24 maart, 2022

minuten

Broer Hofman

Work-life balance: 7 Tips voor de perfecte balans

Work-life balance is een belangrijk aspect om stress en burn out klachten te voorkomen. Hoeveel energie besteed jij in je dagelijks leven aan je werk en aan je privéleven? Het is heel belangrijk om een goede balans tussen werk en privé te vinden.

Als jij geen goede work-life balance hebt dan kan dat leiden tot te veel stress en uiteindelijk tot burn-out klachten. Als je een burn out oploopt kun je veel minder goed functioneren en word je leven een stuk ingewikkelder. Concentratie op het werk is heel lastig als je een burn out ervaart.

Het is de moeite waard om zelf eens te kijken naar jouw eigen werk privé balans. Het is niet makkelijk om te herstellen van een burn out, daarom kunnen wij jou ondersteuning bieden. 

Aan de slag met je work-life balance?

Balans houden tussen je werk en je eigen leven is voor vele een erg lastige taak. Benieuwd hoe jij dit in balans kan houden? Vraag vrijblijvend advies aan en we helpen je graag verder.

Offerte aanvragen

Wat is work-life balance?

De work-life balance is het evenwicht tussen je werk en je privéleven. Dit wordt uitgedrukt in tijd en energie die je over beide aspecten verdeeld. Bij een goede work-life balance is er geen tegenstelling tussen werk en jouw privéleven naast het werk.

Jouw privéleven kan bestaan uit jouw gezin of vrije tijd etc. Er wordt gesproken over een balans wanneer aan alle eisen van het privéleven, het werk leven en het gezinsleven tegemoet wordt gekomen. Dit betekent dat je naast je werk ook energie en aandacht hebt voor andere dingen in je leven.

Burn-out klachten

Een slecht evenwicht tussen je werk en privéleven en veel stress kan leiden tot een burn-out. Als je een burn-out oploopt kun je amper meer functioneren en loop je helemaal vast. Mensen die klachten hebben met betrekking tot een burn-out kunnen zich niet goed concentreren op het werk.

Een burn-out kan een oorzaak zijn van een slecht evenwicht tussen werk en privé, maar kan ook een gevolg zijn. Mensen hebben steun nodig. Als jouw balans niet op orde is kan het zo zijn dat je die steun niet krijgt.

Hulp bij burn-out en stress

Het verminderen van stress en het herstellen van een burn-out is niet makkelijk. Wij bieden ondersteuning en kunnen jouw helpen met jouw klachten. Onze coaches zijn gespecialiseerd in deze problematiek. Samen met jouw kunnen zij werken aan jouw herstel.

7 tips voor een goede work-life balance:

Om een goede balans te creëren tussen jouw werk en privé leven moet je goed kijken naar hoe jij omgaat met jouw tijd (hoe je deze gebruikt), zowel op kantoor als daarbuiten. Rust in je leven is belangrijk en aanpassingen in tijd die je besteed aan werk en privé moet hier tot leiden.

Tip 1: Stop met overwerken, verhoog je productiviteit

Men denkt vaak dat hoe meer je werkt hoe productiever je bent. Integendeel blijkt juist dat hoe meer je werkt hoe minder de prestaties zijn die je levert.

In een studie, gepubliceerd in het ‘The Business Roundtable’, bleek het volgende: “Wanneer een werkschema van meer dan 60 uur per week langer dan twee maanden wordt volgehouden, zal dit een cumulatief effect van verminderde productiviteit voortbrengen. Daarnaast zal het het werkproces zodanig vertragen dat men het sneller had kunnen voltooien in een 40-urige werkweek.”

Een goede work-life balance begint dus bij het productief inzetten van jouw tijd op kantoor. Tegen jezelf zeggen dat je meer uren moet draaien deze week, omdat je een opdracht af moet maken zal leiden tot minder efficiëntie dan normaal.

work-life balance

Tip 2: Zeg minder vaak 'ja'

Het is heel belangrijk om je eigen grenzen aan te geven. Als jij elke taak die jou gegeven wordt gaat aannemen dan zal jij nooit een genoeg rust kunnen vinden om even niet met je werk bezig te zijn.

