De 5 Elementen van het PERMA model

15 juni 2022 (René Leenstra)

PERMA beschrijft door middel van elementen waardoor mensen gelukkig worden en is opgesteld is door Martin Seligman. Waar mensen gelukkig van worden is makkelijk gezegd en moeilijker om toe te passen. Het moeilijke aspect is dus om volgens deze elementen te leven.

Door dit theoretische model kun je je in ieder geval wel bewust ervan laten worden. Dit is nodig om het ook goed toe te passen en persoonlijke groei te bevorderen. Er wordt dus rekening gehouden met de 5 pijlers volgens het PERMA model.


Wat is PERMA? De 5 elementen

PERMA is het acroniem voor de 5 bouwstenen van welzijn en geluk. Het PERMA model is een theoretisch model die deze 5 bouwstenen benoemd en toepast op mensen. Hierin moet elke elementen zelf de 3 eigenschappen hebben:

  • Het moet bijdragen aan welzijn en geluk

  • Alle elementen zijn evenredig belangrijk

  • Elk element is onafhankelijk en moet zo ook bepaald en gemeten worden

a sense of positive emotion, happiness and well being.

Hieronder vind je de 5 bouwstenen:

1. Positive emotions

De eerste stap zijn de positieve emoties. Bij positieve emoties draait het om je goed voelen en energie halen uit de dingen die je doet. Deze emotie komt erg dichtbij welzijn en geluk. Bij de eerste bevredigende levensbehoeften komt deze emotie dus al op. Bij positieve emoties draait het dus ook om optimistisch in het leven te staan. Hiervoor moet je wel tegen obstakels en uitdagingen kunnen en deze overwinnen. Door deze obstakels word je sterker en krijg je meer zelfvertrouwen.

2. Engagement

De ‘E’ in het PERMA model staat voor engagement. Engagement betekent betrokkenheid. Het gaat dus om de verbondenheid en flow in wat je doet. Dit kan net als bij positieve emoties, alleen subjectief worden gemeten. Hoe meer je als medewerker bijvoorbeeld verbonden bent in een bedrijf, hoe meer betrokkenheid de medewerker voelt. Dit zorgt ervoor dat er met meer plezier gewerkt wordt. Ook krijg je er energie van in plaats van dat het energie kost. Je medewerkers voelen door de engagement waardering en halen voldoening hieruit.

3. Relationships

Geluk en welzijn zijn erg verbonden met je relaties tot werkgever, collega’s, vrienden en familie. Hoe beter deze onderlinge verhoudingen, hoe positiever de emoties. Goede positieve relaties leiden tot een beter well being.

4. Meaning

Bij meaning gaat het om welk doel je hebt in het leven en welke betekenis je wilt hebben voor de maatschappij. Wanneer leeft iemand een zinvol leven bijvoorbeeld? Heb je antwoord op deze vraag, dan is ‘meaning’ ingevuld in het PERMA model.

5. Achievement/Accomplishment

Het gevoel van prestaties en succes is waar het bij achievement om gaat. Achievement draagt bij aan het gevoel van geluk en welzijn. Logischerwijs: presteer je goed en ben je succesvol? dan ben is je geluk en welzijn meer bevorderd. Zeker als er hiervoor hoge inspanningen eraan te pas kwamen. Dat geeft namelijk zelfvertrouwen en het gevoel dat je de hele wereld aan kunt.

Dit gevoel kun je sneller krijgen door haalbare doelen te stellen. Dit betekent dat het gemakkelijker te halen is en sneller kan bijdragen aan een gevoel van voldoening, wat ervoor zorgt dat je gemotiveerd bent en blijft.

 

positieve psychologie en well being

Wat zijn de voordelen van het PERMA model voor je bedrijf?

Het PERMA model wordt gebruikt om welzijn en veerkracht te bevorderen en helpt om de aandachtspunten van geluk te begrijpen. Als bedrijf brengt dit voordelen met zich mee. Gebruik je namelijk het PERMA model en de positieve psychologie om je medewerkers zo gelukkig mogelijk te maken, dan ervaar je snel positieve gevolgen voor je bedrijf. Denk hierbij aan gelukkigere medewerkers en een prettige werksfeer.

