11 november, 2022

minuten

Rene Leenstra

De 5 Beste tips voor Stressmanagement

Stressmanagement gaat over het 'managen' van je stress in stressvolle situaties. Hoe ga je met stress om? Stress is normaal en kan er juist voor zorgen dat je beter presteert. Hiervoor moet je je stress wel kunnen managen. In deze blog komen ruimschoots de oorzaken van stress aan bod. Ook geven wij je de 5 beste tips om stress te behandelen of zelfs te voorkomen. Tipje van de sluier: Leef je wel gezond genoeg? Neem je wel genoeg rust? Lees snel verder om alles over stressmanagement te weten te komen!

Wat is stressmanagement?

Stressmanagement is het goed kunnen omgaan met stress en het herkennen van stress. Zo kun je last hebben van gezonde stress wat vaak kortdurende stress is, maar kun je ook last hebben van ongezonde stress wat vaak langer aanhoudt. Als je niet je eigen stress herkent, dan wordt het moeilijker om goed er mee om te kunnen gaan. Stress management is van belang om grote uitdagingen aan te kunnen gaan. Daarnaast is stress ervaren normaal. Echter, het is belangrijk om er niet in te blijven hangen. Te veel stress is slecht voor je en kan nare gevolgen hebben. In deze blog vind je de tips voor stressmanagement.


Workshop anti-stress bij jou op kantoor?

Werken aan stressmanagement op jouw kantoor? Deze workshop gaat in op alles wat je moet weten over stress inclusief bruikbare tips en tricks om het te managen of zelfs te voorkomen. Vraag hieronder een vrijblijvende offerte aan.

Offerte aanvragen

Hoe wordt stress veroorzaakt?

Stress wordt veroorzaakt door interne en externe factoren. Interne factoren zijn jouw reacties op gebeurtenissen en externe factoren zijn factoren die buiten jouwzelf plaatsvinden, maar die wel effect hebben op je. Automatisch wordt er in je lichaam dan een overlevingsmechanisme aangemaakt. Stress treedt op wanneer de draagkracht (wat je aankunt) niet in balans is met de daadlast (wat er van je wordt gevraagd).

Je blijft altijd stress krijgen, maar stressmanagement gaat over het accepteren en goed er mee om kunnen gaan. Vind je dit zelf moeilijk, dan is coaching een goede optie om wel goed om te kunnen gaan met stress in stressvolle situaties.


Hoe wordt stress veroorzaakt?

Wat zijn de meest voorkomende oorzaken van stress?

Stress ontstaat vaak op of door je werk. Wil je als werkgever aantrekkelijk zijn? Dan wil je weten waardoor je medewerkers wellicht stress ervaren. Ga vaker een gesprek met je medewerkers aan of biedt activiteiten aan om stress te voorkomen zoals de antistress-, burn out voorkomen- of werk-privé balans workshop. Dit zodat de meest voorkomende oorzaken van stress niet bij jouw medewerkers aanwezig zijn. Hieronder de 7 meest voorkomende oorzaken van stress:

Oorzaak 1: Perfectionisme

Alles alleen maar goed willen en moeten doen brengt te veel tijd met zich mee. Je legt de lat te hoog voor jezelf en checkt te vaak alles dubbel.

Je medewerker haalt hierdoor te weinig voldoening uit zijn of haar werk en zal minder gemotiveerd zijn. Iets is namelijk nooit goed genoeg, hierdoor wordt de druk hoger.

Perfectionisme

Oorzaak 2: Geen nee kunnen zeggen

Je medewerkers durven vaak niet nee te zeggen, ook niet als ze het al erg druk hebben. Dit levert snel stress op, want de stapel werk wordt veel te groot. Zorg dus dat je medewerkers zich veilig genoeg voelen om nee te kunnen zeggen en accepteer een 'nee' als antwoord.

Oorzaak 3: Spanningen op het werk of thuis

Als er spanningen zijn thuis neem je dit mee naar je werk en andersom ook. Dit maakt het voor je medewerker moeilijk om rust te vinden en de spanningen worden snel te veel. Zorg ten eerste voor een goede werk-privé balans om dit te kunnen voorkomen.

Oorzaak 4: Onduidelijkheid over de toekomst

Streef naar duurzame inzetbaarheid van je medewerkers. Neem de juiste mensen aan en werf ze op een goede manier. Geef tweede kansen en voer gesprekken met je medewerkers.

Hierdoor ontstaat er minder onduidelijkheid over de toekomst van je medewerkers en houd je ze gemotiveerd. Onduidelijkheid over de toekomst brengt namelijk onzekerheden en stress met zich mee.

Onduidelijkheid over de toekomst

Oorzaak 5: Blijven doorwerken

Als je ziek bent of niet lekker in je vel zit, geef dit aan en neem rust. Een oorzaak van stress is namelijk te veel blijven doorwerken. In het begin kunt je lichaam dat aan, maar later zul je hier de prijs voor terug moeten betalen.