In een goede balans in werk en privé zal je moeten leren dat je niet alles kunt doen en dus ook af en toe ‘nee’ moet zeggen. Wees kritisch: houd jezelf bezig met taken die een groot effect hebben op het resultaat.

Tip 3: Ga slim om met flexibele uren

Niet alleen moet je kritisch nadenken over welke taken jij jezelf wel en niet moet geven. Je moet er ook op letten dat je de tijd die je extra besteed ook op een ander moment terugpakt. Flexibel werken houdt niet in dat je overal “ja” opzegt.

Tip 4: Doe niet alles zelf, maar laat andere je helpen

Sommige dingen kunnen je niet alleen doen en dat is oké. Je zal moeten accepteren dat je niet alles alleen hoeft te doen. Als jij een taak sneller kan afronden door wat extra hulp te krijgen of door een taak aan iemand anders te geven, is dat een prima oplossing om meer beweegruimte te creëren in jouw work-life balance.

work-life balance

Tip 5: Niet alles hoeft perfect, voldoende is ook goed

Lang niet alles wat jij doet zal perfect zijn. Probeer dit ook niet te veroorloven. Onderzoek toont aan dat perfectionisme productiviteit alleen maar verslechtert. “Hoe perfectionistischer de persoon, hoe minder productief ze zijn”, aldus Simon Sherry, professor Psychologie aan de Dalhousie University.

In een goede work life balance is perfectionisme geen vereiste, als iets geen 10 is, maar een 6’je is dat ook goed. Vooral wanneer het jou meer vrije tijd oplevert.

Tip 6: Stel duidelijke grenzen

Wees streng tegen jezelf en stel duidelijke grenzen. Over je grenzen gaan betekent dat je meer doet dan je zelf wilt of kunt. Wat gebeurt als jij niet je eigen grenzen stelt?

Je loopt gevaar om:

  • Overbelast te raken

  • Jezelf kwijtraken (je onderscheid je eigen behoeftes niet meer van die van andere)

Tip 7: Het leven eenvoudiger maken

Ons hersenstelsel houdt van simpel. Er zijn veel manieren om te versimpelen. Het ontwikkelen van vaste gewoontes en routines is een belangrijk voorbeeld. Jouw brein wordt minder belast als er meer dingen automatisch gaan. Hierdoor kan jij jouw brein meer gebruiken voor complexer werk.

Wat kun je als werkgever doen? 10 Tips

Veel werknemers hebben moeite met het hebben van een goede work-life balance. Als gevolg hiervan presteren ze niet optimaal. Onderstaand een aantal tips om als werkgever jouw personeel een steuntje in de rug te geven.

De verantwoordelijkheid voor deze balans ligt niet alleen bij de werknemer, maar ook de werkgever draagt een deel van deze verantwoordelijkheid. Een balans in werk en privé draagt ook bij aan het makkelijker behalen van doelstellingen.

Werkgever Tip 1: Zelf het goede voorbeeld geven

Als je een goede work-life balance wilt bereiken bij je werknemers, moet je zelf het goede voorbeeld geven. Werknemers nemen namelijk vaak het gedrag van hun werkgever over.

work-life balance

Werkgever Tip 2: Het onderwerp bespreekbaar maken

Het onderwerp work-life balance komt nog weinig naar voren in gesprekken tussen werkgevers en werknemers. Het is erg zinvol om dit te bespreken in een gesprek. Hierin kan je met elkaar bespreken wat de knelpunten zijn die een goede work life balance in de weg zit.

Werkgever Tip 3: Hanteer flexibele werktijden

Door flexibelere werktijden te hanteren geef je je medewerkers meer regie over hun eigen werkweek. Hierdoor sluiten hun werk- en privé verplichtingen beter op elkaar aan.

