doen aan de Week van het Werkgeluk.

Vrijheid en autonomie voor medewerkers

Activiteit 3: Workshops aanbieden

Je kunt ook kiezen voor  verschillende workshops in de Week van het Werkgeluk. Hierin is er veel differentiatie mogelijk om werkgeluk te waarborgen binnen je organisatie.

Zo biedt De Fitte Medewerker werkgeluk workshops, werk-privé balans workshops, mindfulness workshops, stretch workshops en nog veel meer.

Alles om voor een plezierige werksfeer en werkgeluk te zorgen voor bedrijven en hun medewerkers.

geloven in gelukkige medewerkers

Activiteit 4: Evenementen als initiatief

Bedrijven kiezen er deze week ook voor om een intern event te organiseren. Medewerkers zien daardoor dat bedrijven er aandacht aan besteden en dat is waardevol. Je laat zien dat je je medewerkers graag gelukkig ziet.

Bij een event zal er een groot deel van de medewerkers aanwezig zijn en kan je werken aan het welzijn van medewerkers. Voorbeelden hiervan zijn bootcamps of een HAKA experience als initiatief voor grote groepen om medewerkers enthousiast mee te laten doen en hun werkgeluk te vinden.

Week van het werkgeluk binnen jouw organisatie onder aandacht brengen?

Neem contact met ons op voor meer informatie over het toepassen van werkgeluk activiteiten binnen jouw organisatie om je medewerkers met een glimlach naar het werk te laten gaan. 

Over de auteur

René Leenstra
René LeenstraLeisure & eventmanagement
Lees verder
Mijn naam is René Leenstra en van jongs af aan ligt mijn passie bij sporten en fit zijn. Dagelijks ben ik bij De Fitte Medewerker bezig om bij te dragen aan het stimuleren van andere bedrijven om zo gezond en fit mogelijk te worden. Mocht je vragen hebben, neem dan gerust contact met mij op.
Share on linkedin
LinkedIn

Anderen bekeken ook:

Werkgeluk

Hoe creëer je werkgeluk? De 5 Beste tips! >

teambuilding

Work-life balance: 7 Tips voor de perfecte balans >

Hoe zorg je voor vitaliteit op de werkvloer? 5 Essentiële tips! >

 

Scroll naar top