Oorzaak 6: Sociaal onzeker zijn

Als je ziek bent of niet lekker in je vel zit, geef dit aan en neem rust. Een oorzaak van stress is namelijk te veel blijven doorwerken. In het begin kunt je lichaam dat aan, maar later zul je hier de prijs voor terug moeten betalen.

Oorzaak 7: Moeite met plannen en tijdsdruk

Stress krijgen je medewerkers vaak door een te hoge tijdsdruk en het slecht inplannen van taken. Plan dus taken in, dat zorgt voor overzicht. Zo kun je dingen afvinken en zien waar je staat.

Zijn het alsnog te veel taken in te weinig tijd, geef dit aan op je werk of werk samen met je collega's.

Moeite met plannen en tijdsdruk

Chronische stress en burn out

Stressmanagement zorgt er ook voor dat chronische stress of een burn out voorkomen wordt. Ook kan het gebeuren dat je bang bent om een terugval in een burn out te krijgen. Dat geeft dan ook weer stress en zo wordt het erg vermoeiend, maar stressmanagement is de oplossing.

Als je dit niet alleen denkt te kunnen, bestaat er ook individuele coaching of zijn er gezamenlijke workshops om te volgen. De anti-stress- of het voorkomen van een burn out workshop bijvoorbeeld. Hierin worden alle soorten stress behandeld en inzicht gegeven in de symptomen van stress. Deze professionals hebben jarenlange ervaring en kunnen je echt verder helpen binnen je organisatie. Zij bieden je persoonlijke begeleiding op het gebied van stress management en helpen je uit de sleur te komen.


De 5 Beste tips voor het managen van je stress

In het verleden zijn er verschillende onderzoeken geweest om stress te behandelen of te voorkomen. Omdat stress een belangrijke rol speelt in je organisatie, wil jij als werkgever dit voorkomen of behandelen. Uit de onderzoeken is informatie over stress verkregen om uiteindelijk als organisatie verder te kunnen groeien. Zie hieronder de 5 tips die kunnen helpen om stress te voorkomen of te behandelen:

Tip 1: Stel prioriteiten

Door prioriteiten te stellen creëer je overzicht. Hierdoor hanteer je sneller stress. Wat helemaal helpt is een prioriteitenlijstje te maken. Het liefst met pen en papier. Naast het gebruik maken van stressmanagement, helpt dit ook om rust en ruimte in je hoofd te krijgen. Je hoeft namelijk niet meer over de stappen na te denken.

Maak bij het stellen van prioriteiten een onderscheid tussen wat je vandaag doet en wat nog kan wachten. Het voelt anders alsof er geen einde aan je taken komt en daardoor kun je je sneller druk maken en gestrest raken.

Stel prioriteiten

Tip 2: Zorg voor een gezonde leefstijl

Gezond leven kan op verschillende manieren. Denk bijvoorbeeld aan regelmatig sporten/bewegen, maar ook aan gezonde voeding en rust nemen. Combineer dit zoveel mogelijk. Vaak zijn oorzaken van stress te weinig slapen, te weinig beweging of een te hoge werkdruk.

Andere oorzaken zijn een slechte werk-privé balans en te veel spanning. Gezonder leven kan hiervoor de oplossing zijn, dat biedt namelijk meer ontspanning. Eet dus niet voedsel waar je dik van wordt, maar eet de juiste voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft. Bij beweging kun je bijvoorbeeld denken aan een halfuurtje per dag wandelen of hardlopen. Het hoeft niet veel te zijn, maar kan al snel voor ontspanning zorgen.

Zorg voor een gezonde leefstijl

Tip 3: Focus je op één taak

Multitasking is niet een goede manier van werken en brengt vaak veel stress met zich mee. Door te focussen op 1 taak is de taak sneller af, kun je deze afvinken en sneller met de volgende taak aan de slag gaan. Het geeft een goed gevoel als je je taken af hebt en je doelen behaald hebt, bij multitasking is dat vaak niet het geval.

Focus je op één taak

Tip 4: Breng je stressfactoren in kaart

Om stress te herkennen en te veranderen als persoon is het belangrijk om je stressfactoren in kaart te brengen. Hierdoor kun je je stress beter begrijpen. Identificeer je stressgevoel door te kijken naar je eigen gevoelens, gedrag en gedachten.

Maak bijvoorbeeld is een top-10 lijstje met je grootste stressfactoren. Bijvoorbeeld te veel verantwoordelijkheden, te veel mailtjes nog beantwoorden of te weinig samenwerken. Het woord 'te' is nooit goed en heb je door dat je wel bij zaken hebt dat je het werk 'te druk' vindt dan zie je door een top-10 lijstje goed waar de problemen liggen en kun je hierop reageren.