Onverwachte omstandigheden kunnen ook beter opgevangen worden. Als je als werkgever flexibel bent levert dit ook loyale werknemers op, want de kans is groot dat zij ook flexibel zullen zijn naar jou.

Werkgever Tip 4: Werknemers thuis laten werken

Thuiswerken draagt bij aan de werk-privé balans van je personeel. Door je medewerkers thuis te laten werken kunnen zij meer uit hun dag halen. De kostbare reistijd kunnen zij goed gebruiken om andere dingen te doen. Door werknemers de keus te geven om vanuit huis te werken geeft dat hen ook meer motivatie op aan de slag te gaan. Een verandering in het dagelijks ritme stimuleert de motivatie voor het werk.

Werkgever Tip 5: Sta open voor kortere werkweken

Door een kortere werkweek aan te houden kunnen werknemers hun werk beter combineren met hun privéleven. Er is meer tijd om voor hun kinderen te zorgen, maar er zijn ook talloze andere redenen waarom werknemers minder werken. Zoals het beoefenen van een hobby of het doen van vrijwilligerswerk. Ontspanning is heel erg belangrijk.

Werkgever Tip 6: Twee mensen op dezelfde baan zetten

Als je een baan over twee werknemers verdeelt, bied je een extra mogelijkheid om parttime te werken. Dit zorgt voor een beter evenwicht van werk- en privéleven.

Werkgever Tip 7: Lichaamsbeweging stimuleren

Lichaamsbeweging heeft veel positieve invloed op gezond en gelukkig personeel. Een lunchwandeling of bootcamp tussen het werken door is een goede afwisseling voor een dag hard werken. Vaak hoor je dat werkgevers meebetalen met een sportabonnement om het sporten te stimuleren. Uit onderzoek blijkt dat een halfuur bewegen al profijt oplevert.

work-life balance

Werkgever Tip 8: Bied extra verlof aan

In Nederland hebben werknemers het recht op een aantal wettelijke verlofregelingen. Het kan voor een werkgever interessant zijn om extra verlof aan te bieden.

Hierdoor word je als werkgever aantrekkelijker, zeker voor werknemers met jonge kinderen of voor werknemers die voor een zieke partner moeten zorgen.

Werkgever Tip 9: Een mantelzorgmakelaar inhuren

Werknemers krijgen steeds meer zorgtaken en dit wordt dan ook een steeds belangrijkere trend. Als het gaat om intensieve zorg voor langere tijd, spreken we van mantelzorg.

Mantelzorg kan veel regelwerk opleveren. Als werknemer kan je hiervoor een mantelzorgmakelaar inhuren. Diegene neemt al het regelwerk uithanden en zorgt voor meer betrokkenheid binnen het bedrijf.

Werkgever Tip 10: Organiseer een training

Een goede work-life balance eist een goede indeling van tijd en daarbij goede duidelijke keuzes. In een training kan je je werknemers hiermee leren omgaan. Op die manier leren ze efficiënter te werken, zodat er meer tijd overblijft voor andere bezigheden.

artikelen

Workshop work-life balance

Soms merk je niet dat er werkdruk is, maar heb je wel klachten die daarbij passen. Als je niet aan deze klachten werkt, blijven deze klachten bestaan. Hierdoor kunnen jouw focus en energie achteruitgaan en word je minder productief. De werknemer is minder scherp en zit minder goed in zijn vel.

Stress is gezond

Dit kan anders! Stress is niet erg, het is juist gezond, maar een overmaat aan stress is ongezond en kan leiden tot een burn-out. Voor de meeste mensen is tijdelijk een wat hogere belasting niet erg, maar dit moet niet een continu proces worden.

Uit eigen ervaring weten we dat het er erg belangrijk is om bewust te zijn van je eigen work-life balance, maar dat het soms moeilijk kan zijn om een evenwicht hierin te vinden. Wij delen graag onze kennis en inzichten met jou!

