Bewegen op het werk

Bekijk hieronder de bijna eindeloze mogelijkheden.

Bewegen op het werk

Bekijk hieronder de bijna eindeloze mogelijkheden.

Meer dan 200 bedrijven uit Nederland gingen je al voor

Sporten voor of na het werk, dat schiet er vaak bij in. Daarom is bewegen op kantoor dubbel zo effectief! Beweeg jezelf fit & vitaal en zowel jijzelf als jouw werkgever plukken daar direct de vruchten van. Keertje proberen? Vraag een proefles aan.

Bewegen op het werk doe je zo

Alle sporten op het werk

Waarom is bewegen op het werk zo effectief?

Op de eerste plaats natuurlijk het feit dat je je beter voelt wanneer je fit in je vel zit. In een vitaal lichaam zit zoveel meer energie. Je bent alerter, creatiever en vrolijker. Dit is fijn voor jou, maar niet te vergeten ook voor jouw werkgever. Want wie graag naar het werk gaat, zal zich minder snel ziek melden. Een lager ziekteverzuim, en dat allemaal door vitale werknemers. Houd jouw organisatie gezond; laat het personeel sporten op het werk.

Voldoende beweging op de werkvloer draagt bij aan de productiviteit van je werknemers. Een vitaal bedrijf geeft het goede voorbeeld voor de rest en zorgt voor een gezonde werkomgeving. Dit kan je als werkgever beïnvloeden door het juiste beleid toe te passen bij jou op de werkvloer. Bewegen op het werk levert bij aan de vitaliteit en de mentale gezondheid van je collega’s.

Ken jij de term ‘file sporten’ al?

Nope, dit is geen fancy term voor bewegingen die je kunt doen terwijl je in de file staat. Al is dat eigenlijk helemaal niet zo’n gek idee. Met file sporten wordt bedoeld dat je de tijd die je in de file verprutst, benut met sporten. En waar kan dit effectiever dan op kantoor?

Zitten is het nieuwe roken

Misschien heb jij ook wel eens de quote ‘Zitten is het nieuwe roken’ voorbij horen komen op de werkvloer. Probeer eens vaker te staan tijdens werk, ga even een blokje op om als moet bellen of haal dat koffietje voor je collega’s. Ook al is het bewegen van korte duur, alle kleine beetjes helpen en leveren bij aan je vitaliteit. Verder geef je ook het goede voorbeeld op jouw werkplek en laat je de collega’s zien hoe makkelijk is om het initiatief te nemen als het gaat om beweging.

Samen of individueel sporten

Sporten met collega’s voelt als teambuilding. Je leert elkaar op diverse vlakken kennen en problemen pakken jullie voortaan samen aan. Je weet wat je aan elkaar hebt, je kent elkaars krachten. Althans, mocht je voor een sport in groepsverband kiezen. Want individueel bewegen is natuurlijk ook mogelijk. Beiden met eigen voordelen.

Lunchwandeling

Denk hierbij ook aan een leuke interactieve lunchwandeling met je collega’s. Samen in beweging komen met eventueel lopend overleg, of juist even babbelen over het dagelijkse leven kan bijleveren aan de teambuilding van jouw team.

Vitaal bedrijf

Een vitaal bedrijf heeft als norm dat bewegen op het werk een standaard is. Bijvoorbeeld dagelijks of wekelijks een aantal eenvoudige oefeningen doen met het team aan de hand van een stappenchallenge of yoga voor bedrijven. Jullie als werkgevers kunnen dit beleid zelf toepassen, waardoor alle werknemers productiever zullen zijn. Het kan namelijk zo simpel zijn om bewegen te stimuleren op de werkvloer, waarbij de kleinste initiatieven al effect kunnen hebben op de vitaliteit van de werknemers.

Bewegen op het werk; effectief & fiscaal voordelig

Ideaal wanneer de activiteit op kantoor plaatsvindt. Je hoeft niet eerder weg om op tijd op een bepaalde locatie te zijn, sporten op het werk is altijd dicht bij. Jouw werkgever kiest de activiteit en de keuze zal hem of haar nog overrompelen; hardlopen, kickboksen, bootcamp of yoga. Maar ook apenkooigym, spinning of pure core training. Wat past bij de organisatie én de mensen?