Breng je stressfactoren in kaart

Tip 5: Haal je geluk uit de kleine dingen

De manier waarop jij met stress omgaat kan verschillen. Stress ervaren is negatief. Door te focussen op stress, focus je dus ook op iets negatiefs. In plaats daarvan kun je er ook voor kiezen om te focussen op je geluk, iets positiefs. Als je bijvoorbeeld je geluk uit kleine dingen kunt halen, maak je vaker het gelukshormoon aan in plaats van stresshormonen zoals cortisol. Je focust je dus op de positieve emoties. Sta eens wat vaker en langer stil bij dingen en geniet.

Haal je geluk uit de kleine dingen

Het belang van rust

De meest voorkomende oorzaak van te veel stress is te weinig rust. Als je te veel spanning hebt en een te hoge werkdruk krijg je geen ontspanning, terwijl je hier zo erg naar verlangt. Dit brengt hoofdpijn met zich mee. Zet je verantwoordelijkheden even op zij en neem rust.

Slaap

Vooral je slaap is erg belangrijk. Zorg voor een ritme en genoeg nachtrust. Dit neemt niet je stress weg maar geeft je hersenen wel meer rust. Met deze rust kan je in de toekomst in stressvolle situaties je stresshormonen beter de baas zijn.

Populaire activiteiten

Meer weten over stress voorkomen bij je medewerkers?

Bekijk onze activiteiten of vraag gratis een adviesgesprek aan. Wij helpen je graag en staan klaar voor al je vragen.

Over de auteur

Mijn naam is René Leenstra en van jongs af aan ligt mijn passie bij sporten en fit zijn. Dagelijks ben ik bij De Fitte Medewerker bezig om bij te dragen aan het stimuleren van andere bedrijven om zo gezond en fit mogelijk te worden. Mocht je vragen hebben, neem dan gerust contact met mij op.

Rene Leenstra

Over de auteur

Mijn naam is René Leenstra en van jongs af aan ligt mijn passie bij sporten en fit zijn. Dagelijks ben ik bij De Fitte Medewerker bezig om bij te dragen aan het stimuleren van andere bedrijven om zo gezond en fit mogelijk te worden. Mocht je vragen hebben, neem dan gerust contact met mij op.

Rene Leenstra

Download productsheet over dit onderwerp

Mauris laoreet convallis ante. Vivamus dignissim, enim sit amet ultrices convallis, mauris dui luctus ante, ut vulputate sem erat ac diam. Sed molestie in odio a suscipit nunc sapien.

Download productsheet over dit onderwerp

Mauris laoreet convallis ante. Vivamus dignissim, enim sit amet ultrices convallis, mauris dui luctus ante, ut vulputate sem erat ac diam. Sed molestie in odio a suscipit nunc sapien.

Andere bekeken ook:

5 maart, 2022

Een hoge werkdruk is gevaarlijk. Te hoge werkdruk kan uiteindelijk zelfs leiden tot overspannenheid en burn-out klachten. Bij sommige werknemers gebeurt dit sneller dan bij ...

Lees verder
Wat is werkdruk en wat zijn de meest voorkomende oorzaken?
30 juni, 2022

Efficiënt werken is voor jouw organisatie erg belangrijk om positieve bedrijfsresultaten te halen. Efficiënt is iets anders dan effectief werken, maar de 2 termen liggen ...

Lees verder
Hoe kun je efficiënt werken? 6 Beste tips!
26 april, 2022

Een bedrijfsmassage kent verschillende voordelen. Niet alleen voor jou als werknemer maar ook voor jou als werkgever kan een bedrijfsmassage interessant zijn om te organiseren. ...

Lees verder
Voordelen bedrijfsmassage: 4 positieve effecten
29 september, 2022

Druk op de werkvloer komt steeds vaker voor. Ongeveer 1 op de 3 werknemers heeft last van werkdruk. Een te ...

Lees verder
31 augustus, 2022

Werkplekonderzoek, voor vele nog onbekend of lang geleden. Maar dit onderzoek is van groot belang voor de fysieke gezondheid van ...

Lees verder
30 juni, 2022

Efficiënt werken is voor jouw organisatie erg belangrijk om positieve bedrijfsresultaten te halen. Efficiënt is iets anders dan effectief werken, ...

Lees verder
Heb je een vraag?

Stuur een  Whatsapp bericht of bel ons op: 
085 - 303 81 94 of mail: info@defittemedewerker.nl

Offerte aanvragen

Meer dan 300 bedrijven gingen je al voor. 
Vraag een gratis offerte aan.

Heb je een vraag?

Stuur een  Whatsapp bericht of bel ons op: 085 - 303 81 94 of mail: info@defittemedewerker.nl

Offerte aanvragen

Meer dan 300 bedrijven gingen je al voor. Vraag een gratis offerte aan.