Hoe ontdek je werkstress?

Een hoge werkdruk kan veel met een werknemer doen. In onze workshop Werkdruk Verlagen ontdek je zelf of je werkdruk ervaart en hoe je hiermee om kan gaan. Welke klachten horen hierbij? Hoeveel werkdruk kan ik als werknemer aan?

Voorkomen en herstellen

De workshop draait naast het ontdekken van werkstress ook om het voorkomen ervan. Het zoeken naar oplossingen. Hoe voorkom of herstel je van werkstress? In de workshop komen ook een goede werkhouding, werktips en de werk privé balans aanbod.

  • Duur: 60 tot 90 minuten
  • Op locatie, online of hybride
  • In groepsverband
  • Als spreker, in power trajecten en individuele coaching
  • Bespaar zakelijk door ESF-subsidie aan te vragen

Populaire activiteiten

Meer weten?

Wil je meer weten over work-life balance of weten hoe deze balans kan verbeteren? Neem contact op en wij voorzien je graag van meer informatie.

Over de auteur

Mijn naam is Broer Hofman en ik studeer aan de Hogeschool van Amsterdam. Ik zit in mijn derde jaar van Commerciële Economie en ben bezig met de afstudeerrichting Sportmarketing. Ik heb een passie voor sport en marketing en tijdens mijn stage ben ik momenteel bezig met het ontwikkelen van mijn skills op dit gebeid.

Broer Hofman

Download productsheet over dit onderwerp

Mauris laoreet convallis ante. Vivamus dignissim, enim sit amet ultrices convallis, mauris dui luctus ante, ut vulputate sem erat ac diam. Sed molestie in odio a suscipit nunc sapien.

Download productsheet over dit onderwerp

Mauris laoreet convallis ante. Vivamus dignissim, enim sit amet ultrices convallis, mauris dui luctus ante, ut vulputate sem erat ac diam. Sed molestie in odio a suscipit nunc sapien.

Andere bekeken ook:

2 mei, 2022

Je hoort het steeds vaker binnen je netwerk: een vitaliteitsprogramma voor bedrijven. Is het echt belangrijk? Ja natuurlijk! Gezonde en gelukkige medewerkers zijn de kracht ...

Lees verder
Naar een succesvol vitaliteitsprogramma? 5 Stappen!
22 juni, 2022

Vitaliteit betekent levenskracht. Vitaliteit heeft betrekking op je lichaam, hoofd, maar ook je hart en ziel. Al deze vier onderdelen zijn met elkaar verbonden en ...

Lees verder
Wat is vitaliteit? 5 Tips om vitaal te worden en te blijven!
8 juni, 2022

Het belang van vitale medewerkers komt steeds meer bovenaan te staan bij bedrijven, zeker nu het onderwerp vitaliteit steeds populairder wordt. Het gaat er bij ...

Lees verder
Het belang van vitale medewerkers
15 september, 2022

Een medewerker die gezond en fit is, dat wil toch ieder bedrijf? Maar wat betekent fit precies? Een fitte medewerker ...

Lees verder
15 september, 2022

Bewegen op het werk, het blijft voor vele toch lastig. Vaak vergeet je het, om even te gaan lopen tussen ...

Lees verder
15 augustus, 2022

De gezondheid en vitaliteit van je personeel is van groot belang voor je bedrijf. De fysieke maar ook zeker de ...

Lees verder
Heb je een vraag?

Stuur een  Whatsapp bericht of bel ons op: 
085 - 303 81 94 of mail: info@defittemedewerker.nl

Offerte aanvragen

Meer dan 300 bedrijven gingen je al voor. 
Vraag een gratis offerte aan.

Heb je een vraag?

Stuur een  Whatsapp bericht of bel ons op: 085 - 303 81 94 of mail: info@defittemedewerker.nl

Offerte aanvragen

Meer dan 300 bedrijven gingen je al voor. Vraag een gratis offerte aan.