Advies nodig? Dat geven wij jou graag. Neem contact op en we bespreken samen de mogelijkheden voor jouw onderneming. Wellicht is een proefles een goed idee?

Michiel Huitema: Director KVK
Michiel Huitema: Director KVK
"Teambuilding op afstand"
Lees verder
Heb een leuke online workshop (online bootcamp) gehad.
Lucia: Assistant Blijf Groep
Lucia: Assistant Blijf Groep
"Goede online workshops"
Lees verder
Wij hebben eerder workshops afgenomen maar door de Corona was het ook mogelijk om dit online te doen. Bijzonder goed geholpen met de verschillende online systemen
Femke: HR Social Blue
Femke: HR Social Blue
"Mindfulness informatie & actief"
Lees verder
We zijn erg te spreken over het snelle en persoonlijke contact om de workshop te regelen. De inhoud van de workshop was zowel informatief als actief en werd door alle collega's als positief ervaren.
René Fernhout: Manager GVB
René Fernhout: Manager GVB
"Bijzonder stimulerend"
Lees verder
De gedrevenheid en het enthousiasme waarmee zij dit doen is bijzonder stimulerend. De deelnemers waren zeer te spreken over de stoelmassages en sportactiviteiten.
Marcel Groothof: Dienst Uitvoerig Onderwijs
Marcel Groothof: Dienst Uitvoerig Onderwijs
"Volledig naar tevredenheid"
Lees verder
Met plezier hebben we een Online Teamdag laten organiseren voor onze HR collega's. Aanrader!
Ilse Dekker: HR Markus B.V.
Ilse Dekker: HR Markus B.V.
"Prettige communicatie"
Lees verder
Prettige communicatie, leuke trainer! Denk met de klant mee en bedenken een uitdagend programma op maat voor alle deelnemers.
Sjoerd Arkesteijn: Decathlon
Sjoerd Arkesteijn: Decathlon
"Relevant en pakkend"
Lees verder
Relevant en pakkend voor ons bedrijf met veel jonge ambitieuze mensen. De drie blokken waarin ''aanwezigheid'' werd afgewisseld met theorie of stof tot nadenken maakte het uur toegankelijk
Wendy Baars: HR Eventim
Wendy Baars: HR Eventim
"Gezondheidsdag groot succes"
Lees verder
Onze gezondheidsdag was een groot succes. De workshops waren goed georganiseerd, de (gehoor)testen met de vingerprik een groot succes en vooral de stoelmassages waren heerlijk!
Previous
Next

Enkele bedrijven die je voor gingen

Aanvragen Gratis Offerte

Ontdek hoe je medewerkers vitaal en energiek blijven. Dat is wat veel bedrijven zich afvragen.

Vul hieronder het Gratis Offerte formulier in en klik op ‘verzenden’ . Onze experts adviseren jou direct hoe je medewerkers vitaal en energiek houden. 

Vraag een Gratis Offerte aan. Meer dan 300 bedrijven gingen je al voor.

Gratis Offerte Aanvragen

Wil je liever direct een antwoord?

Lager ziekteverzuim

 • Preventief
 • Vitaler personeel
 • Financieel gunstig
 • Minder rugklachten/RSI
 • Verlaagd de bloeddruk
 • Kleinere kans op burn-outs
 • Ontspannen op werk, relaxt thuis

* Onderzocht door TNO i.s.m. NOC*NSF

Verhoging productiviteit

 • Meer energie
 • Alerter, minder fouten
 • Verhoging concentratie en geheugen
 • Discipline en doorzettingsvermogen
 • Overwinnen van uitdagingen
 • Creativiteit wordt gestimuleerd
 • Investering die je snel terugverdient

* Onderzocht door TNO i.s.m. NOC*NSF

Teambuilding/loyaliteit

 • Groei loyaliteit naar organisatie
 • Ontspannen en gezellig personeel
 • Moraal van het team wordt verhoogd
 • Positief imago voor de organisatie
 • Teamgeest wordt steeds sterker
 • Verhoogd werkplezier
 • Tevreden personeel
Scroll naar top