Door PERMA houd jij als werkgever rekening met hulpvragen als: “Hoe houd ik mijn medewerkers tevreden en gelukkig op gebied van positieve emoties, betrokkenheid, relationships, meaning en accomplishment”? Het gebruiken van het PERMA model brengt de volgende 5 voordelen met zich mee:

Voordeel 1: Je medewerkers ervaren tevredenheid en gaan met een glimlach naar het werk.

Het voordeel van het PERMA model toepassen en de well being bevorderen bij je medewerkers is dat zij tevreden zijn. Hierdoor gaan zij enthousiaster en met een glimlach naar het werk. Tevredenheid is belangrijk, want het maakt je medewerkers productiever.

Voordeel 2: Je medewerkers gaan met een positieve instelling aan de slag.

Als je als werkgever bezig bent met de well being en positiviteit zorgt dat ook voor een positieve instelling van je medewerkers. Je bedrijf straalt hierdoor positiviteit uit en je werknemers zijn mentaal gezonder, omdat er rekening met hun gezondheid gehouden wordt.

Voordeel 3: Je bevordert ontwikkeling bij je medewerkers, wat waardevol is voor je bedrijf.

Om je medewerkers optimaal te laten ontwikkelen is er aandacht voor hun well being nodig. Je medewerkers kunnen zich niet veel ontwikkelen als ze mentaal en fysiek niet gezond zijn. Ontwikkeling van medewerkers biedt voordelen voor je bedrijf en zo kun je je medewerkers optimaal laten presteren en heb je ook geen kosten aan het werven van nieuw personeel.

Voordeel 4: Je laat je medewerkers bewuster worden van het belang van geluk en welzijn.

Door het toepassen van het PERMA model krijgen je medewerkers ook inzicht in het geluk en zijn ze meer bezig met de gezondheid. Je medewerkers eten gezonder en gaan bijvoorbeeld meer sporten. Hierdoor wordt je werkomgeving en je bedrijf gezonder.

Voordeel 5: Relaties binnen je bedrijf worden beter

Je medewerkers en collega’s zorgen voor elkaar en gaan goed met elkaar om. Op een betrokken manier en met respect met elkaar omgaan is een stimulans voor ons welbevinden. Zijn de relaties binnen je bedrijf goed, dan verbetert het welbevinden van je werknemers snel op de werkvloer.

PERMA toepassen op jouw bedrijf?

Het is een feit dat wij als mens meer bereiken als team dan dat je als individu kan bereiken. Binnen je organisatie heb je alleen verschillende specialismen nodig om tot een gezamenlijk doel te komen. Toch wordt dit wel vaker over het hoofd gezien door de werknemers. Het is dan ook belangrijk om hier als werkgevers hierin je werknemers te coachen. Help je team te begrijpen wat hun aandeel is het gehele proces tot aan het eindproduct. Op deze manier bouw je aan onderling vertrouwen en betrokkenheid van het team.

Meer weten over teamspirit?

Bekijk de opties bij De Fitte Medewerker voor je medewerkers om ze gelukkig op het werk te laten zijn. Je wilt tenslotte dat je medewerkers met een glimlach naar het werk gaan. Neem contact met ons op, wij voorzien je graag van meer informatie!

Meer dan 200 bedrijven uit Nederland gingen je al voor

Over de auteur

René Leenstra
René LeenstraLeisure & eventmanagement
Lees verder
Mijn naam is René Leenstra en van jongs af aan ligt mijn passie bij sporten en fit zijn. Dagelijks ben ik bij De Fitte Medewerker bezig om bij te dragen aan het stimuleren van andere bedrijven om zo gezond en fit mogelijk te worden. Mocht je vragen hebben, neem dan gerust contact met mij op.
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Anderen bekeken ook:

Werkgeluk

Hoe creëer je werkgeluk? De 5 Beste tips! >

teambuilding

Work-life balance: 7 Tips voor de perfecte balans >

Hoe zorg je voor vitaliteit op de werkvloer? 5 Essentiële tips! >

 

Scroll naar top